Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

ANCHETĂ DE PROPORȚII A DNA ! ZECI DE PRIMĂRII DIN ARGEȘ VIZATE – VEZI LISTA ACESTORA

Publicat

in

– Primarul comunei Albești a confirmat că ancheta e coordonată de DNA București

– Tigveni, Sălătrucu, Corbeni, Arefu și Albeștii de Argeș, printre comunele care apar în dosar cu contracte finanțate prin PNDL și realizate cu firma unei argeșence

Nici nu s-au stins bine ecourile celebrului Dosar CONSULTANȚA în care zeci de primari au fost târâți pe la DNA si prin instanțele de judecată, caci, in plin an electoral, o noua ancheta zguduie zeci de primării din județul Argeș. Astfel,  chiar la început de an 2020, DNA a dat startul cercetarilor  într-un  un dosar care vizeaza mai multe lucrari finanțate prin PNDL dar efectuate de două firme controlate de Magda Alexandru, o cunoscută femeie de afaceri din Argeș.

UN PRMAR CONFIRMĂ: DNA Bucuresti ne-a cerut documentele unor lucrări finanțate prin PNDL si efectuate de firma Magdei Alexandru

Potrivit informațiilor oficiale, în ultimii ani, prin intermediul firmelor în care este asociată, una de proiectare și una de construcții, au fost încheiate numeroase contracte cu primăriile din județul Argeș. Într-o intervenție telefonică în cadrul emisiunii CHESTIUNI ARZĂTOARE de la SUPER TV, primarul comunei Albeștii de Argeș a confirmat faptul că DNA București cerceteaza lucrări finanțate atât prin fonduri europene, cât și prin fonduri naționale în cadrul PNDL, lucrări încredințate de multe primării din Argeș, inclusiv Albești, firmelor controlate de argeșeanca Magda Alexandru. Potrivit primarului Gabi Popa, care a si fost la DNA Bucuresti pentru a depune documentele solicitate de procurori, modul in care  unele lucrări care ar fi fost achitate deja fără să fie executate în realitate. În acceași emisiune a intervenit si fostul primar din Albești, Vasile Sava,  care a confirmat și el existența acestui mega dosar la DNA dar a infirmat ca ar fi  fost citat la DNA. Acesta a precizat că motivul pentru care nu are de ce sa fie chemat de procurori este  ca nu el a semnat si platit lucrarile, desi proiectele de finantare au fost depuse in mandatul sau. Gabriel Popa – primar comuna Albeștii de Argeș: „Da confirm faptul ca DNA Bucuresti ne-a cerut documente pe care le-am și depus între timp. În cazul comunei Albeștii de Argeș  este vorba de un proiect si lucrari de asfaltare și inca una privind alimentarea  cu apă. Eu nu am de ce sa îmi fac griji pentru ca amandoua au fost începute pe vremea lui Vasile Sava,  fostul primar. Valoarea contractelor e măricică, de aproape 500.000 lei cu TVA, dacă nu mă înșel, și au fost atribuite legal, prin încredințare directă”, a spus Gabriel Popa, primarul comunei Albeștii de Argeș.

42 de primării vizate de ancheta DNA la nivel național

Potrivit surselor ancheta DNA București vizeaza, pe lângă primăria Albeștii de Argeș, alte 41 de primării, printre care se numără și Corbi, Ungheni, Oarja, Godeni, Corbeni, Arefu Sălătrucu, Cepari, Tigveni, Cicănești, Băiculești sau Nucșoara. Si primarii acestora au trebuit sa pună la dispoziția DNA București documentele solicitate.  Deși, potrivit informațiilor, este vorba de  anchetă DNA la nivel național care verifică lucrările pe PNDL în  întreaga țară, în special asfaltări și alimentări cu apă, se pare ca totul ar fi pornit de la un denunț care ar viza de fapt un important personaj politic. Dar despre aceasta anchetă si despre politicianul implicat, vom reveni cu detalii.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

4.150.000 de măști achiziționate din donații pe platforma „Donează pentru linia întâi” au plecat către cei care au cea mai mare nevoie

Publicat

in

De

Peste 4.000 de oameni au făcut donații în valoare de peste 350.000 de lei. Un nou transport cu 300.000 măști FFP2 destinate medicilor din prima linie ajunge mâine în țară cu o aeronavă Tarom transformată în cargo. Toate donațiile sunt afișate transparent pe platforma www.emag.ro/doneaza/live.

4.150.000 de măști achiziționate în urma donațiilor efectuate de către oameni și companii pe platforma Donează pentru linia întâi sunt pe drum către cei care au grijă de sănătatea și siguranța noastră în aceste zile în care se luptă cu virusul COVID-19.

Conform îndrumărilor Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), în coordonare cu Ministerul Sănătății, medicii și personalul sanitar, polițiștii, armata și jandarmii, dar și alte grupuri care sunt expuse la riscul de a contacta virusul vor intra în posesia măștilor în cel mai scurt timp, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), care se ocupă cu distribuția lor.

Astfel medicii de familie vor intra în posesia a 1.121.800 de măști, iar asistenții sociali de la casele de copii, care se expun riscului de a contacta virusul, 1.000.000 de măști. Polițiștii, care în aceste zile veghează ordinea publică, vor beneficia de 700.000 de măști, iar Armata Română de 500.000 de măști. De asemenea, jandarmii vor intra în posesia a 260.000 de măști și polițiștii de la frontieră, care sunt printre primii care iau contact cu românii ce se întorc în aceste zile acasă din zonele “roșii”, câte 260.000 de măști, la fel și pompierii și salvatorii SMURD. În același timp, Inspectoratului pentru Imigrări și piloților militari li se vor livra câte 15.000 de măști.

Cele 4.150.000 de măști au fost aduse din Hangzhou, China, luni, cu un avion cargo. Următorul transport efectuat cu un avion Tarom reconvertit în cargo este așteptat mâine în țară cu 300.000 măști FFP2 destinate medicilor din prima linie. Avionul va efectua o cursă București – Shenzhen – București, traseu ce va fi repetat, probabil, de mai multe ori pe săptămână.

În mai puțin de două zile de la lansarea platformei de către Mobexpert, Banca Transilvania, Bitdefender și eMAG, peste 4.000 de oameni din toată țara au făcut donații în valoare de peste 350.000 de lei. Companiile inițiatoare ale proiectului au donat fiecare câte 1.000.000 lei la startul campaniei. Toate donațiile sunt afișate transparent pe platforma www.emag.ro/doneaza/live. Pe această pagină sunt centralizate și toate informațiile despre produsele și beneficiarii către care au fost distribuite.

Campania este abia la început, iar nevoile celor din linia întâi sunt foarte mari, astfel că fiecare dintre noi este chemat să ajute acum, atât cât poate, de pe www.emag.ro/doneaza.

Vezi și

Bătaie mare la raft! Odată cu epidemia de coronavirus, aceste cunoscute produse au dispărut din magazine

EXCLUSIV În plină epidemie de coronavirus, Dan Barna grăbește fuziunea cu PLUS! Ar fi un scandal intern în USR

Salarii majorate în plină criză! Cine sunt angajații norocoși

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Informare de ultimă oră! Noi decese înregistrate în România! Bilanțul a ajuns la 220

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică raportează, miercuri seara, noi decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus.

„Deces 216

Bărbat, 35 de ani din București

Internat la Spitalul COVID-Colentina, în data de 31.03.2020, prin transfer de Spitalul Universitar de Urgență București, în comă și suport ventilator și cu modificări observate prin imagistică medicală la nivel pulmonar.

Condiții medicale pre-existente: Boală renală.

Confirmat în 30.03.2020.

Decedat pe 02.04.2020.

Deces 217

Bărbat, 51 de ani din județul Bistrița-Năsăud.

Internat în Spitalul Județean de Urgență Bistrita, secția boli infecțioase, în data de 31.03.2020 și transferat în data de 05.04.2020 în secția ATI, cu insuficiență respiratorie acută, unde a fost intubat.

Confirmat în 01.04.2020

A avut contact cu persoane din comunitate care nu au respectat condițiile de izolare la întoarcerea în țară.

Decedat pe 07.04.2020.

Deces 218

Bărbat, 58 de ani din județul Arad.

Internat în secția boli infecțioase adulți a Spitalul Județean de Urgență Arad, în data de 04.04.2020 și transferat în data de 05.04.2020 în secția ATI cu bronho-pneumonie, Insuficiență respiratorie acută.

Confirmat în 05.04.2020.

Decedat pe 07.04.2020.

Deces 219

Bărbat, 61 de ani, din județul Sibiu

Internat în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Sibiu, în data de 26.03.2020 prin transfer de la Spitalul de Pneumoftiziologie (internat 24.03.2020).

Condiții medicale pre-existente: Diabet zaharat, psoriazis.

Confirmat în 27.03.2020.

Decedat pe 07.04.2020.

Deces 220

Bărbat, 85 ani, județul Suceava.

Internat în Spitalul Județean de Urgență Suceava în data de 16.03.2020.

Condiții medicale pre-existente: Parkinson, Glaucom.

Recoltat pentru COVID-19 în 25.03.2020.

Rezultat pozitiv pe data de 31.03.2020.

Decedat pe data de 3.04.2020.”, transmite GCS.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend