spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

ANALIZELE PROFIT – De ce nu a mai ajuns Andrei Gerea ministru ? – Firma familiei deputatului, faliment cu datorii de 12 milioane

Facebook Twitter Google+
ANALIZELE PROFIT – De ce nu a mai ajuns Andrei Gerea ministru ? – Firma familiei deputatului, faliment cu datorii de 12 milioane

– Sotii Gerea au scos din firma 200.000 euro

Toata lumea se astepta, fara gram de emotie, ca deputatul Andrei Gerea sa preia pentru a treia oara fotoliul de Ministru al Energie in noul Guvern PSD- ALDE. Surpriza de proprtii, insa ! Andrei gerea a fost eliminat de pe lista ALDE dar si cea a componentei noului executiv. Curios sau nu, nimeni nu a dat vreo explicatie insa, surse bine informate sustin ca doua ar fi fost motivele care l-au facut pe Tariceani si Dragnea sa se rasgandeasca rapid. Nu stim daca asa a si fost insa va prezentam exact presupusele motive invocate de liderul ALDE.

O angajare tehnocrata vazuta ca o tradare !?! Sotia deputatului mare specialist la Transgaz

Pe ultima suta de metri a Guvernului Ciolos, in luna noiembrie 2016, Compania nationala de transport al gazelor Transgaz a primit un nou angajat. Nimeni alta decat Ayten Gerea, sotia lui Andrei Gerea, fost ministru al energiei in Guvernul Ponta, deputat ALDE, dar si candidat pentru aceeasi functie. Ayten Gerea a fost angajata pe functia de specialist relații publice in cadrul Transgaz. Numirea a fost surprinzatoare avand in vedere ca gestiona o afacere de familie, o firma din domeniul auto, care se ocupa de comertul de automobile si repararea lor. Potrivit surselor, cativa lideri ai ALDE s-au aratat intrigati de faptul ca in plina campanie electorala, un candidat ALDE isi ajuta sotia sa se angajeze la o companie de stat pe perioda unui Guvern tehnocrat pentru care ALDE lupta cot la cot cu PSD pentru a-l da jos. Asta sa fi fost unul dintre motivele pentru care Gerea si-a pierdut sprijinul pentru ocuparea unei functii de ministru ? Dacu a fost asta poate urmatorul ?
Un faliment cu datorii milioane la firma familiei Gerea
Un alt motiv la fel de credibil ar fi, asadar, situatia firmei sotilor Gerea. Fara alte explicatii va prezentam strict statistic cum a ajuns in faliment aceasta companie. Se stie ca de ani buni cunosuta marca auto valahia-investment-bunHonda era reprezentata in Arges de Societatea VALAHIA INVESTMENTS SRL Piteşti , companie detinuta de sotii Gerea. Valahia Investments a fost dealer local/regional HONDA si a fost înfiinţată în februarie 2004. In doar în 3 ani de activitate (2006-2008) a reuşit să înregistreze profit, dar de valori nesemnificative, mai ales dacă ţinem cont că în 2007 şi 2008 a înregistrat cele mai mari vânzări din istoria firmei. În schimb, pierderile din ultimii 7 ani (2009-2015) au totalizat 8.204.365 lei.
Vartejul din actionariat
Structura asociaţilor a suferit mai multe modificări de-a lungul anilor, dar merită menţionată ultima, înregistrată pe 7 aprilie 2016. Atunci, Andrei-Dominic GEREA (48 de ani) a preluat părţile sociale deţinute de Natalia-Liliana-Adela PETRESCU (36 de ani) – 0,126% din capitalul social) şi pe cele ale lui Florin Valentin PETRESCU (39 de ani) – 49,937%. Interesant este faptul că, după cum se precizează în hotărârea AGA, cesiunea celor 34.157 părţi sociale deţinute de Florin Valentin PETRESCU, “cu o valoare nominală de 10 lei (echivalentul a 2,93 euro, calculat la un curs al euro de 3,4107 lei), în valoare totală de 341.570 lei” s-a efectuat contra sumei de “1.000 lei şi 99.853 euro”. Teoretic, s-a ţinut cont de cursul euro de la momentul constituirii capitalului social, practic PETRESCU a încasat cu aproximativ 100.000 lei în plus faţă de valoarea nominală. Asta în condiţiile în care firma era una neprofitabilă, în pragul falimentului!
O miscare inteligenta – cum scoti din firma sute de mii de euro dintr-o firma neperformanta
După două luni şi jumătate, pe 26 iunie 2016, Andrei-Dominic GEREA face o mişcare isteaţă şi scoate din firmă 200.000 euro (şi 1.660 lei), “reducerea capitalului social de la 684.000 lei – din care 1.860 lei şi 200.000 de euro – la suma de 200 lei“, precizând că a luat această decizie “în urma anulării contractului de dealer cu HONDA TRADING ROMANIA”. Desigur, o motivaţie de formă, fără acoperire!
Deţinută de Andrei-Dominic GEREA, dar administrată de soţia Ayten Guler GEREA, VALAHIA INVESTMENTS SRL a solicitat direct deschiderea procedurii de faliment în forma simplificată, cererea depusă pe 11 octombrie 2016 fiind admisă pe 19 octombrie 2016, de judecătorul sindic Roxana-Cristina BĂRĂILĂ de la Tribunalul Specializat Argeş. În documentaţia depusă la Dosarul nr.334/1259/2016, debitoarea a precizat că datoriile acumulate până la promovarea cererii sunt de 12.107.522,59 lei. Deşi suma este consistentă, este mult mai mică decât cea menţionată în bilanţul pe anul trecut – 19.261.549 lei şi e de urmărit dacă nu cumva, înainte de intrarea în faliment, asociatul GEREA “şi-a rambusat” banii împrumutaţi firmei.
O noua firma, acelasi sediu
La propunerea debitoarei, practicianul BIO CONSULT SPRL (Luminiţa OPREA-BARAC) a fost numit lichidator judiciar provizoriu, cu o retribuţie lunară de 1.000 lei. Termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de creanţă a fost 5 decembrie 2016, iar prima şedinţă a Adunării Creditorilor a avut loc pe 22 decembrie 2016, ora 10:00, la sediul profesional al lichidatorului. Chiar dacă VALAHIA INVESTMENTS SRL va fi îngropată în scurt timp, cel puţin parţial afacerea familiei GEREA va continua, din moment ce VALAHIA MOTOR SRL (CUI: 21537245), firmă fără activitate în ultimii ani, a devenit plătitoare de taxe şi impozite aferente angajaţilor şi, din ianuarie 2016, şi-a schimbat sediul social la aceeaşi adresă la care era şi VALAHIA INVESTMENTS SRL.

Facebook Twitter Google+

Editorialist, directorul si fondatorul publicatiilor PROFIT. Cu o experienta de 20 ani in presa scrisa a colaborat de-a lungul timpului cu ziare nationale si agentii de presa pentru care a publicat nenumarate reportaje si anchete jurnalistice, multe dintre acestea devenind subiecte pe plan national. Contact e-mail iulian.uta@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....