spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Analiză! Vor exista creșteri salariale pentru majoritatea domeniilor de activitate

Facebook Twitter Google+
Analiză! Vor exista creșteri salariale pentru majoritatea domeniilor de activitate

În decursul acestui an vor exista creșteri salariale în majoritatea domeniilor de activitate, din cauza crizei de personal cu care se confruntă țara noastră.

Sectorul IT este unul dintre cele mai bine plătite din România. În acest moment, 100.000 de români lucrează la cele peste 17.000 de firme din sectorul IT, numărul firmelor dublându-se în ultimii 6 ani. Deficitul de personal era estimat la 50.000 de angajați în anul 2016 de către Cristian Ivănuș, președintele Asociației Profesioniștilor în Business Process Management (APBPM).

Câștigul salarial net în domeniul serviciilor de IT era de 6.380 lei în luna octombrie, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS).

Sectorul de retail este la rândul său într-o expansiune continuă. Marile lanțuri de hipermarketuri și supermarketuri, precum Kaufland, Lidl, Profi sau Mega Image deschid constant noi unități, același lucru întâmplându-se și în domeniul bricolajului sau al magazinelor de haine.

Salariul mediu net din retail este în jur de 2.100-2.300 de lei, însă pentru posturi cu responsabilități mai mari, lefurile sunt mai mari.

Concomitent, căutarea de ingineri este la rândul său la cote mari, atât în industria auto, cât și în sectorul energetic. În fapt, Renault și Samsung caută deja ingineri care să lucreze la mașini electrice și autonome, același lucru făcându-l și producătorul de componente Continental.

Potrivit INS, salariul net din domeniul auto era de 2.804 lei în luna octombrie. În extracția petrolului și gazelor, leafa medie era de 5.353 lei, la cărbune se plătea o medie de 2.935 lei, iar în rafinarea țițeiului, leafa medie se ridica la 5.060 de lei.

Pentru industria metalurgică, INS dă o medie salarială de 3.138 de lei, iar la fabricarea de utilaje și echipamente se plătește în medie un salariu de 2.930 de lei, informează libertatea.ro

Vezi și

Scandal-monstru! Polițiștii au făcut public fluturașul de salariu al lui Carmen Dan – Atac devastator la ministrul de Interne

Adevărata lovitură pe care Klaus Iohannis i-o dă Liei Olguța Vasilescu – Motivul real al respingerii ei (analiză)

Mare atenție! Autoritățile trag un semnal de alarmă! Ce medicament nu trebuie cumpărat

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments