Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Amenzi pentru cei care nu se duc la medic!

Publicat

in

medic analizeNormele de aplicare a noilor pachete de servicii medicale şi a Contractului-cadru au intrat în vigoare de la 1 iunie. Mai multe afecţiuni vor fi tratate ambulatoriu, serviciile stomatologice intră în pachetul de bază, medicii primesc bonusuri pentru depistarea bolilor grave iar cetăţenii care îşi neglijează starea medicală şi refuză consultul periodic riscă sancţiuni şi chiar amenzi.

De la 1 iunie nu doar pacienţii bolnavi vor fi nevoiţi să meargă la medicul de familie pentru consultaţii. Cei sănătoşi vor fi evaluaţi periodic, cu ajutorul unei riscograme, un element nou introdus odată cu pachetul de bază. Deasemena, românii pot merge la psiholog pe banii statului, din iunie. Serviciile de psihoterapie vor fi decontate, începând cu data de 1 iunie, pentru persoanele care îşi plătesc contribuţia la asigurările de sănătate. De asemenea, copiii diagnosticaţi cu autism vor beneficia de servicii psihologice gratuite.

Dosarul medical electronic al fiecărui roman va fi iniţializat cu ocazia primului consult. De el vor beneficia atât cei asiguraţi cât şi cei neasiguraţi. Persoanele care ignoră sau refuză să folosească dosarul vor putea primi sancţiuni, de la avertisment până la amenzi. Dosarul va fi accesat de cadrele medicale fără acordul pacientului în situaţii de urgenţă şi va conţine informaţii despre: alergii, grupa de sânge, boli cornice, proteze, internări şi ultimele prescripţii. Iniţializarea dosarului se face cu ocazia unui prim consult. Un set de analize gratuite poate cuprinde între 4 şi 10 teste. De luni, vor fi realizate fără spitalizare continuă peste 100 de afecţiuni şi peste 100 de proceduri chriugicale. Serviciile medicale spitaliceşti care nu necesită internare continuă, acordate în regim de spitalizare de zi, pot fi contractate de unităţile sanitare cu paturi şi unităţile sanitare autorizate de Ministerul Sănătăţii să efectueze aceste servicii şi de centrele de sănătate multifuncţionale cu personalitate juridică care au avizate sau aprobate de Ministerul Sănătăţii structuri de spitalizare de zi.

Diagnostice pentru care se recomandă spitalizare de maximum 12 ore sunt: infecţia intestinală bacteriană şi virală, diareea şi gastro-enterita, hepatita virală cronică, tumora lipomatoasă benignă a pielii şi a ţesutului subcutanat al trunchiului, tiroidita autoimună, hipertensiunea primară, forme de angină pectorală fără coronarografie, cardiopatia ischemică cronică, ateroscleroza cerebrală, rino-faringita acută (guturaiul comun), amigdalită acută, infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, pneumonia virală, boala pulmonară obstructivă cronică cu infecţie acută a căilor respiratorii inferioare, hepatita alcoolică, colecistita cronică, avortul spontan incomplet fără complicaţii, boala Lyme Proceduri chirurgicale fără spitalizare continuă: amigdalectomia, rinoplastia posttraumatica (reducerea şi imobilizarea fracturilor piramidei nazale după un traumatism recent), excizia de polip cervical, dilataţia şi chiuretajul uterului, excizia leziunilor sânului, chirurgia varicelor, circumcizia.

În noul pachet de servicii medicale, în ceea ce priveşte asistenţa medicală ambulatorie de specialitate, a fost revizuită lista procedurilor diagnostice şi terapeutice, astfel încât pacientul să beneficieze de o serie de servicii suplimentare, pentru care nu va mai fi nevoie de internarea în spital.

Pentru gravide, la luarea în evidenţă în primul trimestru, se decontează o consultaţie. Apoi se decontează consultaţii lunare, până în luna a 7-a. Între luna a şaptea şi a noua, gravidele vor beneficia de două consultaţii pe lună. În cadrul supravegherii gravidei se vor raliza următoarele teste: -HIV -sifilis -hepatită de etiologie virală cu virus B şi C -consiliere înainte şi după aceste testări. După externarea din maternitate, pacienta va fi consultată la domiciliu, apoi, la patru săptămâni de la naştere, va beneficia de o nouă consultaţie. Copiii vor fi supuşi unor consultaţii preventive pentru identificarea tulburărilor de creştere şi dezvoltare şi a riscurilor specifice pe grupe de vârstă şi sex. Consultaţiile vor fi realizate la externarea din maternitate şi la o lună – la domiciliul copilului. Apoi, consultaţiile vor fi realizate la două, patru, şase, nouă, 12, 15, 18 şi 24 de luni, iar ulterior, până la 18 ani, vor fi făcute anual. O persoană sănătoasă, cu vârsta curpinsă între 18 şi 39 de ani, se va programa la un control preventiv o dată la trei ani. În cazul în care medicul de familie va suspecta existenţa unei boli, respectivul pacient va veni la control anual şi va benficia de investigaţii pentru stabilirea diagnosticului. Persoanele trecute de 40 de ani sunt obligate să meargă la control anual.

Programul de lucru al medicului de familie este, în medie, de 5 ore/zi pentru consultaţii la cabinet pentru care plata se face prin tarif pe serviciu medical, fiind luate în calcul o medie de 20 de consultaţii/zi calculată în cadrul unui trimestru, dar nu mai mult de 40 de consultaţii/zi. De asemenea, medicul de familie va avea maxim 3 consultaţii la domiciliu/zi dar nu mai mult de 21 consultaţii pe lună.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Se cere eliminarea urgentă a unui spor- Despre ce este vorba

Publicat

in

De

Acesta susține că „o armata” de salariați primește lunar o sumă egală cu 50% din salariul minim brut garantat la plată. El promite că va reveni cu exemple unde se toacă bani publici cu nemiluita, chiar din „curtea” Ministerului Finanțelor Publice.

„Sporul de doctorat prevăzut în Legea 153/2017 trebuie eliminat urgent!

Câteva cifre edificatoare culese din surse deschise:

-între anii 1900 și 1990 a fost conferit titlul de doctor în științe unui număr de cca 1.500 de aplicanți (aici o includem și pe „savanta” Elena Ceaușescu!)
-în perioada 1990-2017 au dobândit acest titlu un număr de peste 67.000 (da, ați citit bine!) de persoane, un număr mai mare decât în orice țară din lume
-vârful „producției” de titluri științifice a fost atins în anii 2013-2016

Cu singura condiție vagă de a-și „desfășura activitatea în domeniul pentru care deține titlul”, o armata de salariați, covârșitor angajați ai statului, primește lunar o sumă egală cu 50% din salariul minim brut garantat la plată. Adică, dacă ai titlul de doctor cu o temă din domeniul contabil și ești angajat gestionar doar cu evidența gloanțelor cu gaz ale jandarmeriei, primești de la statul român, în plus față de salariu, echivalentul anual a șase salarii lunare brute!!!

În anul 2018, „sporul de doctorat” lunar era de 950 lei adică de 11.400 lei/an/salariat. Să presupunem rezonabil (pentru că nu avem date exacte) că cca 30.000 de salariati (mai puțin de 1/2 din numărul total al deținătorilor de doctorat) din cei peste 1,2 milioane angajați în sistemul public sunt beneficiarii acestei „indemnizații”. Asta înseamnă o sumă anuală cheltuita cu impostura de către statul roman de cca 342 milioane lei. Enorm!!!

Sa ne înțelegem! Pe lângă faptul ca o imensă majoritate dintre „doctorii” actuali sunt impostori „științifici” în stare pură, activitatea pe care o desfășoară nu aduce nici o plusvaloare angajatorului față de un angajat obișnuit, cu excepția poate a personalului implicat în activități de inovare/cercetare științifică angrenați în proiecte concrete.
Simpla deținere a unui titlu atestat de o hârtie obținută nemeritat (da, în 90% din cazuri deținătorii sunt impostori!) golește lunar visteria publica cu zeci de milioane de lei. Cunosc situații nenumărate de semi-analfabeti aflați pe functii publice, „doctori în științe” beneficiari ai acestui spor nemeritat.

Cât privește suma cheltuită de către statul român de-a lungul anilor cu „doctorii”, aceasta ar fi fost arhisuficientă pentru a avea un ANAF complet digitalizat.

P.S. Voi reveni și cu alte exemple unde se toacă bani publici cu nemiluita, de data asta chiar din „curtea” MFP.
Structuri și funcții publice inutile lipsite complet de activitate, operațiuni repetitive fără rost, piloși tăietori de frunză la câini, etc.”, scrie Diaconu pe Facebook

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

FISCUL INFORMEAZĂ: ANAF nu face descinderi în apartamentele românilor

Publicat

in

De

Referitor la articolele apărute în spațiul public, cu privire la posibilele acțiuni de control demarate de ANAF în perioada următoare, este important să facem următoarele precizări:

Agenția Națională de Administrare Fiscală nu are în prezent în derulare astfel de acțiuni de verificare. Pentru combaterea evaziunii fiscale, ANAF dispune de o gamă largă de instrumente, astfel cum sunt definite de Codul de procedură fiscală. Precizăm că toate verificările ANAF se realizează în baza analizelor de risc, care pun în evidență riscurile de neconformare la declarare și plată.

Pentru o mai bună informare, rugăm reprezentanții mass media să utilizeze canalele oficiale de comunicare ale ANAF.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend