Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

Alo, Primăria ! La Curtea de Argeş se sparg drumurile pentru avarii dar nu se mai repară !

Publicat

in

La Curtea de Arges se intamplă un lucru ciudat, devenit tradiţie ! O avarie reparata in reteauua de apa dă nastere la altă avarie. În reţeaua de drumuri ! Asa se face ca a trecut mai bine de o luna de cand o interventie a Aquaterm SA pe strada Mihai Bravu, a lasat artera rutieră ciuruită în ultimul hal pe o suprafata de circa 20 metri pătraţi, spre disperarea şoferilor care văd şi simt pe propriile masini că, in loc sa scada numarul gropilor, acestea se inmultesc ! Sa nu mai spunem ca în aceeaşi  zona, blocurile fiind foarte aproape, locatarii de la etajele inferioare se plâng că geamurile şi tâmplaria s-au umplut de praful generat de strada nereparata şi că nu mai pot deschide geamurile pentru a-şi aerisi locuintele.

Aceeaşi situatie, de aproape doua saptamani,  o întâlnim pe strada Negru Voda, acolo unde Aquaterm a bâjbîit până să gaseasca spărtura dintr-o cunductă. Asa se face că au spart în doua locuri o strada care arata cât de cât bine, la intersectia cu statia de Taxi de langa magazinul Diana. ” Asa ceva nu am văzut ! Sa nu fii în stare să sapi unde trebuie şi să o iei pe ghicite. Au facut ţăndări strada si acum ne umplem de praf pentru ca nu sunt in stare sa repare ce au stricat”, ne spune un proprietar de magazin din zonă şi care spune ca praful care se ridică din stradă se aşează pe marfa expusa la vânzare.

Dacă Primăria lui Pic şi Poc nu au aflat încă, le recomandam să-şi noteze pe o fiţuică ceea ce trebuie făcut şi să pună imediat în aplicare.

În cazul unor defecţiuni accidentale la reţelele edilitare aflate pe domeniul public şi privat al municipiului deţinătorii sau administratorii acestora, în maxim o oră de la momentul anunţării dispeceratului de producerea evenimentului ce necesită intervenţie de urgenţă, au obligaţia să notifice Primăria , prin telefon sau fax asupra intenţiei de efectuare a lucrărilor de intervenţie pe domeniul public sau privat, precizând următoarele:
– adresa la care se solicită intervenţia,
– estimarea suprafeţei zonei afectate,
– durata de execuţie ce implică şi refacerea zonei afectate până la cota
de intervenţie a administratorului drumului,
– responsabilul lucrării din partea executantului (nume, prenume,
telefon).

2. Intervenţia de urgenţă pe domeniul public sau privat al municipiului de către titularul de reţea se va realiza cu respectarea următoarelor faze în execuţie:

– semnalizarea rutieră corespunzătoare a lucrării ;
– tăierea cu freza a conturului pe care se intervine;
– depozitarea materialului rezultat din săpătură se va face direct în mijloacele de transport;
– aducerea zonei afectate la cota de intervenţie a administratorului drumului, respectiv la nivelul existent al drumului;
– executarea fundaţiei şi îmbrăcăminţii străzii din acelaşi material existent înainte de spargere;
– recepţia lucrării de refacere până la cota de intervenţie a administratorului drumului se va efectua în 24 ore de la expirarea termenului din notificare a intervenţiei în prezenţa reprezentantului  şi a inspectorului din cadrul Serviciului Corp Control Primar.

3. Deţinătorul de reţea va face dovada achitării sumei integrale de refacere a infrastructurii în maxim 3 zile de la recepţia lucrării, în baza unei chitanţe emise de către reprezentantul Primpriei. După semnarea procesului verbal de recepţie a lucrării de aducere la cota de intervenţie, de către administratorul de reţea şi reprezentantul administratorului drumurilor, în prezenţa inspectorului de Zonă din cadrul Serviciului Corp Control Primar, lucrarea va fi preluată de către Primărie în scopul începerii lucrărilor de refacere a infrastructurii.

4. Deţinătorul de reţea este obligat ca, după aducerea la cota de intervenţie, să semnalizeze lucrarea cu indicatoare rutiere.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Jandarmii în acțiune ! Bărbați din Băiculești prinși la furat de lemne

Publicat

in

În cursul zilei de ieri, 20.01.2020, o patrulă de jandarmerie din cadrul Detașamentului Curtea de Argeș a desfășurat mai multe acțiuni punctuale pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilelgale precum și a transportului ilegal de material lemnos.

Pe timpul desfășurării acțiunii au depistat, pe raza localității Băiculești, mai mulți bărbați care cărau resturi de material lemnos tăiat anterior. Aceștia au declarat verbal că au tăiat mai mulți arbori pe care i-au transportat la gospodăria unuia dintre ei în același timp indicând și locul din care au sustras materialul lemnos.

Examinând cioatele, care nu prezentau marca specifică, jandarmii împreună cu lucrătorii silvici au stabilit că o cantitate de 13,5 metri cubi de anin negru în valoare de peste 7000 de lei a fost sustrasă din fondul forestier în mod ilegal.

Pentru acest fapt jandarmii au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”Tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini, fără drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional şi din vegetaţia forestieră din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate”, faptă care se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Aceste acțiuni vor continua și în perioada următoare.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

La Mușătești, accident cu doua victime

Publicat

in

In urma cu putin timp un ccident rutier a avut loc în comuna Mușătești. Un autoturism s-a răsturnat dupa ce soferul a pierdut controlul autoturismului. Potrivit primelor informatii sunt posibil 2 victime conștiente.
La fata locului intervin un echipaj cu o autospecială de intervenție și un echipaj SMURD

FOTO DESCRIPTIV

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend