Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Alo, Primăria ! La Curtea de Argeş se sparg drumurile pentru avarii dar nu se mai repară !

Publicat

in

La Curtea de Arges se intamplă un lucru ciudat, devenit tradiţie ! O avarie reparata in reteauua de apa sau gaze dă nastere la altă avarie. În reţeaua de drumuri sau pe trotuare! Asa se face ca argesenii reclama tot mai des faptul că trece prea mult timp de cand o strada sau un trotuar sunt reparate după ce este spart in urma unor avarii. Asa se face că spre disperarea şoferilor sau chiar pietonilor, la Curtea de Argeș , in loc sa scada numarul gropilor, acestea se inmultesc ! Aceeaşi situatie, o intalnim peste tot in oraș , acolo unde Aquaterm a bâjbîit până să gaseasca spărturile din conducte, sau a gasit rapid dar a uitat sa si repare drumul sau trotuarul. Au fost situatii, de exemplu pe strada progresului, in care nerepararea la timp a carosabilului a fost benefica dar… doar pentru Aquaterm, mai exact au spart drumul si au reparat asa de bine ca, dupa numai o saptamana, doua, avaria s-a reactivat in acelasi loc. Cum nu se reparase strada, cheltuielile Aquaterm au fost reduse, nu si cele ale soferilor care au dat cu masinile in gropi. Dacă Primăria lui Pic şi Poc nu au aflat încă, le recomandam să-şi noteze pe o fiţuică ceea ce trebuie făcut şi să pună imediat în aplicare.

La Curtea de Argeș se repară și plombează in afara legii

În cazul unor defecţiuni accidentale la reţelele edilitare aflate pe domeniul public şi privat al municipiului deţinătorii sau administratorii acestora, în maxim o oră de la momentul anunţării dispeceratului de producerea evenimentului ce necesită intervenţie de urgenţă, au obligaţia să notifice Primăria , prin telefon sau fax asupra intenţiei de efectuare a lucrărilor de intervenţie pe domeniul public sau privat, precizând următoarele:
– adresa la care se solicită intervenţia,
– estimarea suprafeţei zonei afectate,
– durata de execuţie ce implică şi refacerea zonei afectate până la cota
de intervenţie a administratorului drumului,
– responsabilul lucrării din partea executantului (nume, prenume,
telefon).

Fără semnalări ale intervențiilor, primăria a fost acțiobată în judecată

O altă problema majora de eludare a legii o reprezinta nesemnalizarea lucrarilor. Asta o stim cu totii dar mai ales care isi strica masinile in gropi. De platit, platim tot noi, dupa ce unii soferi au dat in judecată primaria cerand daune de mii de euro pentru daunele provocate de gropile nesemnalizate. Dar ce spune legea in acest caz ?
2. Intervenţia de urgenţă pe domeniul public sau privat al municipiului de către titularul de reţea se va realiza cu respectarea următoarelor faze în execuţie:
– semnalizarea rutieră corespunzătoare a lucrării ;
– tăierea cu freza a conturului pe care se intervine;
– depozitarea materialului rezultat din săpătură se va face direct în mijloacele de transport;
– aducerea zonei afectate la cota de intervenţie a administratorului drumului, respectiv la nivelul existent al drumului;
– executarea fundaţiei şi îmbrăcăminţii străzii din acelaşi material existent înainte de spargere;
– recepţia lucrării de refacere până la cota de intervenţie a administratorului drumului se va efectua în 24 ore de la expirarea termenului din notificare a intervenţiei în prezenţa reprezentantului  şi a inspectorului din cadrul Serviciului Corp Control Primar.
3. Deţinătorul de reţea va face dovada achitării sumei integrale de refacere a infrastructurii în maxim 3 zile de la recepţia lucrării, în baza unei chitanţe emise de către reprezentantul Primpriei. După semnarea procesului verbal de recepţie a lucrării de aducere la cota de intervenţie, de către administratorul de reţea şi reprezentantul administratorului drumurilor, în prezenţa inspectorului de Zonă din cadrul Serviciului Corp Control Primar, lucrarea va fi preluată de către Primărie în scopul începerii lucrărilor de refacere a infrastructurii.
4. Deţinătorul de reţea este obligat ca, după aducerea la cota de intervenţie, să semnalizeze lucrarea cu indicatoare rutiere.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Angela Merkel afirmă că Germania trebuie să-și amintească crimele nazismului

Publicat

in

De

Cancelarul Angela Merkel a afirmat, în urma primei vizite făcute la Auschwitz, că Germania are resposanbilitatea să-și amintească crimele nazismului, conform BBC .

Această spune că această responsabilitate „face parte din identitatea noastră națională”. Vizita sa la Auschwitz vine în contextul aniversării celor 75 de ani de la eliberarea lagărului, dar și în perspectiva renașterii unui curent anti semit în Germania. Cancelarul Merkel a fost însoțită în vizită să de pătre premierul polonez Mateusz Morawiecki, precum și de un supraviețuitor al lagărului, în vârstă de 87 de ani, Stanislaw Bartnikowski.

Angela Merkel a trecut prin cunoscutele porți inscripționate „Arbeit macht frei” ( Muncă te eliberează), și a ținut un minut de reculegere la așa-numitul Zid Negru, unde mii de prozonieri au fost executați. Apoi, în lagărul de la Birkenau, Merkel a ținut un discurs în care și-a exprimat regretul față de cele întâmplate în lagărul morții.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Salariații ROMATSA în pericol!

Publicat

in

De

Din cauza blocării conturior de către cei doi frații Micula, ROMATSA este pe punctul să rămână fără resurse financiare începând cu data de 15 decembrie.

Conform economica.net, s-a ajuns în această situație după ce, conturile companiei sunt blocate ca urmare a datoriei de 400 de milioane de euro a Statului Român către Frații Micula. Practic, Compania responsabilă de dirijarea aviaonelor NU mai primește – de mai multe luni – contravaloarea serviciilor de trafic Aerian de la EuroControl           (Organizația Europeană pentru Siguranța Navigării Aeriene) iar fondurile mai ajung pentru aproximativ o săptămână, conform sursei citate.
Oamenii de afaceri Ioan și Viorel Micula continuă să execute statul român, în condițiile în care pe rolul Curții de Justiție a UE încă se mai dezbate dacă România a procedat corect atunci când a decis să pună în aplicare o decizie a Curții de Arbitraj de la Washington care o obliga la plata a aproximativ 84,5 milioane de euro plus penalități și dobânzi. La Tribunalul UE, oamenii de afaceri au avut câștig de cauză.

Vezi și:

EXCLUSIV Aripa FBI, la butoanele Poliției Române!

Beneficii uriașe pentru o categorie de angajați- Ce vor primi

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Nu Liviu Dragnea a scris pe Facebook mesajul de 1 Decembrie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend