spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Alo, ANAF?? Germania și…evaziunea fiscală: vânzarea din gospodărie

Facebook Twitter Google+
Alo, ANAF??  Germania și…evaziunea fiscală: vânzarea din gospodărie

ANAF-ul nemțesc poate să ia lecții de la ANAF-ul românesc: nicio bătrânică nu scapă cu legătura de ceapă nefiscalizată la noi!
În schimb în Germania există peste tot ”Hofläden” (magazine de curte) sau ”Blumen zum Selbstschneiden” (câmpuri cu flori de unde poți să îți tai singur florile) , unde cetățenii sunt invitați să se autoservească și să lase bani într-o cutie sau în câte un butoi.
Uite de asta se duce Germania de râpă, că la ei nu se combate evaziunea fiscală ca în România !
Ba mai mult, în Germania nici bacșișul nu se impozitează și în afară de bacșișul dat chelnerului, în aproape orice magazin e o cutiuță cu ”Kaffeegeld” (bani pentru cafea) pentru angajați.
Dar da, tocmai de asta se duce Germania de râpă, iar România înflorește pentru că ANAF-ul nostru este arhipreocupat să combată evaziunea din șaormerii .
Dormi liniștit, române, guvernul combate…

Peste tot în Germania dai de ”Hofläden” (magazine de curte), mici puncte de vânzare cu produse locale, făcute în gospodăria respectivă. Produsele sunt de multe ori expuse pentru autoservire și cumpărătorii

Punct de vânzare dintr-o gospodărie din Germania, autoservire fără aparat de taxare, fără bon fiscal.

Punct de vânzare dintr-o gospodărie din Germania, autoservire fără aparat de taxare, fără bon fiscal.

cinstiți sunt îndemnați să lase prețul corect într-o cutiuță pentru bani.
Am filmat un astfel de punct de vânzare pe 18 mai 2015 în dreptul unei curți din localitatea Gündlingen, de lângă Freiburg și Breisach, din landul Baden-Württemberg. Erau la vânzare diverse gemuri, jeleuri, murături și chiar și răsaduri. Ouă de găină se puteau comanda extra. Toate produsele erau făcute în gospodărie și într-o cutie pe care scria ”Ehrliche Käufer” (cumpărători cinstiți) se puteau lăsa banii. Nici urmă de casă de marcat, nici vorbă de vreun bon fiscal. Pentru că nu din așa ceva se face evaziunea fiscală și nu de acolo se îmbogățește cineva și nici statul nu poate să jupoaie impozite și taxe!
În România, după ce că au fost oropsiți deja de invazia de supermarketuri cu mărfuri de import și fiscalizări peste fiscalizări și standarde europene și reguli, deja le este frică țăranilor să mai scoată un sac de cartofi la poartă să poată să vândă să își mai plătească vreo taxă sau vreun medicament.
Tocmai asta este soluția pentru a contracara supremația absolut periculoasă a supermarketurilor și pentru salvarea satului românesc, a țăranilor și micilor gospodari: achiziționarea de produse locale, lanț

Cutiuța unde ”cumpărătorii cinstiți” lasă banii pentru cumpărăturile făcute

Cutiuța unde ”cumpărătorii cinstiți” lasă banii pentru cumpărăturile făcute

scurt de desfacere, deschiderea a cât mai multor puncte de vânzare din gospodării și reglementarea minimală a acestui tip de comerț de subzistență, fără a mai da bătăi de cap și coșmaruri celor care vând un kilogram de cartofi din grădina proprie.
Prin sufocarea micilor gospodării cu regulamente și normative, se face exclusiv jocul marilor lanțuri de supermagazine, marilor concerne, cu consecințe deosebit de grave pentru viitorul omenirii privind siguranța alimentară și asupra supraviețuirii comunităților locale.

Rămâne doar ca noi, cetățenii treziți, să căutăm să încurajăm astfel de soluții de comerț local tradițional.

Autor ERWIN ALBU

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....