Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Alexandru Cumpănașu, anunț de ULTIMĂ ORĂ – Familia Alexandrei depune cereri pentru DOUĂ expertize în străinătate

Publicat

in

Unchiul Alexandrei Măceșanu, Alexandru Cumpănașu, a anunțat astăzi că familia nepoatei sale va depune o cerere prin care va solicita efectuarea a două expertize medicale separate în cazul morții tinerei.

Citește și:  Avertizări meteo de ULTIMĂ ORĂ – Cod galben de ploi în mai multe județe/ Cod portocaliu de vânt puternic în mai multe zone

„În cursul zilei de astăzi vom depune această solicitare. Am spus de ieri că vor fi două expertize. Vom cere stabilirea acelui ADN din dinți, iar în cea de-a doua vom cere analizarea posibilității arderii acelui corp în acel butoi. Există centre care pot face acest lucru la nivelul lumii. Anchetatorii au încălcat legea, ei fiind obligați să reconstituie acest lucru, pentru a vedea dacă este posibil”, a declarat Cumpănașu la România Tv.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Măsură EXTREMĂ într-un moment dificil pentru economie: China curăță, efectiv, banii pentru a combate virusul ucigaș

Publicat

in

De

Banca centrală chineză a anunțat, într-o conferință de presă, că va începe curățarea efectivă a banilor aflați în curculație pentru a opri răspândirea coronavirusului COVID-19, transmite publicația Quartz.

Este o măsură extremă, dar care se poate dovedi eficientă. Bancnotele și monedele sunt unele dintre cele mai murdare obiecte. Un studiu din 2017, efectuat pe bancnote de 1 dolar în New York, a arătat că acestea aveau 397 de specii de bacterii pe ele.

Victor Ponta, mutare decisivă în vestul țării – Pe cine a reușit să convingă să intre în cursa pentru Timișoara? Urmează negocieri intense cu PSD

Banii pot fi curățați cu lumină ultravioletă sau la temperaturi ridicate. COVID-19 poate fi eliminat și cu dezinfectanți comuni.

Atunci când va fi posibil, a anunțat banca centrală din China, vor fi introduse noi bancnote în circulație.

Măsura vine într-un moment dificil pentru economia Chinei. Preşedintele Xi Jinping i-a avertizat pe oficialii comunişti că măsurile luate împotriva coronavirusului au mers prea departe şi ameninţă economia ţării, transmite agenţia Reuters.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Dezgheț China-Vatican: întâlnire istorică între miniștrii de externe

Publicat

in

De

În plină izolare internațională din cauza infecției coronavirusului, în zidul dintre China și Vatican se întrevede o fisură. Întâlnirea dintre ministrul de externe al Sfântului Scaun și cel din Republica Populară Chineză a fost cea mai importantă reuniune din 1951, de când cele două țări au rupt legăturile diplomatice, continuând dialogul care a început acum câțiva ani cu multă dificultate, potrivit Rador, care citează Il Sole.

Întrevederea dintre arhiepiscopul Paul Gallagher și Wang Yi a avut loc vineri, cu ocazia Conferinței de Securitate de la Munchen.

Cei doi șefi ai respectivelor diplomații au discutat despre acordul istoric din 2018 dintre Roma și Beijing care conferă Vaticanului ultimul cuvânt în numirea episcopilor catolici din China, chestiune care a fost mult timp controversată. Potrivit unui comunicat al Sfântului Scaun, cele două părți au convenit să continue „dialogul instituțional, bilateral”, atât în ​​beneficiul Bisericii Catolice, cât și al poporului chinez.

Relațiile dintre cele două state s-au îmbunătățit treptat de la acordul de acum doi ani, iar întâlnirea dintre miniștrii de externe consolidează dialogul. Conservatorii catolici s-au opus acordului dorit de Papa Francisc, acuzând Vaticanul că a cedat pentru a răspunde nevoilor regimului de la Beijing.

Catolicii chinezi încearcă să iasă dintr-o perioadă de șaptezeci de ani plină de diviziuni care au acutizat contrastul dintre o Biserică „oficială”, aflată sub controlul regimului chinez și una subterană „neoficială” care rămâne fidelă Romei. Ambele recunosc în Suveranul Pontif, liderul legitim al Bisericii Catolice.

Cea mai critică voce împotriva acordului este cea a cardinalului Joseph Zen, fostul arhiepiscop al Hong Kong-ului, în timp ce Vaticanul l-a apărat mereu, susținând că absența unui acord ar fi dus la o schismă.

Cu toate acestea, acordul din 2018 a fost întotdeauna interpretat ca anticamera reluării relațiilor diplomatice oficiale între cele două țări. Rămâne în continuare chestiunea din Taiwan: reluarea relațiilor ar duce la o ruptură cu insula pe care Beijingul o revendică ca teritoriu propriu. Vaticanul este singurul stat din Europa care recunoaște Taiwanul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend