Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Alex Gavan a plecat in Himalaya – Va petrece 60 de zile pe munte

Publicat

in

Argeşeanul Alex Găvan a pornit într-o nouă expediţie în munţii Himalaya pentru a escalada muntele Annapurna, a declarat acesta pentru mediafax. Expediţia, care va dura aproximativ 60 de zile, a început pe 26 februarie, iar ascensiunea finală este planificată în jurul datei de 15 aprilie. În expediţia de pe muntele Annapurna, ce are 8.091 de metri, Alex Găvan va fi însoţit de unul dintre prietenii săi cei mai buni, un alpinist cu multă experienţa la altitudine şi cu care a mai colaborat şi în alte situaţii. Ascensiunea se va realiza, ca de fiecare dată, fără oxigen suplimentar, iar cei doi alpinişti vor colabora şi cu alte echipe care vor fi pe munte în această perioadă. „Nu există nicio rută rezonabil de sigură către vârful Annapurna, pericolul avalanşelor sau al căderilor de se-racuri fiind tot timpul prezent. Vom face ascensiunea pe partea nordică a muntelui şi, cel mai probabil, la fel ca în expediţia de pe Shishapangma, din 2013, vom alege o linie de ascensiune care va combina părţi din mai multe rute. În orice caz, nu suntem aici ca să riscăm, ci ca să administram riscul, ceea ce este o abordare total diferită. Îmi doresc enorm să urc pe Annapurna şi voi face tot ce este cu putinţă să transform acest vis în realitate, dar nu cu orice preţ.“, a declarat Alex Găvan, potrivit mediafax. Tabăra de bază a alpiniştilor români va fi stabilită pe gheţarul Annapurna de Nord, la 4.3000 metri altitudine, dar vor mai fi stabilite şi alte patru tabere intermediare: 5.100m, 5.500m, 6.300m şi 7.300m. După finalizarea perioadei de aclimatizarea, alpiniştii vor pleca în ascensiunea finală a vârfului

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

VIDEO | Incendiu devastator în Argeș

Publicat

in

De

A fost prăpăd, azi noapte, în comuna argeșeană Priboieni. Un puternic incendiu a făcut scrum acoperișurile a două case învecinate. Potrivit ISU Argeș Garda de Intervenție Topoloveni a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, iar pe parcursul intervenției a primit în sprijin încă o autospecială de stingere de la Detașamentul de Pompieri Bradu, pentru localizarea și lichidarea unui incendiului violent.
În incendiu au ars cele două acoperișuri pe o suprafață totală de aproximativ 450 mp, unul fiind construit peste mansarda unde era camera centralei, doi mc de lemn de foc și alte materiale combustibile din interior.
Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale pentru două persoane, proprietarul uneia dintre proprietăți, care a suferit un atac de panică și o femeie care acuza dureri la piept, survenite unei căzături, ambii au refuzat transportul la spital.
Timp de aproximativ două ore pompierii s-au luat cu flăcările mari care amenințau să cuprindă în întregime cele două case.
Cauza probabilă este jarul căzut din sistemul de încălzire, centrala de la mansardă, în contact cu materialele combustibile din apropiere.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Solicitare de urgență către Ministerul Sănătății! Sute de paciente, în pericol

Publicat

in

De

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor solicită măsuri urgente de la noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, pentru ca sute de paciente care sunt deja programate la naștere sau la tratament în maternitățile din București și din țară să poată naște în siguranță. 

Conform știrilor apărute în ultimele zile, în București, autoritățile încă nu au o soluție pentru pacientele însărcinate care sunt infectate și cu COVID-19. Inițial s-a luat decizia ca Maternitatea Bucur să fie dedicată acestor cazuri. Apoi s-a renunțat la această variantă și a fost desemnată Maternitatea Filantropia, cea mai mare unitate de acest fel din țară.

Medicii de la Maternitatea Filantropia au protestat și au semnalat corect, faptul că este lipsit de sens să blochezi cea mai mare maternitate din țară pentru câteva cazuri și să transferi, din această cauză sute de alte paciente în alte maternități din București. Incertitudinea este maximă, iar pruncii nu așteaptă până se hotărăște Ministerul.

De aceea, solicităm noului ministru al Sănătății :

  • Să ia în considerare că nașterea copiilor trebuie tratată la cel puțin același nivel de importanță ca bolile infecțioase respiratorii și să lase la dispoziția femeilor însărcinate, dar care nu sunt infectate cu virusul COVID-19, Maternitatea Filantropia din București.
  • Să facă publice condițiile pe care Maternitatea Bucur nu le îndeplinește pentru a prelua cazuri de COVID-19 și măsurile care au fost luate după această constatare.
  • Să aleagă urgent o altă maternitate din București, care să trateze în cele mai bune condiții femeile însărcinate și diagnosticate cu virus COVID-19.
  • Să comunice de urgență decizia pe această temă, pentru că la această oră, sute de paciente nu știu unde vor naște mâine și în săptămânile ce urmează.

Bâlbâiala Ministerului Sănătății este incalificabilă. Asta ne demonstrează că nu există protocoale prestabilite, planuri pentru epidemii sau alte situații asemănătoare și nici capacitate de analiză și decizie rapidă.

Cadrele medicale au fost total nepregătite pentru epidemia care se anunța încă de acum 3 luni.

Stocuri de materiale și echipamente sunt inexistente, acum fiind făcute achiziții în grabă și la prețuri exagerat de mari.

Se acționează haotic de la cel mai înalt nivel: premierul îl contrazice pe președinte cu privire la carantina persoanelor de peste 65 ani, Ministerul Sănătății se răzgândește zilnic cu privire la maternitatea dedicată pacientelor cu COVID-19 din București.

De la debutul epidemiei, în urmă cu 3 luni, era evident că probabilitatea ca virusul să ajungă și în România este foarte mare.

Ce a făcut Ministerul Sănătății?

Ce a făcut Guvernul?

Ce a făcut Președintele țării?

Au marșat pe ideea alegerilor anticipate, lăsând țara, companiile și cetățenii fără apărare în fața epidemiei. Pentru toate acestea noi, românii, vom plăti cu vârf și îndesat din buzunarele noastre. Mai grav este că unii dintre noi plătesc cu viața.

Guvernanți, carantina vă protejează de furia populară, dar carantina nu poate dura la nesfârșit.

Avem răbdare și așteptăm ziua în care veți plăti și voi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend