spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

ALERTĂ ! Șacalii au ajuns la Albeşti şi Valea Danului! MAI PERICULOȘI CA URȘII

Facebook Twitter Google+
ALERTĂ ! Șacalii au ajuns la Albeşti şi Valea Danului! MAI PERICULOȘI CA URȘII

A fost panică, ieri,  printre locuitorii  a doua comune de lângă Curtea de Argeş, Valea Danului şi Albeşti! Un nou prădător periculos și-a făcut apariția şi în zona deluroasă a judeţului provocând daune însemnate și semănând teamă printre cetățeni. Vorbim de șacal, acel animal periculos despre care multi dintre noi am citit doar in cartile cu povesti orientale, a ajuns sa fie prezent in multe zone din Romania și, iată, și în Argeș. Dacă în sudul judeţului prezenţa acestora a fost semnalată încă de anul trecut, un grup de cetăţeni din Albeşti şi Valea Danului  ne-au informat ca, ieri, doi șacali au atacat gospodariile oamenilor. „Sunt urâţi ca dracu` ! Am crezut că e vorba de o vulpe după ce am auzit vecinii facând zgomot şi strigând „VULPEA. S-a speriat şi a trecut strada  in coastă, la Dispensar. Nu era vulpe, era şacal, urat şi cam naparlit. Nu era vulpe, seamana un pic dar e cu totul altceva. E urat ca dracu !”, ne-a spus un locuitor din Valea Danului.

 

Potrivit datelor oficiale, șacalul auriu a apărut brusc în România după anul 1990. Iniţial nu a fost băgat în seamă, dar în scurt timp s-a înmulţit foarte rapid, în Delta Dunării, Dobrogea şi Lunca Dunării, până în zona Munteniei si a Olteniei. De pe zona Dunării a migrat şi pe lunca Mureşului, ajungând în zona Mediaş-Braşov. A urcat, de asemenea, până aproape de Iaşi, a trecut în Republica Moldova şi Ucraina. Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România (AGVPS) consideră că în ţara noastră numărul acestor prădători a ajuns la aproxiamtiv 9.000 de exemplare iar numarul lor este in continua crestere.

„Este un animal care mănăncă orice, de la fructe la pui de căprioară şi chiar pui de mistreţ. Dacă înmulţirea explozivă a populaţiilor de şacali nu vor fi ţinute sub control, inclusiv prin vânare, ele vor distruge echilibrul biologic existent în fondurile de vânătoare”, ne-a spus Neculai Şelaru, preşedintele executiv AGVPS.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....