Conecteaza-te cu noi

Pitesti

ALERTA ! Pesta porcină revine în Argeș? Trei porci au fost găsiți morți într-o comună din judeţ

Publicat

in

E din nou alerta epidemiologica in Arges ! Instituţia Prefectului – Judeţul Argeş informează că pe teritoriul judeţului nostru, ieri, într-o gospodărie din comuna Stoeneşti, au fost descoperiti trei porci morți. O echipă din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş  s-a deplasat la faţa locului pentru a preleva analizele specifice în astfel situaţii. Rezultatele acestor analize vor fi comunicate în timp util şi, în funcţie de acestea, se va acţiona în consecinţă.
Autoritatile fac apel la sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor, esenţiale pentru respectarea tuturor măsurilor de prevenire a pestei porcine africane, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.
Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, la DSVSA Argeş sau autorităţii locale, respectiv primarului localităţii.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ACUM! Două persoane blocate în lift, la Pitești

Publicat

in

De

În urma cu puțin timp un apel la 112 anunța ca 2 persoane blocate în lift în cartierul Prundu.
La fața locului intervin un echipaj cu o autospecială de intervenție și un echipaj SMURD, s-a anunțat și serviciul specializat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Pitesti

Medic de la Spitalul de Pediatrie Pitești, rugăminte către părinți: „Să fiți un pic mai răbdători”

Publicat

in

Cazurile de gripă sunt în creștere în județul Argeș, de la o zi la alta. În ultimele două luni au fost confirmate în județ 67 de cazuri de gripă, dintre care 60 la copii și 7 la adulți. A fost înregistrat și un prim deces, un bărbat de 78 de ani din Pitești, care avea condiţii medicale preexistente şi multiple comorbidităţi.

De asemenea, și numărul de persoane, care se prezintă la compartimentul de primiri urgențe din cadrul Spitalului de Pediatrie, este în creștere. În ultima săptămână, părinții s-au prezent în număr mare la spital, alături de cei mici. Consilierul județean dr. Viorel Enache, medic de urgenţă la Spitalul de Pediatrie Piteşti, roagă părinții copiilor să fie mai răbdători atunci când se prezintă la urgențe.

„La Spitalul de Pediatrie s-au prezentat copii cu simptome de gripă. Au fost evaluați, triați și trimiși către Spitalul de Boli Infecțioase. Ca adresabilitate a rezultat o creștere în ultimele zile, în ultima săptămână în special, dar și pentru alte afecțiuni, care nu au nicio legătură cu gripa. A fost o creștere a adresabilității atât în cursul zilei cât și în cursul nopții. Există o tensiune  mare în compartimentul de primiri urgențe la nivel de așteptare și rog pe această cale, dacă s-ar putea face o comunicare către părinți: să fie un pic mai răbdători. Am rămas același număr de medici și același număr de asistenți de vreo câțiva ani încoace, spitalul având o creștere a adresabilității de la un an la altul”, a precizat Dr. Enache în cadrul unei întâlniri la CJ Argeș, cu reprezentanți ai instituțiilor sanitare în contextul evoluției gripei la nivelul județului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend