Conecteaza-te cu noi

ECONOMIC

ALERTA ! Marile companii străine arată obrazul lui Pic şi Poc – FUCHS îşi cere drepturile şi solicită primăriei să îşi facă treaba ! DOCUMENT

Publicat

in

– Alte firme mari din oraş anunţă că iau serios în calcul mutarea din Curtea de Argeş
– Primarul Pic mizeaza pe cetăţenii creduli şi le mai dă un platou cu tămbălău şi ansambluri nearticulate

Abia a trecut o jumătate de an de la şedinta unicat a Consiliului Local Curtea de Arges în care un primar copy paste si trupa de trepăduşi au majorat taxele şi impozitele local cu 25 % fără a se consulta cu oamenii simpli sau cei din mediul de afaceri şi, iată, apar primele efecte ale îngâmfării şi neputinţei primarului. Ba, mai mult, dacă ţineţi minte, în nesimtirea specifică, primarul PIC nu a lăsat oamenii de afaceri prezenţi în sală sa îsi expună opiniile referitoare la majorarea nejustificată de taxe şi impozite, jignindu-i efectiv, atat pe ei cât şi miile de angajaţi pe care îi reprezentau. Imediat după acest episod, mai muţti directori şi patroni de companii luau în calcul mutarea afacerilor din Curtea de Argeş dar, cu gandul la miile de oameni care lucrează aici, au amânat decizia în speranţa că, din taxele majorate substanţial fără a ţine deloc seama de vocea lor, primăria va face şi ceva investiţii atăt de necesare şi marilor companii sau, dacă vreţi, le va mulţumi cu diverse lucrări necesare pentru faptul că au avut curajul să investească miliarde în Curtea de Argeş.

Dar acest lucru nu s-a întamplat şi nu mai este un secret că si marii directori sau patroni de companii din oraş au ajuns la concluzia că, aşa cum repetăm şi noi periodic, Curtea de Argeş are cel mai slab primar şi cel mai prost Consiliu Local din istoria oraşului. Efectele supărării pe bună dreptate a acestor oameni de afaceri ar putea fi catastrofale pentru oraş, cert este ca la ora actuala două mari companii iau serios în calcul mutarea fabricilor din Curtea de Arges iar o alta, la fel de mare, şi-a arătat dezamăgirea faţă de actuala administaţie a oraşului, printr-o adresă oficială in care îşi exprimă clar nemulţimirile faţă de condiţiile pe care este nevoită să le îndure pentru a-şi putea desfăşura activitatea în Curtea de Argeş. Vorbim de compania Fuchs, unul din marii investitori germani din zonă, care a transmis o adresă (vezi FOTO) în care punctează incompetenţa actualei administraţii a oraşului în frunte cu primarul PIC. Textul adresei este cate se poate de clar şi ar trebui să dea de gandit şi miilor de argeşeni care se complac în a accepta haosul din oraş. Aceiaşi locuitori ai urbei pe care primarul Pic îi vede ca pe nişte cetăţenii creduli şi, pentru a-i păcăli şi a-i face să uite de nrealizările sale, le dă un platou cu tămbălău şi ansambluri nearticulate. Din fericire, nu poate face acelaşi lucru şi cu marii investitori care au simtit deja ce hal de primar si de Consiliu Local are Curtea de Argeş. Un aşa hal, incat , la un moment dat , este posibil ca marile firme să spună STOP şi să îşi mute afacerile in alte localităţi.Dar,dacă asta se va întâmpla, din nefericire, de suferit vor avea tot argesenii simpli care vor rămîne şomeri şi cu un buget drastic redus după plecarea marilor companii.

N.B. Demersul FUCHS, unul firesc intr-o ţară normală dar care atrage atenţia unor serioase carenţe în administraţia oraşului, nu va fi relatat de presa pupincuriştilor şi lingăilor. Acolo veţi citi doar ode despre măreţele relizări ale lui PIC şi POC care sunt cuantificate in metri cubi.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ALERTĂ ! 100 angajați ai Steinel au rămas șomeri în prag de sărbători

Publicat

in

De

Oamenii acuză conducerea fabricii din Curtea de Argeș de lașitate. Directorul e de altă a părere

Sarbatorile de iarna au adus un cadou neasteptat pentru aproape 100 angajati ai fabricii Steinel din Curtea de Arges: decizia de incetare a contractului de munca. Informatia a fost frubizata de un grup de fosti angajati ai Steinel. Asa se face ca oamenii au ramas someri chiar in prag de sarbatori iar multi dintre ei acuza conducerea fabricii de lasitate: „Nu este corect cum au procedat. Sunt lasi…. Nu ne-au anuntat din timp ci, cu doar cateva zile inainte, au afisat listele cu cei care ar trebui sa plecam acasa. Suntem 104 persoane in aceasta situatie si luam in calcul sa facem un protest la poarta fabricii. Am pierdut si bonusurile de sarbatori care erau binevenite pentru noi, avand in vedere salariul mic”, spune A.E. una din fostele angajate la Steinel, de la 1 decembrie somera. Din punct de vedere legal, contractul s-a incheiat conform legislatiei muncii, la termen, fiind vorba de acele contracte pe perioada determinata, fapt confirmat si de directorul Marian Bia. Acesta a tinut sa precizeze ca nu este vorba de 104 oameni ci de 60 oameni care au parasit fabrica.” Nu este vorba in niciun caz de 100 angajati. Sunt doar 60. Contractele incheiate cu acestia au ajuns la termen fiind incheiate cu acordul lor pe durata determinata. In aceste conditii, ei stiau ca in aceata perioada contractele de munca vor inceta, asa ca nu vad de ce vorbeste de lasitate”, ne-a declarat Marian Bia, director Steinel.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

REGAL DE… ! Primăria dă 600.000 Euro să repare podul de la Lukoil, alții construiesc de la 0 mult mai ieftin

Publicat

in

De

La ultima ședință de Consiliu Local, la propunerea primarului Panțurescu, aleșii locali din Curtea de Argeș au votat un proiect de hotărâre care vizeaza repararea podului de lângă Lukoil, cel căruia i-au cazut trotuarele chiar pe 15 august. Desi consilierul Serban si ziarul nostru trasese repetate semnale de alarma ca, daca nu se intervine, trotuarele se vor prabusi, primaria a inteles ca e „groasa” treaba abia cand portiuni din pod s-au prabusit. După ce s-a scremut aproape trei luni pentru a rezolva situatia, primaria a propus iar alesii au votat ca să repare repare podul, dar nu asa subtire, ci pe bani grei, mai exact pe 600.000 de euro, adica de vreo 5 ori mai mult decât a costat reparatia Podului de langa Mânastire, un pod cu mult mai mare decat acesta. Potrivit datelor din dosar, vorbim de o raparatie si nu de o constructie de la 0 a podului. Mai exact, se va inlocui partea carosabila cu una noua de 7,8 metri la care vor fi atasate si trotuare de 2,25 metri lăţime. Potrivit informatiilor oficiale, valoarea totală a investiţiei aprobate va fi de 2.930.192,72 lei, adica exact ce spuneam mai sus, circa 600.000 euro. Deși alesii locali au cam strambat din nas la auzul sumei, proiectul a fost votat, astfel ca primaria Curtea de Arges va cheltui aceasta suma de bani, 600.000 Euro, pentru reparatia podului. Bună parte din bani se duc pe studii si proiect, adica exact acolo unde activeaza anumite firme si asta, poate, explica scumpetea de pod.

Ziarul PROFIT a cercetat ce e și prin țară in materie de poduri si…. da, asa este cand esti oras regal: dai bani cu ghiotura din buzunarul cetateanului. Spre comparatie, va aratam mai jos cateva imagini cu un pod contruit de la 0 in Bistrița in acest an, peste raul Somes, deci, atentie, nu reparat, si care a costat mult mai putin, 500.000 Euro. Lucrarile au fost incredintate prin licitatie unei compani private din zona iar podul, care are model unicat si durata de viata 100 ani, nu 50 ani precum cel din Curtea de Arges, arata foarte bine, nemaivorbind ca este mult mai mare decat cel regal care trebuie doar reparat… cu 600.000 Euro.

IATA CUM ARATA UN POD CONSTRUIT DE LA 0 CU BANI MAI PUȚINI decat la Curtea de Argeș

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend