Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Alerta la Piteşti din cauza unei avarii la magistrala de gaze

Publicat

in

Alimentarea cu gaz în zona cartierului Exerciţiu din Piteşti a fost sistată, joi, iar Poliţia a blocat circulaţia pe o distanţă de aproximativ doi kilometri din cauza unor scurgeri de gaze semnalate la conducta magistrală, incidentul generând panică printre locatari, care au ieşit din case.

Potrivit locatarilor din zonă, un trecător a sesizat mirosul puternic de gaz şi a alertat un echipaj de Poliţie, iar de teama unor acumulări sub asfalt autorităţile au blocat traficul în zonă, în condiţiile în care erau emanaţii de gaz la gurile de aerisire.
„Cei aflaţi în teren s-au sesizat că pe strada Exerciţiu sunt emanaţii de gaze şi infiltraţii prin asfalt. Au fost anunţaţi cei de la ISU şi Distrigaz, care a oprit alimentarea cu gaz. De asemenea, a fost blocat traficul rutier pe o distanţă de doi kilometri, iar maşinile din parcări au fost mutate”, a declarat şeful Poliţiei Piteşti, comisar-şef Mihai Neagoe.
La faţa locului au sosit imediat poliţia, pompierii şi un echipaj de la SMURD, care au izolat zona, iar după aproximativ o oră la faţa locului a ajuns şi o echipă de la Distrigaz.
În prezent, furnizarea gazului în zonă este oprită, fiind afectate şi două puncte termice care asigurau furnizarea căldurii pentru aproximativ 40 de blocuri. „S-a detectat zona cu probleme, aceasta a fost izolată, iar până la remedierea defecţiunii rămâne blocat traficul rutier şi pietonal. Deocamdată furnizorul de gaze nu s-a pronunţat. Pot fi afectate de lipsagazului metan câteva blocuri, dar şi toată zona, unde locuiesc aproximativ 10.000 de oameni”, a declarat viceprimarul municipiului Piteşti, Cornel Ionică.
Echipe de la Distrigaz au început să sape în perimetrul în care se presupune că a avut loc avaria la conducta magistrală, iar potrivit autorităţilor nu mai există pericol de explozie. „În acest moment se lucrează pentru remedierea defecţiunii, iar specaliştii de la Distrigaz au dat asigurări că nu mai există pericol de explozie”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădalina Epure. Incidentul a creat panică în rândul locatarilor din zonă, unii dintre ei ieşind din case de teama unei explozii. Avaria s-a produs într-o zonă de blocuri, unde se află şi o şcoală şi o unitate militară în care este arhiva Armatei.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Gabriela Firea: ‘Doar la București nu avem voie să organizăm concerte, trebuie să trăim ca în grotă’

Publicat

in

De

Gabriela Firea a declarat, miercuri, că deşi este criticată în spaţiul public pentru concertele pe care le organizează, acestea implică sume infime, iar Capitala nu este singura care le desfăşoară. „Trebuie să trăim ca în grotă”, spune primarul general.

„Nu vor să ne dea aceşti bani. Proiectul de buget a cuprins 55% pentru Primăria Capitalei – cotă din impozitul pe venit. Când a ajuns la Monitorul Oficial se mai tăiaseră 5 procente. Ei stiu foarte bine că această sumă nu ajunge să achităm facturile pentru transportul public în comun, pentru termoficare, pentru 19 spitale, pentru 14 teatre. Vin cu această marotă de pe Facebook că s-au făcut 2-3 concerte. Concertele sunt solicitate, sunt sume infime, nu pot fi comparate cu sumele pe care le plăteşte PMB pentru subvenţii sau pentru obiectivele de investiţii”, a declarat Gabriela Firea la Antena3.

Potrivit primarului Capitalei, în toată ţara se organizează de ziua oraşului, de Crăciun sau de Revelion câte un concert.

„Doar la Bucureşti nu avem voie să organizăm, trebuie să trăim ca în grotă, trebuie să trăim ca în Evul Mediu pentru că aşa spune PNL. Ce pot să fac?”, mai punctează aceasta, conform Mediafax.

Vezi și:

Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Vela anunță că polițiștii de la Rutieră vor fi dotați cu camere video

Publicat

in

De

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri seară, că şi-a propus achiziţionarea de camere video pentru agenţii de la Poliţia Rutieră. ”Nu o să mai găsiţi deputaţi care înjură poliţistul şi nici poliţişti rutieri care abuzează de funcţia lor”, a spus Vela.

”Vom cumpăra camere video pentru fiecare poliţist de la Rutieră care va eradica fenomenul corupţiei la Poliţia Rutieră, va responsabiliza poliţistul în dialog cu şoferul şi, în aceaşi timp, şoferul în dialog cu poliţistul, fiind proba camerei”, a anunţat Marcel Vela la B1 TV.

Ministrul spune că, în acest fel, poliţiştii nu vor mai abuza de funcţia lor şi nici parlamentarii nu îşi vor mai permite să înjure poliţistul.

”Nu o să mai  găsiţi deputaţi care înjură poliţistul şi nici poliţişti rutieri care abuzează de funcţia lor”, a mai spus Vela.

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunţat că luna aceasta va prezenta o propunere de eficientizare şi restructurare a Ministerului Afacerilor Interne, astfel încât acest minister să crească în percepţia românilor privind încrederea, conform news.ro

Vezi și:

Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend