spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

Alertǎ la Câmpulung  – Scarlatina a ajuns în şcoli

Facebook Twitter Google+
Alertǎ la Câmpulung  – Scarlatina a ajuns în şcoli

Scarlatina continuă să apară în unităţile de învăţămînt din judeţul nostru! Aceasta este una dintre bolile copilăriei, pentru care nu există vaccin, dar complicaţiile pot fi severe. Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, dr Sorina Honţaru, a spus că există o suspiciune de scarlatină la un copil de la Grădiniţa cu Program Prelungit Sf. Nicolae din Cîmpulung.

Copilul a fost consultat de medicii de la Secţia Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Cîmpulung. Micuţul nu mai frecventase cursurile grădiniţei de o săp­­tămînă, dar se vor lua măsuri de prevenire a apariţiei şi altor îmbolnăviri, avînd în vedere că perioada de incubaţie este mai mare. De la colegii de grupă ai acestuia se vor recolta probe de exudat nazo-faringian, pentru a se verifica dacă ceilalţi copii sînt purtători ai streptococului betahemolitic grupa a, care provoacă scarlatina. De asemenea, se dezinfectează clasa unde a învăţat copilul suspect de scarlatină şi se face triajul epidemiologic al copiilor la începerea cursurilor.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: [email protected]

Facebook Comments

Mai poti citi si....