spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

ALERTA ! Contractele colective de muncă, redevin obligatorii, inclusiv în companii private

Facebook Twitter Google+
ALERTA ! Contractele colective de muncă, redevin obligatorii, inclusiv în companii private

– Guvernul Boc le eliminase in 2011

Contractele colective de muncă vor redeveni obligatorii atât în instituțiile publice, cât și în companii private, a anunțat ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea.
„Există o solicitare a tuturor sindicatelor reprezentative la nivel național și trebuie să creăm un sistem de protecție a angajaților, astfel încât drepturile acestora să fie respectate. Legea actuală trebuie modificată astfel încât noi să creăm condițiile minime pentru respectarea drepturilor angajaților, pentru că nu vrem să influențăm foarte mult mediul de afaceri”, a afirmat Petrea. Ministrul consideră că Guvernul Boc a comis o eroare în 2011, când a eliminat contractele colective de muncă la nivel de ramură și unitate. Contractul colectiv de munca este acea convenție încheiată între angajator sau organizația patronală, de o parte, și salariați, reprezentați prin sindicate, prin care sunt stabilite anumite clauze privind minime condiții de muncă, salarizare și alte drepturi, strict pentru acei angajați sau pentru un anumit domeniu.
Obligativitatea contractelor a fost eliminată de Guvernul Boc, în contextul crizei financiare, prin modificarea Codului Muncii. Sindicatele s-au opus atunci, susținând că regulile minimale ca timpul de lucru, condițiile de lucru, salariul minim, trecerea la coeficienții de ierarhizare care să departajeze lucrătorii vor dispărea, iar lucrătorii pot fi plătiți sub valoarea lor.
Plătitorii de impozit pe profit trebuie să depună până la 27 martie Declarația 101 (Declarație privind impozitul pe profit), termenul fiind, de asemenea, valabil și pentru plata impozitului pe profit pentru anul 2016. În mod obișnuit, termenul de depunere este 25 martie, însă, întrucât aceasta este o zi nelucrătoare, termenul maxim pentru depunere devine 27 martie. ANAF a anunțat deja că depunerea Declarației 101 va fi urmată de controale la firme începând cu luna aprilie.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....