Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ALERTĂ ANM: Săptămâna începe cu ploi. Care sunt judeţele afectate

Publicat

in

Meteorologii anunţă că săptămâna începe cu ploi în nordul ţării, nelipsite în această vară, care ulterior se extind şi în restul ţării. De miercuri, vremea se mai îndreaptă.

„Pentru începutul de săptămână mai avem un sistem frontal care va traversa teritoriul ţării noastre dinspre partea de nord a ţării, luni nordul, centrul, zonele de deal şi munte vor mai fi cu ploi sub formă de aversă însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi chiar căderi de grindină. Marţi, astfel de fenomene le vom regăsi în partea de sud şi de sud-est, în continuare vorbim de instabilitate, aceste fenomene vor apărea în mod deosebit după-amiază şi seara cu caracter local însă temperaturile rămân destul de ridicate chiar dacă în aceste zone, în nord, în centru, se va resimţi o scădere uşoară, în restul teritoriului peste 30 de grade, 33 – 34 în vest, în sud în est”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alina Şerban, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Veştile sunt mai bune începând de miecuri.

„De miercuri, aria ploilor se va restrânge, se vor menţine în zonele de deal şi munte mai ales seara şi după-amiaza şi temperaturile cam la acelaşi nivel, vreme călduroasă în toată ţara cu temperaturi de peste 30 de grade”, a mai anunţat meteorologul.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

DigiSport: Imaginea care a uimit lumea fotbalului vine din Olanda! Cine este „gigantul” care joacă la Ajax U15

Publicat

in

De

Un jucător de la Ajax face furori pe internet – nu pentru vreun gol antologic sau un dribling de senzaţie. David Easmon este numele celui care a captat toată atenţia din cauza unei imagini care a provocat controverse.

David Easmon a fost titular în partida pe care echipa Under 15 a lăncierilor a câştigat-o cu 6-2 în faţa omologilor de la Sparta Rotterdam în acest weekend. Fundaşul de 14 ani a fost surprins într-un duel cu un adversar net inferior din punct de vedere al gabaritului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ion Cristoiu, despre dezbaterea organizată de Klaus Iohannis: Jurnaliștii care participă se descalifică

Publicat

in

De

Ion Cristoiu a declarat, pentru MEDIAFAX, că președintele Iohannis a transformat dezbaterea electorală de marți într-un party al persoanei fizice Klaus Iohannis, dând dovadă de o aroganță uriașă față de opinia publică și consideră că ziariștii care participă se descalifică în postura de jurnaliști.

Citește și: SURSE – Iohannis și Dăncilă mută liniile frontului: șeful de campanie al PNL vine cu informații din tabăra PSD

Ion Cristoiu a afirmat că dezbaterea electorală a președintelui Iohannis, despre care europarlamentarul PNL Rareș Bogdan afirma că se va desfășura după model american, este mai degrabă demnă de o fostă republică sovietică.

“Cred că dl. Rareș Bogdan a greșit. Cred că de fapt e o confuzie de cuvinte. Nu e vorba despre un model american sau occidental, este vorba despre un model din Turkmenistan sau hai, cu bunăvoință, din Belarus. Pentru că în aceste foste republici sovietice avem o democrație sau avem o serie de momente democratice de ochii lumii. Adică avem alegeri în care președintele câștigă cu 90%, referendumuri, e și parlament, e și presă și sunt și dezbateri între candidați. Și sigur că acolo președintele, care de regulă, e de vreo 30 de ani în funcție, își permite să invite pe cine vrea el”, a susținut analistul politic.

Ion Cristoiu este de părere că modul în care a procedat președintele Iohannis este unic în istoria posdecembristă, rolurile fiind inversate pentru ca șeful statului să aibă „dezbaterea Lui”: candidatul PNL a luat locul presei care ar fi trebuit să adreseze invitații și să pună condiții pentru participarea la dezbaterea electorală.

“Își permite această chestiune unică, repet, unică, nu numai în istoria posdecembristă, dar și în istoria democrației, și anume, un candidat, pentru că dl. Klaus Iohannis este candidat, își permite să organizeze dezbaterea Lui, cu mare. În această perioadă în care o parte a presei este emoționată de faptul că a primit invitație și alta e supărată că nu a primit invitație la această dezbatere, nu s-a lămurit un lucru foarte important. În campania electorală, fie înainte, fie între cele două tururi, un candidat, că e președinte, șef de partid, oricum, care a intrat în turul al doilea, este obligat să vină în fața poporului și să dea seamă de ceea ce a făcut până acum și apoi de programul lui. Această dare de seamă în fața poporului român, în cazul lui Klaus Iohannis, nu are alt cadru decât cel în care presa în numele opiniei publice, în numele poporului cheamă, organizează dezbaterea și invitatul vine și acceptă condițiile presei. Acum avem de-a face cu o chestie unică”, a explicat jurnalistul.

În opinia sa, președintele Iohannis a tratat această dezbatere ca pe propriul botez, party sau nuntă, la care invită pe cine vrea.

“Dl. Klaus Iohannis, dacă ar fi avut un botez sau s-ar fi recăsătorit și ar fi făcut nuntă sau dacă ar fi dat un party, acasă, la el, la Sibiu, sunt de acord că putea să invite pe cine vrea el. Dar ca tu, candidat, și președinte în exercițiu și mai mult ca sigur președinte pentru încă cinci ani, să-ți permiți aroganța de a invita numai pe cine vrei tu și să motivezi cum motivează echipa lui de campanie că cei invitați să pună întrebări sunt oameni care cunosc activitatea președintelui și activitatea PNL și a urmărit-o, adică stabilești tu cine vine, mie, repet, mi se pare o uriașă aroganță, un dispreț, nu față de presă în primul rând, ci față de opinia publică, opinie publică stăpână a oricărui demnitar”, a explicat analistul politic.

Ion Cristoiu a acuzat SNSPA, instituția care găzduiește dezbaterea electorală de marți seara, că este complice la manipulare.

“În cazul de față era normal, ca o instituție neutră, Academie, Universitate, TVR sau SNSPA să organizeze o dezbatere. Nu vin cei doi, atunci organizăm pe rând. Marți, unul, miercuri, celălalt. O dezbatere, care sigur negociind cu echipele de campanie, stabilea același cadru, invitațiile erau adresate de instituția respectivă, iar cei doi candidați care ar fi venit marți și miercuri, erau obligați să se conformeze regulilor impuse de organizatori. În cazul de față, repet, SNSPA-ul, și aici avem o foarte mare problemă a conducerii acestei instituții, este complice la o manipulare. Ea, de fapt, pune la dispoziția lui Klaus Iohannis, o sală, deși nu am înțeles de ce aula Bibliotecii universitare este a SNSPA, și aplaudaci din rândul profesorilor și studenților. Ea nu organizează, dar neprecizând, PSD necerând, presa necerând explicații acestei instituții… ea este o instituție bugetară, e plătită din banii noștri, ea nu este o instituție privată… SNSPA era datoare să spună ”, a susținut jurnalistul.

Ion Cristoiu a mai spus că era corect ca invitațiile să fie adresate instituțiilor de presă care, la rândul lor, să-și desemeze participanții la debatere și nu să le trimită nominal, anumitor jurnaliști.

“Bun, în al doilea rând. Hai să admitem că un candidat poate să prefere o anumită formulă. formulă…normal era, democratic, de bun simț, cum vreți, corect, să se adreseze fiecărei instituții de presă o invitație oficială, care instituție stabilea ea cine vine. Este inadmisibil ca președintele României, sau indiferent cine-o fi el, Rareș Bogdan, Alina Gorghiu, să stabilească ce jurnaliști să vină și să aibă onoarea să-i pună întrebări. Aici se ascunde aroganța. Adică cei care vin se împart în două, dacă ați observat: unii vor aplauda și alții vor pune întrebări. Cum adică? A ajuns un politician în România post-decembristă, Klaus Iohannis este un politician chiar dacă este el președintele României și candidatul PNL, să stabilească el cine să-i pună întrebări ?! Următorul pas, și atrag atenția cu toată seriozitatea, va fi acesta, Klaus Iohannis să stabilească să vină la vot numai anumiți cetățeni, acei cetățeni să-l voteze pe el, adică să vină numai cei care-l votează, și restul cetățenilor să stea în secțiile de votare și să-i aplaude pe cei care-l votează pe el. Așa ceva nu există! Dar aceasta este esența acestei farse care se joacă mâine seară în România, zisă și normală”, a explicat analistul politic.

Ion Cristoiu spune că nu a primit invitație la dezbatere și s-ar mai fi gândit dacă o acceptă doar dacă îl suna președintele Iohannis în persoană, așa cum ar fi trebuit să procedeze cu toți jurnaliștii invitați.

“În primul rând că nu am primit, și fac această precizare: am văzut în justificare faptul că ăia care au dreptul să pună întrebări, au onoarea, au privilegiul, au … nu înțelegeți? Îi pun întrebări lui Zeus! Este o chestie unică în lume, e o sărbătoare în viața lor, trebuie să scrie în jurnal, vor scrie în CV-ul lor : . Și s-a invocat că sunt oameni care au urmărit …. păi dacă nu există în România jurnalist care să fi scris despre președintele României timp de cinci ani cel puțin o sută de editoriale! Din punctul acesta de vedere chiar l-am urmărit, chiar dacă l-am urmărit critic. Doi: dacă aș fi avut anumite șovăieli, dacă mă suna el personal, normal era, între noi fie vorba, și pe ceilalți jurnaliști să-i sune el personal. Nici măcar asta nu a făcut. Le-a trimis invitație Rareș Bogdan. Dar cine e Rareș Bogdan? E vizitiul lui? Birjarul lui? Nu înțeleg. Normal era, politicos, candidatul suna: . Sigur, aș fi stat pe gânduri ,dar nici într-un caz nu m-aș fi dus dintr-un simplu motiv”, a susținut jurnalistul.

Ion Cristoiu a explicat că nu ar fi acceptat invitația din solidaritate cu ceilalți jurnaliști care nu au fost invitați și pentru a nu participa la “o farsă care-i descalifică” în ipostaza de ziariști și îi umilește.

“Orice jurnalist care a acceptat și se va duce și va juca în această farsă, o va legitima, și, prin aceasta, în ochii mei se descalifică din ipostaza de jurnalist. Eu nu m-aș fi dus tocmai din solidaritate cu ceilalți jurnaliști care nu au fost invitați. Repet, eu spun, și sunt și unii cu care am lucrat și lucrez, cine se duce și admite umilința de a fi invitat, de a avea privilegiul să-i pună o întrebare candidatului Klaus Iohannis se descalifică în ochii mei, poate și în ochii altora, ca jurnaliști. Aici, nu pot să nu constat cu mare amărăciune, jubilația, emoția, jurnaliștilor care au fost invitați, repet, personal, nu stabilit de către conducerile trusturilor, de a merge, de a avea privilegiul acesta. Și cred că aici se manifestă un lucru extraordinar: se manifestă complexul trusturilor respective care au admis această insultă adusă lor, pentru că oameni de-ai lor au primit…de la Antena 3, de la Realitatea, de la România TV, nu au primit ele invitație, a primit o anumită persoană de acolo, faptul că au admis asta vine din faptul că au complexe PSD-iste. Dacă ați observat, e interesant că presa mai tefelistă, ca să spun așa, este mult mai aspră, nu vrea să joace în această comedie, în timp de presa suspectată că e a mogulilor PSD-iști, pro PSD, este bucuroasă că are onoarea să fie invitați la party-ul, botezul, ce vreți dumneavoastră, nunta dată de Klaus Iohannis, nu în calitate de persoană particulară, ci în calitate de președinte al României”, a conchis analistul politic.

Discuția anunțată cu politologi, jurnaliști și formatori de opinie, de către candidatul PNL la președinție Klaus Iohannis, va avea loc marți de la ora 19.00 și va permite întrebări doar din partea a 8 sau 9 persoane. Ceilalți jurnaliști pot participa ca public la dezbaterea de la BCU, conform senatorului PNL, Alina Gorghiu.

Întrebată de ce invitațiile au fost trimise nominal și nu au fost lăsate trusturile de presă să-și desemneze reprezentantul, Alina Gorghiu a afirmat: „Pentru că este, din punctul nostru de vedere, firesc să participe cei care au fost acreditați la Cotroceni cinci ani de zile. Cred că e normal ca în sală să poată fi cei care au participat activ la mandatul președintelui și cunosc ce au făcut”.

Dintre cei nouă oameni, cinci sunt jurnaliști, respectiv Radu Tudor – Antena 3, Cristina Șincai – România Tv, Cristian Leonte – Pro TV, Moise Guran – Europa FM și Ion M. Ioniță – Adevărul, iar Cristian Pîrvulescu este politolog.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

COMENTARII FACEBOOK

În Trend