spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

ALERTA ! Ai această marcă de mașină ! IN SERVICE CU EA – Ce trebuie verificat urgent

Facebook Twitter Google+
ALERTA ! Ai această marcă de mașină ! IN SERVICE CU EA – Ce trebuie verificat urgent

Presa franceză a făcut un anunț de proporții. Persoanele care au în posesie acest tip de automobil trebuie să verifice urgent acest lucru. Modelul vizat este unul foarte răspândit în România. O anchetă făcută de jurnaliștii francezi, „Surconsommation d`huile – Les Moteurs a risque”, a dat peste cap un mare grup din Franța. Se pare că motorul folosit de Renault – Nissan are probleme de nivel maxim.

Este vorba despre 1.2 T, motor care se găsește și pe Dacia Duster. Potrivit Capital, mai mulți cliențidin Europa au acuzat probleme, constatând că propulsorul consumă ulei peste limită. Se pare că problema ar fi calibrarea incorectă a computerului care gestionează motorul duce la o presiune scăzută în galeria de admisie şi la o lipsă de lubrifiant în zona cilindrilor, uleiul fiind aspirat și ars prin combustie.

Acest lucru poate afecta serios segmenții și cilindrii mașinii. Potrivit sursei citate, această problemă s-a soluționat pentru modelele mai noi, dar cele vechi rămân în continuare cu această defecțiune foarte costisitoare de altfel.

În cazul mărcii Renault pot fi afectate modelele Clio IV, Captur, Kangoo II, Mégane III şi Scénic III cu propulsorul menţionat, iar în cel al Dacia, modelele Duster, Dokker şi Lodgy cu motorul 1.2 TCe.

Grupul Renault nu și-a anunțat clienții despre ce se întâmplă, preferând să soluționeze asta în revizii. Aceștia au constatat că sunt afectate modelele menţionate produse între 1 ianuarie 2012 şi 25 iulie 2015.

De asemenea, Nissan are probleme cu modelele: Juke (VIN de la SJN*E*F15U7000001 până la SJN*E*F15U7210197), Pulsar (VIN de la VSK*D*C13U0000001 până la VSK*D*C13U0065235) şi Qashqai (VIN de la SJN*E*J11U1000001 până la SJN*E*J11U1572966) dotate cu motorul similar 1.2 DIG-T.

Se pare că în România nu se cunoaște nimic legat de acest subiect sau despre campanie de rechemare care să vizeze reprogramarea unităţii de control a injecţiei motoarelor 1.2 TCe, montate pe vehiculele Dacia şi Renault pentru incidente legate de consumul anormal de ulei”.

În același timp, jurnaliștii e la l`Argus au descoperit probleme și la mărcile Audi, Citroen, DS, Fiat, Honda, Mini, Opel, Peugeot, Seat, Skoda, smart, Toyota sau Volkswagen, Principala recomandare a studiului este ca posesorii de vehicule să verifice des nivelul uleiului din motor.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....