spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

ALERTĂ ! 8 cazuri noi de gripă în Argeş – DSP Argeş informează !

Facebook Twitter Google+
ALERTĂ ! 8 cazuri noi de gripă în Argeş – DSP Argeş informează !

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş informează că în perioada 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019, au fost confirmate în Argeş două cazuri de gripă.  Numărul cazurilor a crescut rapid, insa, asta deoarece ieri,  au mai fost diagnosticați cu aceeași boală alți 8 pacienți.

Primele persoane diagnosticate cu gripa au fost o femeie de 39 de ani și o fetiță de 5 ani, ambele din Piteşti. Ieri, pentru alți 5 copii cu vâste între 1 şi 8 ani şi trei femei  între 45 și 75  de ani a fost pus același diagnostic. Din cei 10 pacienţi, 9 au virusul AH1 şi unul AH3. Raportările au fost făcute de Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.

DSP Argeș precizează că, totuşi,  numărul cazurilor de gripă confirmate până în prezent este mai mic faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.

În campania de vaccinare din acest sezon, în Argeș, s-au primit 49.220 doze de vaccin, acestea fiind distribuite către medicii de familie şi spitale. Toate au fost consumate, conform reprezentanților DSP Argeș, de cele cinci grupe de risc: bolnavii cronici, femei gravide, personalul din spitale şi unităţi medico-sociale, persoane instituţionalizate, bătrâni și copii. Cei 10 argeșeni diagnosticați cu gripă nu au fost vaccinaţi. Doi dintre aceștia au fost deja externaţi, având stare ameliorată, iar ceilalţi opt sunt internaţi la Spitalul Județean, Secţia de Boli Infecţioase Copii şi Adulţi.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....