spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

ALARMANT! În decembrie se aşteaptă un nou val de şomeri în Argeş

Facebook Twitter Google+
ALARMANT! În decembrie se aşteaptă un nou val de şomeri în Argeş

Statisticile întocmite de funcţionarii Agenţiei Locale a de Ocupare a Forţei de Muncă Curtea de Argeş nu arată tocmai roz. Numărul şomerilor din municipiu şi comunele arondate este destul de mare. Numai luna trecută, 80 de persoane, venite din câmpul muncii, şi-au depus dosarele pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj, iar acestora s-au alăturat şi dosarele a 50 de tineri absolvenţi de liceu care nu au găsit nici un loc de muncă.

Conform datelor oficiale, la ora actuală, la ALOFM Curtea de Argeş sunt înregistraţi 850 de şomeri indemnizaţi şi alţi 1400 neindemnizaţi. Situaţia va deveni mai gravă însă în lunile decembrie, ianuarie şi februarie când, ca în fiecare an, activitatea din domeniul construcţiilor va fi redusă iar sute de argeşeni rămân, temporar ce-i drept, fără serviciu.

Cei care sunt în şomaj acum pot urma cursuri de calificare şi recalificare pentru a învăţa o meserie care mai are căutare în zonă. Aşadar la ALOFM au început cursuri de ospătari şi bucătari şi, de asemenea, se primesc cereri pentru cursuri de operator calculator, instalatori şi zidari.

Facebook Twitter Google+

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

Facebook Comments

Mai poti citi si....