Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Ai o drujbă, un scuter sau trei vaci nu primeşti ajutor la încălzire

Publicat

in

Românii care au drujbă, maşină, motoretă, scuter, depozite bancare de peste 3.000 de lei sau trei vaci nu vor primi ajutoare la încălzire, potrivit normelor de aplicare a OUG 70/2011 ce reglementează „măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece”.

Conform actului normativ, românii care au casă de vacanţă, piscină, saună, şalupe, bărci cu motor, iahturi, tractor, presă de ulei sau moară de cereale, autoutilitare, autocamioane de orice fel sau remorci, autobuze şi microbuze nu primesc ajutoare la încălzire în acest sezon rece.

De asemenea, nici cei care deţin motociclete, motorete, scutere şi maşini cu o vechime mai mică de zece ani, „cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap sau destinate transportului acestora sau persoanelor dependente precum şi pentru uzul persoanelor aflate în zone greu accesibile” nu vor primi ajutor de la Guvern.

Nu vor primi ajutor nici cei care au un teren mai mare de 1.000 de metri pătraţi la oraş şi 2.000 de metri pătraţi la sat, chiar dacă este vorba de terenul pe care se află locuinţa. Nici deţinătorii de terenuri arabile, forestiere, de fâneţe, vii, livezi, grădini de legume şi flori cu suprafeţe mari nu se califică pentru a primi ajutor de încălzire.

Excluşi de la ajutoarele de încălzire sunt şi cei care au depozite bancare mai mari de 3.000 de lei sau mai mult de trei vaci, cinci porci, 20 de oi sau capre sau 15 familii de albine.

Criteriile de acordare a ajutorului de încălzire aplicate începând cu iarna 2010-2011 au fost, aşadar, menţinute, singura noutate din acest an fiind deţinerea drujbei.

Pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în declaraţiile pe propria răspundere privind componenţa familiei şi veniturile acesteia, primarii pot face, prin sondaj, anchete sociale.

Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

0 Comments

 1. Dzan

  18 septembrie 2011 la 7:16

  Ma intreb oare cum vede statu daca am eu drujba?
  Adica hai, sa intelegem ca in mintea lor bolnava dupa bani, daca ai drujba, poti taia lemne, dar ce lemne ca de unde autorizatie?
  Legile in Romania se dau sa fie date, dar nu stiu o lege care sa nu poata fi ocolita intr-un fel sau altul.

 2. COSTEL

  18 septembrie 2011 la 9:38

  mai nou nu trebue sa respiri ca-sa poti lua ajutorul la incalzire.la asa prim ministru asa guvern asa legi [PROASTE]

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUAL

Știre falsă despre Klaus Iohannis! Dovada că nu a avut cască în ureche

Publicat

in

De

O adevărată bombă a fost lansată miercuri seara, după conferința de presă susținută de Klaus Iohannis. Pe Facebook, a fost rostogolită o imagine potrivit căruia actualul președinte Klaus Iohannis ar fi purtat cască la conferința de presă.

Imaginea respectivă a fost distribuită de mai mulți lideri PSD, printre care și primarul Gabriela Firea, care și-a șters ulterior postarea.

Surpriză, însă, imaginea este falsă. Octav Ganea, de la INQUAM PHOTOS, a reușit să-l pozeze pe Iohannis din lateral, demontând un fake-news de proporții.

Vezi și EXCLUSIV Dovada care răstoarnă spusele ministrului Muncii, Violeta Alexandru

EXCLUSIV Revine Nicușor Dan la șefia USR? Dan Barna are zilele numărate

Vești importante- Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare pentru aceste persoane

Sursa foto: Octav Ganea/INQUAM PHOTOS

Citeste mai mult

ACTUAL

Cozmin Gușă zguduie PSD-ul! Cine ar fi ordonat excluderea sa

Publicat

in

De

Cozmin Gușă, patronul Realitatea Plus, aruncă-n aer Partidul Social Democrat, făcând dezvăluiri despre cine ar fi stat în spatele deciziei de excludere a sa din PSD.

Gușă susține că oamenii pe care încă îi mai are Florian Coldea, fostul prim-adjunct SRI, în PSD ar fi cerut ca el să fie exclus.

„Relația lui Dragnea cu Coldea a fost una demonstrată, nu se mai îndoiește nimeni de ea și ca urmare a relaționării toxice, pe o parte PSD a fost destructurat în zona conducerii centrale, pe de altă parte a fost blocat să dea amnistia și grațierea, proiect care aplicat ar fi rezolvat multe din nedreptățile din justiția românească.

Era firesc ca și după dispariția lui Dragnea să rămână niște acoliți ai lui Florian Coldea în interiorul conducerii PSD care să îi continuie procesul de distrugere a PSD, proces la care eu mă opun. Pentru că acesta este motivul revenirii mele în PSD într-un moment foarte greu, în care pierduse guvernarea, nu avea niciun vector de imagine pozitiv. Mi-am asumat această decizie.

Oamenii lui Coldea din PSD vor trebui să dispară din zona de conducere pentru că o mișcare de stânga solidă nu trebuie să aibă legături periculoase din statul paralel.

Este evident că persoana interesată de excluderea mea a fost Viorica Dăncilă, iar teatrul acesta ieftin este o afirmație pentru copiii de ciclul primar, nici măcar gimnazial, acolo unde preda dânsa. Viorica Dăncilă a girat această decizie și dacă este interesată să depisteze oamenii din statul paralel din jurul ei, să îi monitorizeze pe cei care i-au propus această decizie, împotriva căreia s-au împotrivit mai mulți lideri”, a declarat Gușă, pentru evz.ro.

Vezi și

EXCLUSIV Dovada care răstoarnă spusele ministrului Muncii, Violeta Alexandru

EXCLUSIV Revine Nicușor Dan la șefia USR? Dan Barna are zilele numărate

Vești importante- Ce se întâmplă cu vârsta de pensionare pentru aceste persoane

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend