Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Aglomerație pe Autostrada Soarelui și pe drumurile spre stațiuni

Publicat

in

La această oră traficul rutier este intens pe DN39, între staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud, din judeţul Constanţa, potrivit Centrului Infotrafic. Se circulă îngreunat la ieșirea de pe Autostrada A4 și intrarea pe DN39, pe podul de la Agigea, din cauza capacităţii reduse de preluare a fluxului auto venit de pe autostradă.
Pe Autostrada A2 București – Constanța valorile de trafic sunt ridicate pe sensul de mers către Constanța, între kilometrii 105 şi 144, unde au fost produse 3 evenimente rutiere fără victime, pe fondul vitezei şi nepăstrării distanţei de siguranţă dintre autovehicule.
Pe celălalt sens de mers nu sunt însă semnalate probleme deosebite de fluență, traficul fiind moderat.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Ludovic Orban îl dă afară pe Adrian Pîrvulescu, fiul lui Meleșcanu, din funcția de consul la Strasbourg

Publicat

in

De

Guvernul vrea să îl retragă pe Sorin-Adrian Pîrvulescu din funcția de consul general, șef al Consulatului General al României la Strasbourg, potrivit ordinii de zi a viitoarei ședințe a Executivului. Pîrvulescu este fiul vitreg al lui Teodor Meleșcanu.

„Art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 454/2018 privind rechemarea și numirea unui consul general, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 539 din 28 iunie 2018, se abrogă”, prevede Hotărârea care urmează să fie luată în următoarea ședință de guvern.

Articolul 3 din HG 454/2018, prevedere pe care acum Guvernul vrea să o elimine, prevede că „ începând cu data încheierii misiunii domnului Sabin Pop (i.e. 26 septembrie 2018), domnul Sorin-Adrian Pîrvulescu a fost numit consul general, șef al Consulatului General al României la Strasbourg, Republica Franceză”.

Astfel, Sorin-Adrian Pîrvulescu a fost numit în funcția de consul general la Strasbourg în septembrie 2018.

Ulterior, Parchetul General a deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu pe numele lui Teodor Meleșcanu, pentru a analiza modul în care fiul vitreg al acestuia, Adrian Pîrvulescu, a fost numit în funcția de consul la Strasbourg .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Antonio Guterres a cerut Siriei să ‘avanseze spre o soluţie politică’

Publicat

in

De

Antonio Guterres a cerut miercuri Siriei să ”avanseze spre o soluţie politică” în lipsa căreia, a spus el, este posibil ca ţările donatoare să nu susţină reconstrucţia ţării, relatează AFP potrivit Agerpres.

„Aş dori să fac un apel puternic: trebuie să înaintăm către o soluţie politică”, a declarat el în timpul unei reuniuni informale cu membrii Naţiunilor Unite în răspuns la o intervenţie a reprezentantului sirian.

„Primul pas foarte important este deblocarea activităţii Comitetului constituţional” creat de ONU cu Siria, în ciuda multiplelor dificultăţi, a adăugat el.

Conflictul din Siria, declanşat în martie 2011 cu reprimarea manifestaţiilor pro-democraţie de către Damasc, s-a soldat cu peste 380.000 de morţi, dintre care peste 115.000 de civili, şi milioane de strămutaţi şi refugiaţi.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend