Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

AGITAȚIE ÎN PRIMĂRII! Argeșenii, nemulțumiți de prețul la exproprierile pentru autostrada Pitești – Sibiu

Publicat

in

Statul va plăti între 4 lei si maxim 20 lei/mp de teren

E agitatie mare în localitățile din Argeș străbătute de autostrada Pitești – Sibiu ! La primăriile din Bascov, Băiculeşti, Budeasa, Mălureni, Merişani, Curtea de Argeş, e forfotă în birourile specializate, iar funcționarii lucreaza intens la stabilirea exacta a proprietarilor de terenuri care urmeaza a primi despagubiri după ce vor trebui sa renunte la terenurile pe care va trece autostrada. Se lucreaza intens la documentele cadastrale si apar chiar probleme legate de suprafata terenurilor si amplasarea acestora in vederea stabilirii exacte a suprafetei exacte ce urmeaza a fi expropriate. Functie de natura si suprafata terenului, cetatenii vor primi banii de la stat drept despagubire. Potrivit reprezentanților primăriilor Bascov, Băiculeşti, Budeasa, Mălureni, Merişani, Curtea de Argeş, cetatenii au fost chemati sau urmeaza a fi chemati la primarie pentru ultimele detalii si, inerent, apar si nemultumiri si contradictii, in special pe suprafata preluata de stat sau legat de pretul pe metrul patrat oferit de stat. Astfel, multi argeseni sunt nemultumiti ca statul nu le ia tot terenul, ci doar exact suprafata de care are nevoie.

Cetățean din Băiculești: ” E bătaie de joc ! După ce că mi-au ciopârțit , aflu că o sa iau undeva la 4 lei pe metru patrat”

Dar supararile mari sunt legate de valoare despăgbirilor, mai exact de pretul pe metrul patrat, asta dupa ce argesenii au vazut Hotararea de Guvern prin care se stabileau despagubirile efectuate deja pentru tronsonul Sibiu Boița. ” E bătaie de joc ! După ce mi-au ciopârțit terenul și au luat doar un sfert din ele, aflu că o sa iau undeva la 4 lei pe metru patrat in conditiile in care el valoreaza cel putin 3, 4 euro/mp”, ne-a spus un locuitor din Baiculesti. La Curtea de Argeș, multi cetateni s-au trezit că terenul lor nu mai este intravilan sau invers dar, oricum ar fi, si acestia contesta preturile propuse spre despagubire asa cum au vazut ei in Hotararea de Guvern 581 din 8 august 2019 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată pentru „Autostrada Sibiu-Piteşti”- secţiunea 1 Sibiu-Boiţa. ” Eu am cumparat acest teren acum vreo 10 ani cand preturile erau mult mai mici, cu 2 , 5 euro/mp si aflu ca acum, cand preturile sunt duble, statul imi da nici 2 euro/mp. Nu mai spun ca mi l-a dezmembrat si nu mi-l ia pe tot”, spune o argeseanca din Noapteș. Reamintim ca si in Arges s-a declansat ofiial operatiunea EXPROPRIEREA după ce, la sfarsitul lunii ianuarie, la Pitesti, a aut loc şedinţa organizatorică a CNAIR cu reprezentanţi ai primăriilor Bascov, Băiculeşti, Budeasa, Mălureni, Merişani, Curtea de Argeş, respectiv ai OCPI şi Direcţia Silvică Argeş. In localitatile enumerate mai sus, procedurile din interiorul primariilor seunt la jumatate si se anticipeaza ca in maxim 2 luni de zile, dupa toate clarificarile cu cetatenii, sa se emită Hotarîrea de Guvern iar oamenii vor primi documentele necesare pentru a putea poată încasa despăgubirile.

CLICK AICI SA VEZI HOTARAREA DE GUVERN CU PRETURILE PLATITE PENTRU EXPROPRIERI

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Sindicatele din Poliție reacționează la filmarea care a scandalizat România: Realitatea din spatele imaginilor

Publicat

in

De

Sindicatul Europol, conduse de către Cosmin Andreica, a reacționat la filmarea care a scandalizat România. Pe filmarea ajunsă în spațiul public, intrată și în posesia Bugetul.ro, se observă cum un polițist de la DGPMB lovește cu pumnul, în repetate rânduri, un bărbat care nu reacționează. 

Imaginile au fost viralizate intens pe paginile de socializare, polițistul-bătăuș fiind aspru criticat de internauți.

Vezi și Video În Capitală, un polițist aplică Legea pumnului! ‘Bă, băiatule, știi că n-ai voie să ieși din casă? Care-i urgența?’

În replică, sindicaliștii de la Europol sar în apărarea omului legii și susțin că „bărbatul lovit l-a scuipat anterior pe polițist și a încercat să-i rupă epoleții”.

Realitatea din spatele imaginilor „scandaloase” care au devenit virale

Azi noapte, o patrulă de ordine publică oprește 2 persoane pentru a verifica motivul prezenței lor pe stradă. Bărbații, aflați în stare de ebrietate încep să îi înjure pe polițiști, le spun cum „fac ceva pe ordonanțele militare” și îi trimit pe polițiști…la origini.

Sunt somați să înceteze și să se legitimeze, aceștia refuză. Unul dintre ei fuge, iar celălalt îl scuipă pe polițist în față și încearcă să îl lovească rupându-i epoleții.

Colegul nostru încearcă să îl imobilizeze pe bărbat și îi aplică mai multe lovituri de pumni la nivel feței pentru a-l destabiliza cu scopul imobilizării. Între timp, celălalt coleg cere sprijin prin stația de emisie recepție.

Era bine dacă video-ul era prezentat în integralitate, nu doar de la momentul în care cei doi smardoi, cu istoric delincvent, se smiorcaie si strigă după ajutor, după ce în prealabil, băuți fiind, înjurau și mictionau pe Politie, polițiști și pe lege…

P.S. Ambele persoane au fost sanctionate pentru refuz de legitimare și nerespectarea restricțiilor de circulatie. Bărbatul care a scuipat polițistul nu se află în evidențele DSP și nu s-au impus măsuri de izolare”, se arată pe pagina de Facebook a Europol.

Vezi și

Caz revoltător! Poliția a amendat o persoană care a cumpărat legume de la producătorii români, pe motiv că de ce nu a luat de la LIDL

Bătaie mare la raft! Odată cu epidemia de coronavirus, aceste cunoscute produse au dispărut din magazine

EXCLUSIV În plină epidemie de coronavirus, Dan Barna grăbește fuziunea cu PLUS! Ar fi un scandal intern în USR

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Alte șapte noi decese anunțate joi dimineața!

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică a raportat, joi dimineața, alte 7 noi decese, înregistrate pe teritoriul României, ale unor pacienţi infectaţi cu coronavirus.

Bilanțul a ajuns la 227.

“Deces 221

Bărbat, 88 de ani din București.

Internat la Spitalul COVID-Colentina, în data de 03.04.2020 (în ATI), prin transfer de la Spitalul Universitar de Urgență București.

Condiții medicale pre-existente: diabet zaharat, HTA ischemica, neurologica cronica, neoplasm, Alzheimer.

Confirmat în 03.04.2020.

Decedat pe 06.04.2020.

Deces 222

Femeie, 80 de ani din București.

Internată la Spitalul COVID- Colentina, în data de 31.03.2020 (în ATI); în perioada 12-13.03.2020 a fost internată în Spitalul Universitar de Urgență București.

Condiții medicale pre-existente: diabet zaharat, boala hepatica, cardiovasculară, renală.

Confirmată în 30.03.2020.

Decedat pe 02.04.2020.

Deces 223

Bărbat, 81 de ani din jud. Brașov.

Internat la Spitalul Clinic Județean Brașov, în data de 30.03.2020, în secția ATI din 07.04.2020.

Condiții medicale pre-existente: diabet zaharat tip II, obezitate, Insuficiență mitrală.

Confirmată în 08.04.2020.

Decedat pe 08.04.2020.

Deces 224

Bărbat, 64 de ani din județul Mureș.

Internat la Spitalul Clinic Județean Tg. Mureș, în data de 03.04.2020 (ATI).

Condiții medicale pre-existente: boală cardiovasculară, diabet zaharat, obezitate.

Confirmat în 03.04.2020.

Decedat pe 08.04.2020.

Deces 225

Bărbat, 66 de ani din județul Mureș.

Internat la Spitalul Clinic Județean Tg. Mureș, în data de 06.04.2020.

Condiții medicale pre-existente: boală renală.

Confirmat în 07.04.2020.

Decedat pe 07.04.2020.

Deces 226

Bărbat, 86 de ani din județul Hunedoara.

Internat la Spitalul Municipal Hunedoara, în data de 03.04.2020.Pacientul a fost transferat în ATI în 05.04.2020.

Condiții medicale pre-existente: HTA, demență, BPOC, imobilizat la pat.

Confirmat în 08.04.2020.

Decedat pe 05.04.2020.

Deces 227

Femeie, 70 de ani din județul Alba.

Internată la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, în data de 07.04.2020.

Condiții medicale pre-existente: diabet zaharat tip II, HTA, nefropatie diabetică.

Confirmată în 08.04.2020.

Decedat pe 08.04.2020.“,informează GCS.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend