Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

AGITAȚIE ÎN PRIMĂRII! Argeșenii, nemulțumiți de prețul la exproprierile pentru autostrada Pitești – Sibiu

Publicat

in

Statul va plăti între 4 lei si maxim 20 lei/mp de teren

E agitatie mare în localitățile din Argeș străbătute de autostrada Pitești – Sibiu ! La primăriile din Bascov, Băiculeşti, Budeasa, Mălureni, Merişani, Curtea de Argeş, e forfotă în birourile specializate, iar funcționarii lucreaza intens la stabilirea exacta a proprietarilor de terenuri care urmeaza a primi despagubiri după ce vor trebui sa renunte la terenurile pe care va trece autostrada. Se lucreaza intens la documentele cadastrale si apar chiar probleme legate de suprafata terenurilor si amplasarea acestora in vederea stabilirii exacte a suprafetei exacte ce urmeaza a fi expropriate. Functie de natura si suprafata terenului, cetatenii vor primi banii de la stat drept despagubire. Potrivit reprezentanților primăriilor Bascov, Băiculeşti, Budeasa, Mălureni, Merişani, Curtea de Argeş, cetatenii au fost chemati sau urmeaza a fi chemati la primarie pentru ultimele detalii si, inerent, apar si nemultumiri si contradictii, in special pe suprafata preluata de stat sau legat de pretul pe metrul patrat oferit de stat. Astfel, multi argeseni sunt nemultumiti ca statul nu le ia tot terenul, ci doar exact suprafata de care are nevoie.

Cetățean din Băiculești: ” E bătaie de joc ! După ce că mi-au ciopârțit , aflu că o sa iau undeva la 4 lei pe metru patrat”

Dar supararile mari sunt legate de valoare despăgbirilor, mai exact de pretul pe metrul patrat, asta dupa ce argesenii au vazut Hotararea de Guvern prin care se stabileau despagubirile efectuate deja pentru tronsonul Sibiu Boița. ” E bătaie de joc ! După ce mi-au ciopârțit terenul și au luat doar un sfert din ele, aflu că o sa iau undeva la 4 lei pe metru patrat in conditiile in care el valoreaza cel putin 3, 4 euro/mp”, ne-a spus un locuitor din Baiculesti. La Curtea de Argeș, multi cetateni s-au trezit că terenul lor nu mai este intravilan sau invers dar, oricum ar fi, si acestia contesta preturile propuse spre despagubire asa cum au vazut ei in Hotararea de Guvern 581 din 8 august 2019 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată pentru „Autostrada Sibiu-Piteşti”- secţiunea 1 Sibiu-Boiţa. ” Eu am cumparat acest teren acum vreo 10 ani cand preturile erau mult mai mici, cu 2 , 5 euro/mp si aflu ca acum, cand preturile sunt duble, statul imi da nici 2 euro/mp. Nu mai spun ca mi l-a dezmembrat si nu mi-l ia pe tot”, spune o argeseanca din Noapteș. Reamintim ca si in Arges s-a declansat ofiial operatiunea EXPROPRIEREA după ce, la sfarsitul lunii ianuarie, la Pitesti, a aut loc şedinţa organizatorică a CNAIR cu reprezentanţi ai primăriilor Bascov, Băiculeşti, Budeasa, Mălureni, Merişani, Curtea de Argeş, respectiv ai OCPI şi Direcţia Silvică Argeş. In localitatile enumerate mai sus, procedurile din interiorul primariilor seunt la jumatate si se anticipeaza ca in maxim 2 luni de zile, dupa toate clarificarile cu cetatenii, sa se emită Hotarîrea de Guvern iar oamenii vor primi documentele necesare pentru a putea poată încasa despăgubirile.

CLICK AICI SA VEZI HOTARAREA DE GUVERN CU PRETURILE PLATITE PENTRU EXPROPRIERI

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Schimb de replici dur! Traian Băsescu: Nu a contestat nimeni că actele mele nu fost neconstituționale.

Publicat

in

De

În contextul în care președintele a anunțat, marți seara, că Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat, Marcel Ciolacu l-a acuzat, la TVR1, pe Traian Băsescu de crearea unui precedent prin faptul că acesta din urmă l-a respins pe actualul președinte al României, el având o majoritate. Traian Băsescu a răspuns că nu a fost contestat. „Nu a contestat nimeni că actele mele nu fost neconstituționale”

Marți seara, la TVR1. a avut loc un dialog acid dintre Traian Băsescu și Marcel Ciolacu, datorită faptului că Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat.

Traian Băsescu: Dl. Ciolacu, cred că ați înțeles că sunt adeversarul sau sunt împotriva acestei proceduri declanșate târziu în ideea anticipatelor ,când îți mai rămân trei luni până la alegeri. Totuși, marea rugăminte, nu vorbiți dvs.de mascaradă, pentru că vă amintesc de guvernul Grindeanu și Tudose. Vi i-ați dat jos singuri! Sunteți două echipe de care nu vreau să vorbesc…două echipe care ați făcut cam același lucru!

Marcel Cioalcu: Dl. președinte, eu mi-am asumat trecutul și nu sunt ipocrit! Am fost primul care am spus că cea mai mare greșeală politică făcută de PSD a fost înlăturarea guvernului Grindeanu prin acea formă. Dar vă reaminteasc că dvs. l-ați respins pe actualul președinte al României, el având o majoritate. Dvs. ați creat acest precedent!

Traian Băsescu: Dl. Ciolacu, vă explic!

Marcel Cioalcu: Nu, nu trebuie să îmi explicați mie. Eu v-am spus cine a creat acest precedent.

Traian Băsescu: Eu nu văd niciun precedent aici, pentru că dvs. aveați o majoritate declarată, nu una probată. Până la urmă, s-a demonstrat că s-a putut așeza o majoritat fără dvs.!

Marcel Cioalcu: Nu ați mers pe spiritul Constituției!

Traian Băsescu: Nu a contestat nimeni că actele mele nu fost neconstituționale.

Marcel Cioalcu: Corect! Greșeala lor!

Traian Băsescu: Și v-aș mai spune ceva! Atunci dl. Iohannis reprezenta PSD. Cum ați ajuns să fiți atât de urâți de Președinte? Atât de nedoriți!

Marcel Ciolacu: Și dvs. ați ajuns să faceți parte din guvernul Ludovic Orban! Și să-l susțineți și să-l votați.

Traian Băsescu: Și vă spun, dl Cioalcu, că PMP va susține oricând un Guvern liberal, și nu unul PSD.

Marcel Cioalcu: Vă urez succes în continare. Ați avut un succes extraordinar și cu Guvernul Orban, a arătat știripesurse.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Strategia a eșuat? I-au făcut în foi de viță PSD și CCR pe Orban și Iohannis

Publicat

in

De

Premierul demis, Ludovic Orban, a depus mandatul încredințat de președintele Klaus Iohannis pentru formarea unui nou guvern, după ce primul guvern condus de el a fost demis prin moțiune de cenzură depusă de opoziție în urma procedurii angajării răspunderii pe modificarea legii alegerilor locale pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Deși au fost mulți comentatori care au sfătuit PNL să nu meargă pe această strategie riscantă în condițiile unui PSD foarte puternic în Parlament care controlează autoritar ambele camere și a izolării pe plan politic în care se află PNL, liberalii s-au angajat în marea bătălie și au pierdut-o, iar CCR a decis că e neconstituțională mutarea făcută de Iohannis, arătat știripesurse.ro.

Jurnalista Andreea Pora a calificat pe scurt tot ceea ce s-a întâmplat:”I-au făcut în foi de viță PSD și CCR pe Orban și Iohannis”, a scris ea pe contul său de Facebook.

Vezi și:Un doctor a răbufnit pe tema coronavirusului: Mă ofer voluntar să mă infectez. Astfel de virusuri nu prezintă pericol decât pentru categoriile cu risc maxim

Mega-veste! Se acordă noi tipuri de concedii

Nebunie în MAI! Marcel Vela amputează drepturile polițiștilor? ‘Conduce la conflicte ireconciliabile

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend