Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

AFACEREA ANULUI – Cabana Piscul Negru din Transfăgărășan, scoasă la licitație VEZI LA CE PREŢ

Publicat

in

– Gheorghe Badea, Dumitru Grecu si Vasile Surdu, toti trei cu afaceri infloritoare in turismul de pe Transfagarasan ar putea prelua cabana

Cabana Piscul Negru de pe Transfăgărăşan, construită în anii ’60, a fost scoasă la licitaţie de la preţul de 275.000 de euro de o agentie imobiliară din Bucuresti specializată în proprietăţi istorice şi de lux. Cabana Piscul Negru se află aproximativ la mijlocul Transfăgărăşanului şi la 12 km de tunelul de 884 de metri lungime, cel mai lung din cele 5 tuneluri ale drumului, situat la cea mai mare înălţime din ţara noastră. A fost construită în anii ’60, pentru specialiştii geodezi care au efectuat studiile legate de viitorul drum ce urma să străbată Munţii Făgăraşului. Cabana are 16 camere şi a fost realizată din piatră şi bârne de lemn, integrându-se în cadrul natural montan al „Drumului printre nori”. Construcţia poate deveni atât casă de vacanţă, cât şi cabană turistică. Suprafaţa amplă a terenului (7000 mp) creează potenţial pentru dezvoltarea unui complex de cazare. În imediata apropiere a cabanei se află peşterile Piscul Negru, cascada Piscul Negru şi Mănăstirea Sfântul Proroc Ilie. Alte atracţii din Transfăgărăşan sunt Lacul şi Cascada Bâlea, Lacul şi Barajul Vidraru, Cascada Capra (Iezerului), Masivul şi Lacul Capra, Cetatea Poenari şi Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac, unul dintre puţinele hoteluri de gheaţă din Europa de Est, deschis doar pe timpul iernii.

O afacere garantată

Chestionaţi despre această licitatie, expertii imobiliari ai Klanar Imobiliare spun ca este vorba de o afacere extrem de buna pentru cel care ar putea cumpăra aceasta cabana dar… cu o singura conditie: licitatia sa nu urce pretul final până peste 400.000 Euro. ” Vorbim de 275.000 euro ca un pret de pornire a licitatiei. La Artmark, au fopst cazuri cand pretul final, de adjudecare, a fost si de 5 ori mai mare decat pretul initial. Noi estimam ca pretul corect, real, al cabanei este in jur de 400 – 450.000 euro iar daca se va cumpara la acest pret, cel care va intra in posesia ei poate spune ca a facut o afacere foarte buna doar daca va si investi acolo. Cabana se afla, practic, intr-o zona turistica deosebita, intre doua hoteluri consacrate. Cei 7000 mp cu care vine la pachet cabana, ofera oportunitati de extindere de exceptie, mai ales in perpectiva realizarii domeniului schiabil de la balea aflat la doar cativa kilometri distanta”, spun consultantii de la Klanar Imobiliare care au mai adaugat ca cei care ar trebui sa se gandeasca sa sa preia aceasta cabana ar trebui sa fie oamenii de afaceri Gheorghe Badea, Dumitru Grecu si Vasile Surdu, toti trei cu afaceri infloritoare in turismul de pe Transfagarasan.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Lansare bombă a datelor colectate de Google!

Publicat

in

De

Google a folosit informațiile provenite de la telefoanele mobile pentru a contura o înțelegere mai clară a mișcării populației țării, scrie DcNews.

Google a folosit informațiile provenite de la telefoanele mobile pentru a contura o înțelegere mai clară a mișcării populației țării, conform The Verge. Într-o postare pe blog, compania a anunțat că va lansa Raportul Mișcării Comunităților în contextul Covid-19.

„Google a pregătit acest raport pentru a le permite oficialilor din Sănătate pentru a înțelege efectele distanțării sociale, în contextul Covid-19. Acest raport nu ar trebui folosit pentru diagnosticarea, preconizarea sau tratarea coronavirusului”, se arată în raportul pentru România, la data de 29 martie 2020.

„Acuratețea localizării și înțelegerea categoriilor de locații diferă de la regiune la regiune, așa că nu recomandăm folosirea acestor date pentru a compara țări și regiuni cu caracteristici diferite (zone urbane vs. zone rurale)”, a mai scris compania în raport.

Datele pentru România (întreaga țară)

Lumea s-a recreat mult mai puțin

Activitățile comerciale și recreaționale (în restaurante, cafenele, mall-uri, muzee, biblioteci și cinematografe) au scăzut cu 81% față de medie. Scăderea a început după data de 8 martie.

Oamenii au mers la magazin mai puțin

Activitățile de aprovizionare (în piață, magazin, farmacii etc.) au scăzut cu 53% față de medie.

Oamenii au ieșit în part mai puțin

Ieșitul în parc scăzut brusc după 8 martie, după care a revenit aproape de normal, după care a ajuns la -60%, pe 29 martie.

Transport în comun mai gol

Stațiile de autobuz, troleibuz, tramvai, tren și metrou au devenit cu 72% mai goale față de medie.

Activitatea din locurile de muncă a scăzut

Mersul la serviciu a scăzut cu 39% față de normalul perioadei.

Județele cu cea mai mare scădere a activităților comerciale și recreaționale

Municipiul București, județul Suceava, județul Brașov, județul Cluj și județul Covasna au înregistrat cele mai mari scăderi în acest departament. Pe românește, bucureștenii, sucevenii, brașovenii, clujeni și covăsnenii s-au abținut cel mai mult de la mersul la mall, la bibliotecă sau la cinematograf, față de media înregistrată anterior.

Vezi și

Ne mai putem proteja cadrele medicale de noul coronavirus sau totul este pierdut?

Medicii români au interzis! Motivul pentru care nu se poate prescrie tratamentul pentru COVID-19

Document din interior: Se cere identificarea firmelor de pompe funebre, în vederea coordonării în caz de decese multiple

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Măicuțele de la Mitropolia Banatului cos mii de cearșafuri și prosoape pentru spitale

Publicat

in

De

Mitropolia Banatului a cumpărat 2 kilometri de material din care măicuțele cos 1.000 de cearșafuri și 5.000 de prosoape pentru spitalele din Timișoara. Prima tranșă de lenjerie a plecat vineri spre destinatar.

Vineri a fost livrată prima tranșă de cearșafuri și prosoape de unică folosință din cei 2 km achiziționați, anunță Mitropolia Banatului.

Lenjeria a plecat spre Spitalul Județean din Timișoara, mai exact la Clinica de Anestezie și Terapie Intensivă. În continuare măicuțele lucrează pentru a finaliza și celelalte loturi, care să fie distribuite și altor spitale din Timișoara și Lugoj.

Anterior, Mitropolitul Banatului a cumpărat 2 km de material de unică folosință din care să se confecționeze peste 1.000 cearșafuri și aproximativ 5.000 de prosoape. Monahiile de la Centrul eparhial au confecționat lenjeriile de pat necesare, aducându-și în acest mod contribuția la ajutoararea personalului medical din spitale, care se confruntă cu o criză acută de materiale.

De asemenea, tot în aceste zile Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, împreună cu monahiile de la Centrul Eparhial au făcut o nouă donație Spitalului de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Jebel, județul Timiș, constând în mai mult de 1.000 kg de produse alimentare, 1.000 de borcane cu gem și 1.400 de iaurturi, dar și alte alimente de bază.

Totodată, pentru a amenaja o zonă de triaj pentru pacienții, posibil infectați cu Covid 19, au fost aduse și 6 paturi cu saltele necesare în acest scop, conform Mediafax.ro

Vezi și:

Ne mai putem proteja cadrele medicale de noul coronavirus sau totul este pierdut?

Medicii români au interzis! Motivul pentru care nu se poate prescrie tratamentul pentru COVID-19

Document din interior: Se cere identificarea firmelor de pompe funebre, în vederea coordonării în caz de decese multiple

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUSTINE INDEPENDENTA NOASTRĂ

Dacă esti multumit de activitatea noastra si crezi ca facem o presa libera, ne poti sprijini sa continumam in slujba ta, fara a fi nevoiti sa facem contracte cu statul

În Trend