Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Adrian Ţurcanu, reprezentantul TNL Argeş pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare

Publicat

in

adrian_turcanuAdrian Ţurcanu, membru al PNL Piteşti, se află printre cei 13 tineri liberali care reprezintă Tineretul Național Liberal şi Cluburile Studențești Liberale pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare. Prezența, în număr mare, a tinerilor liberali pe această listă reprezintă recunoașterea, din partea structurilor de conducere ale PNL, a eficienței cu care cele două organizații se implică permanent în activitățile politice și în promovarea valorilor liberale.

Prezența unui membru TNL Argeş, pe listele PNL pentru alegerile europarlamentare ne onorează și ne motivează să continuăm activitatea într-un ritm cel puțin la fel de susținut ca și până acum. Eforturile şi activitatea depusă de întreaga filială a fost răsplătită prin obţinerea acestei nominalizări pe lista PNL”, a declarat Cosmin Iordache, preşedinte TNL Argeş.

Liderul tinerilor liberali care fac parte dintre candidații PNL pentru alegerile europarlamentare este Claudia Benchescu, președinte CSL și membră a Biroului de conducere LYMEC (Organizația tinerilor liberali europeni), care ocupă poziția a 8 a din listă, considerată eligibilă. Echipa este completată de: Adrian Țurcanu – Argeș, George Stângă – Galați, Raul Stoica – Hunedoara, Diana Nicolae – Neamț, Emil Pantelimon – Covasna, Cătălin Profir – Vrancea, Cristina Mihailovici – Constanța, Adrian Solcan – Bistrița, Raluca Vartic – Iași, Cristian Ghiță – Sector 3, Bogdan Pater – Bihor, Alexandru Ionescu – Sector 4.

Cred că orice europarlamentar român ar trebui să pună pe un loc fruntaş în agenda sa de lucru problemele tineretului din România în context european. Un aspect pe care îl consider fundamental şi pe care aş pune accentul în eventualitatea obţinerii unui mandat de parlamentar european ar fi acela al echivalării diplomelor de studii. Este în egală măsură anormal ca, pe de o parte, diplomele de studii superioare obţinute de tinerii români în universităţi de prestigiu din Europa sa nu fie recunoscute în ţara noastră decât în anumite condiţii, iar diplomele obţinute de absolvenţii de studii superioare din România să nu fie recunoscute pe întreg teritoriul Uniunii Europene. Cum universităţile din România au programe de studii echivalente cu cele europene şi aceeaşi durată a studiilor cred că se impune această echivalare. În plus, consider că orice concurs, de admitere la o universitate sau pentru obtinerea unui loc de muncă ar trebui să fie deschis tuturor cetăţenilor Uniunii Europene şi să pună pe primul plan nivelul cunoştinţelor evaluate şi nu naţionalitatea.” a declarat Adrian Ţurcanu.

Tinerii candidați liberali au fost selecționați printr-o procedură transparentă, în cadrul proiectului ”10 pentru Europa”, organizat de TNL și CSL. Pe parcursul a cinci luni, peste 50 de tineri din cadrul PNL au trecut prin etapele proiectului, în cadrul cărora au trebuit să adune voturi pentru susținerea candidaturii lor, să organizeze evenimente publice și să prezinte viziunea lor asupra politicilor europene de tineret, managementul fondurilor europene și ”Europa 2050”.

Toți cei 40 de finaliști ai proiectului vor face parte din echipa de elită ”Liberali pentru Europa”, care va avea un rol activ atât în campania pentru alegerile europarlamentare, cât și ulterior, în promovarea politicilor europene de tineret la nivel național. Membrii acestei echipe vor funcționa ca un liant între europarlamentarii români și tinerii din România.

Adrian Ţurcanu are 28 de ani și este lector doctor la Facultatea de Matematică-Informatică a Universității Pitești, universitatea la care a absolvit studiile superioare. În trecut a fost elev al prestigiosului Colegiu Național “I.C.Brătianu”. Este membru al organizaţiei PNL Piteşti şi este vicepreşedinte al Tineretului Naţional Liberal Piteşti

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Gabriela Firea: ‘Doar la București nu avem voie să organizăm concerte, trebuie să trăim ca în grotă’

Publicat

in

De

Gabriela Firea a declarat, miercuri, că deşi este criticată în spaţiul public pentru concertele pe care le organizează, acestea implică sume infime, iar Capitala nu este singura care le desfăşoară. „Trebuie să trăim ca în grotă”, spune primarul general.

„Nu vor să ne dea aceşti bani. Proiectul de buget a cuprins 55% pentru Primăria Capitalei – cotă din impozitul pe venit. Când a ajuns la Monitorul Oficial se mai tăiaseră 5 procente. Ei stiu foarte bine că această sumă nu ajunge să achităm facturile pentru transportul public în comun, pentru termoficare, pentru 19 spitale, pentru 14 teatre. Vin cu această marotă de pe Facebook că s-au făcut 2-3 concerte. Concertele sunt solicitate, sunt sume infime, nu pot fi comparate cu sumele pe care le plăteşte PMB pentru subvenţii sau pentru obiectivele de investiţii”, a declarat Gabriela Firea la Antena3.

Potrivit primarului Capitalei, în toată ţara se organizează de ziua oraşului, de Crăciun sau de Revelion câte un concert.

„Doar la Bucureşti nu avem voie să organizăm, trebuie să trăim ca în grotă, trebuie să trăim ca în Evul Mediu pentru că aşa spune PNL. Ce pot să fac?”, mai punctează aceasta, conform Mediafax.

Vezi și:

Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Marcel Vela anunță că polițiștii de la Rutieră vor fi dotați cu camere video

Publicat

in

De

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri seară, că şi-a propus achiziţionarea de camere video pentru agenţii de la Poliţia Rutieră. ”Nu o să mai găsiţi deputaţi care înjură poliţistul şi nici poliţişti rutieri care abuzează de funcţia lor”, a spus Vela.

”Vom cumpăra camere video pentru fiecare poliţist de la Rutieră care va eradica fenomenul corupţiei la Poliţia Rutieră, va responsabiliza poliţistul în dialog cu şoferul şi, în aceaşi timp, şoferul în dialog cu poliţistul, fiind proba camerei”, a anunţat Marcel Vela la B1 TV.

Ministrul spune că, în acest fel, poliţiştii nu vor mai abuza de funcţia lor şi nici parlamentarii nu îşi vor mai permite să înjure poliţistul.

”Nu o să mai  găsiţi deputaţi care înjură poliţistul şi nici poliţişti rutieri care abuzează de funcţia lor”, a mai spus Vela.

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunţat că luna aceasta va prezenta o propunere de eficientizare şi restructurare a Ministerului Afacerilor Interne, astfel încât acest minister să crească în percepţia românilor privind încrederea, conform news.ro

Vezi și:

Numire controversată făcută de Marcel Vela! Noul șef de la ‘Doi și-un sfert’, Securitatea și lumea penalilor

Marcel Vela, măsură aprig contestată! ‘Va fi o întreagă nebunie, pentru că au competențe diferite’

Ar fi mutarea anului 2020! Frații ‘Dedeman’ ar putea provoca un real cutremur

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend