Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Admitere la Academia de Studii Economice din București – septembrie 2019 – la programele de studii universitare de licență, masterat, doctorat.

Publicat

in

Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic și de administrație publică din România, conform celui mai apreciat clasament – Top Shanghai 2019, este o universitate competitivă, dinamică, responsabilă și implicată în mediul economico-social, având cea mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii autohtone. Studenții ASE au un viitor sigur, peste 80% dintre absolvenții săi se angajează în mai puțin de 3 luni de la terminarea facultății.

ASE oferă 24 de programe universitare de licenţă la învăţământul cu frecvenţă, care pot fi urmate în limbile română, engleză, franceză sau germană și 9 programe la învățământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Înscrierile pentru admiterea la programele universitare de licenţă au loc în perioada 9 – 11 septembrie.

Admiterea se desfășoară prin concurs, bazat pe:

• media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat -70% şi media anilor de studii – 30%.

Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ cu frecvență este de 120 de lei (include două opțiuni), iar taxa pentru fiecare opțiune suplimentară este de 40 de lei. Taxa de înscriere la programele universitare de licență, învățământ la distanță și cu frecvență redusă este de 145 de lei, indiferent de numărul opțiunilor.

Pentru anul universitar 2019 – 2020, taxa anuală de școlarizare la învățământul cu frecvență este de 4.000 de lei, iar pentru învățământul la distanță și cu frecvență redusă este de 3.500 de lei. Statutul de student finanțat de la buget sau cu taxă se actualizează după primul semestru al anului I și apoi anual, în funcție de performanțele universitare.

Pentru admiterea la programele universitare de MASTERAT, ASE scoate la concurs 1.201 locuri, dintre care 14 locuri la buget. ASE oferă 61 de programe universitare de masterat, care pot fi urmate în limbile română, engleză, franceză sau germană.

Înscrierile pentru admiterea la programele universitare de masterat au loc în perioada 9- 11 septembrie.

Admiterea la masterat se face prin concurs, candidații fiind ierarhizați în funcție de media de admitere, calculată ca medie ponderată între:

• rezultatele obținute la testul grilă/interviul de specialitate – 40% și

• media examenului de finalizare a studiilor universitare de licență – 60%.

Pentru programele cu predare în limbi străine, se susține o probă de competență lingvistică tip interviu notată cu calificativul admis/respins.

Taxa de înscriere la programele universitare de masterat este de 250 de lei indiferent de numărul opțiunilor.

Pentru anul universitar 2019 – 2020, la programele de masterat taxa anuală de școlarizare este de 5.000 de lei.

Academia de Studii Economice din București oferă două programe MBA: MBA Româno-Canadian (acreditare MEN-ARACIS și recunoaștere CEEMAN – Central and East European Management Development Association) și MBA Româno-Francez INDE (acreditare MEN-ARACIS și AMBA – Association of MBAs). Ambele programe MBA sunt cu predare în limba engleză. Desfășurarea admiterii la aceste programe are condiții speciale, care pot fi consultate pe paginile http://www.canadian-mba.ro/ și respectiv http://www.inde.ro/.
Academia de Studii Economice din București organizază sesiune de admitere în perioada 10-11 septembrie pentru programele universitare de DOCTORAT. Concursul de admitere la doctorat constă în două probe: testul de competenţă lingvistică şi examenul de specialitate.

Fii student la ASE!

ASE oferă anual aproape 3.400 de burse:

• burse de performanță – între 1.000 și 1.400 lei/lună;

• burse de merit – 700 lei/lună;

• burse sociale – 580 lei/lună;

• ajutor social ocazional – 580 lei/semestru.

Poți pleca la bursă în străinătate cu una dintre cele peste 500 de burse Erasmus, chiar după primul an de facultate.

Campus universitar:

• Întregul campus universitar are o poziție excelentă pe harta capitalei – cursurile și seminariile se desfășoară în cele 7 clădiri din centrul Bucureștiului;

• Beneficiezi de peste 3.500 de calculatoare pentru studenți, precum și de 10 săli de lectură cu 400.000 de volume în bibliotecă;

• Poți opta pentru unul din cele peste 5.000 de locuri în cele 12 cămine ASE, toate situate în zone centrale ale orașului;

• Poți savura o mâncare mereu variată, proaspată și gustoasă, la prețuri studențești, la Cantina Moxa și Cantina restaurant Cihoschi.

• Te menții în formă în săli de sport ultramoderne (aerobic, fitness, baschet, fotbal, volei etc.).

• Beneficiezi de cabinete medicale și stomatologice.

Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NATIONAL

Ești șofer de ridesharing și încă n-ai autorizație? Vino la Clever, te ajutăm noi GRATUIT!

Publicat

in

De

Dacă ești șofer sau companie de ridesharing, de azi ești obligat să ai autorizație pentru transport alternativ, copie conformă pentru mașină și ecuson de transport alternativ pentru fiecare aplicație. Nu ai încă aceste documente? Clever te ajută gratuit să le obții, prin intermediul unei echipe de avocați care va obține toate autorizațiile în numele tău.

Tot ce trebuie să faci este să ne contactezi la 0740.269.333 sau la adresa de email go@clevergo.ro, de luni până vineri, între orele 09:00-19:00, iar colegii noștri te vor ajuta să te programezi pentru o vizită la avocații parteneri Clever și să mergi la ei cu dosarul complet.

Citește și: Delegația CCIR în misiune economică în Japonia

Clever va realiza GRATUIT verificarea documentelor, va prelua dosarele complete, le va depune la ARR pentru autorizare și va ridica autorizațiile, copiile conforme și ecusoanele.

Tu achiți doar taxele de autorizare prevăzute de lege, chiar la avocat, fără alte drumuri și bătăi de cap.

Totul foarte simplu și rapid pentru tine! Cu Clever economisești timp și bani. Ce documente îți trebuie?

Pentru autorizare transport alternativ

● Certificat de înregistrare și certificat constatator de la Registrul Comerțului

● Certificat de atestare profesională pentru șoferi sau certificat de competență profesională pentru firme

● Certificat de cazier judiciar al șoferului sau al firmeii de transport alternativ

● Avizul medical și psihologic cu mențiunea “APT” în cazul firmelor și PFA, II, IF

Pentru copia conformă pentru transport alternativ

● Autorizație pentru transport alternativ – ATA

● Certificatele de înmatriculare și cărțile de identitate ale autoturismelor

● Contractele de închiriere, de comodat sau de leasing ale autoturismelor

Pentru ecusonul de transport alternativ pe platforma Clever

● Copia conformă pe care o obține Clever pentru tine

● Contract de afiliere cu Clever

Echipa Clever îți poate da orice detalii despre toate actele de care ai nevoie. Contactează-ne!

Citeste mai mult

NATIONAL

PSD strânge rândurile împotriva lui Klaus Iohannis: securea războiului intern, îngropată în campanie

Publicat

in

De

Intrarea Vioricăi Dăncilă în turul doi al alegerilor prezidențiale îi determină pe pesediști să-și amâne conflictele interne de partid și să pună umărul la campanie în următoarele săptămâni. Vorbim aici de organizația județeană a PSD Cluj, unde numirea lui Liviu Alexa în funcția de președinte a stârnit un val de nemulțumiri la vremea respectivă.

Citește și: IMAGINILE ANULUI – Liviu Dragnea și-a dat jos celebra mustață/ FOTO+VIDEO

Fostul lider al organizației, deputatul Gabriel Horia Nasra, era nemulțumit de decizie și se înscria în PRO România, decizie la care ulterior a revenit.

Conflictul dintre fostul lider (Gabriel Horia Nasra) și actualul președinte (Liviu Alexa) mai are însă de așteptat pentru moment deoarece conștientizează cât de mult contează implicarea în campanie în următoarele zile.

Cei doi au transmis mesaje de mobilizarea după aflarea rezultatelor din primul tur al alegerilor.

Gabriel Horia Nasra: „PSD Cluj a trecut prin momente dificile în ultimele săptămâni, însă în ultimele zece zile de campanie electorală trebuie să punem umărul și să trecem în plan secund jignirile aduse de intrușii trecători. În cinci ani, Klaus Iohannis a ratat să transforme România într-o putere regională, într-un context economic favorabil și într-unul extern deosebit de ofertant pentru țară. Iohannis nu a știut să poarte jobenul prezidențial și nu a reușit nici măcar să se apropie de renumele și prestanța politică a unor lideri vecini, darămite occdentali. Așteptăm cu toții o confruntare face-to-face Viorica Dăncilă – Klaus Iohannis! Domnule Președinte, nu puteți fugi de o astfel de dezbatere! Așteptăm cu interes o discuție pe teme de țară mari și importante, cum ar fi descentralizarea și regionalizarea, creșterea natalității, opțiuni ale diplomației românești în concertul european și internațional. Până în 24 noiembrie, stimați colegi, cu toții să avem un singur gând: Viorica Dăncilă Președinte!”, a precizat Horea Nasra pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Judecătorii i-au acceptat prima solicitare lui Liviu Dragnea: când se judecă eliberarea fostului lider PSD

De cealaltă parte, actualul președinte al PSD Cluj, Liviu Alexa, preciza într-un mesaj pe Facebook: „Dragi prieteni, scorul de aseara pe Cluj e la fel ca cel de la europarlamentare. Diferenta majora e ca noi avem un castig real, mult mai important. Castigul intern. Am recastigat o ECHIPĂ, in aceasta luna s-a muncit cu ardoare, s-au facut lucruri nemaifacute de 10 ani. Asta e castigul nostru! Am scapat de multi tradatori, de sabotaje interne, mai avem ceva tradatori, dar ii eliminam acum, cat mai rapid. Important e ca ati fost foarte buni! Important e ca mai avem multe batalii in fata, una importanta: Viorica Dancila la Cotroceni. Cine a zis ca nu are sanse in doi? Sa isi astupe gura. Scorul PSD e senzational, al PNL e dezastruos. Ei sperau la o diferenta zdrobitoare in turul 1 si… pufff! S-au spart. Tineti minte! In turul 2, TOTUL se joaca!”,

Turul doi al alegerilor prezidențiale are loc în 24 noiembrie. Românii sunt chemați la urne pentru a alege între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

În Trend