Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ADEVĂRUL despre intervenţia Turciei în Siria

Publicat

in

Din iulie 2015, fortele militare ale kurzilor din nord-estul Siriei au decis sa sprijine armata Siriana în lupta ei cu rebelii islamisti. În fapt, a fost vorba de asigurarea sprijinului aerian al armatei siriene pe timpul ofensivei kurde împotriva mercenarilor islamisti, aprovizionati cu munitii peste granita, de Turcia. Imediat Turcia a reactionat în mod surprinzator, aducîndu-si aminte de existenta gruparii kurde PKK, interzisa în Turcia si a convocat o sedinta NATO, ca urmare a asa-zisei amenintari a securitatii sale. Declansînd totodata bombardamente aeriene împotriva kurzilor din nord-estul Siriei si din Irak ( singurii care au repurtat victorii concrete împotriva ISIS, în ultimul timp ).

sursa: http://static.businessinsider.com/

sursa: http://static.businessinsider.com/

SUA care a cheltuit în ultimul an 500 milioane USD pentru recrutarea, antrenarea si înarmarea rebelilor ”moderati” din Siria, a amenintat armata siriana, pe cea irakiana si pe luptatorii kurzi, adica pe cei care lupta cu adevarat împotriva ISIS, ca va riposta cu lovituri aeriene, daca ”oamenii lor” vor fi atacati.

Mai mult decît atît, cu o ipocrizie uluitoare, Ahmet Davutoglu, premierul Turciei, a cerut ONU impunerea unei no-fly zone în nordul Siriei ”pentru protejarea civililor kurzi din zona confruntarilor dintre ISIS si armata siriana”.  Adica a celor vizati de bombardamentele aeriene ale aviatiei turce.

sursa: http://2.bp.blogspot.com/

sursa: http://2.bp.blogspot.com/

În ceea ce priveste modul în care SUA si aliatii sai se fac ca lupta împotriva ISIS, lucrurile au fost lamurite într-un articol anterior. Rusia a dovedit pe deplin ca a înteles acest joc obscur al SUA, asigurînd sisteme de rachete AA pentru apararea statelor siite care lupta cu adevarat cu ISIS ( Irak, Siria, Iran ). E vorba de sisteme S-300 si Pantsir-S1 care ar pune probleme reale aviatiei americane si a satelitilor ei din NATO si din zona Golfului.

Cine lupta cu adevarat împotriva ISIS ?

Pe acest fond tensionat, menit sa mimeze lupta anti-ISIS si sa creeze conditiile propice trecerii la bombardarea masiva a trupelor armatei siriene si înlocuirea lui Bashar al-Assad la conducerea Siriei, Rusia a facut o mutare care surprinde pe toata lumea. Pe 16 august 2015 agentia de presa turca BGN a anuntat ca Rusia a livrat armatei siriene 6 avioane MiG-31 care opereaza deja pe baza aeriana Mezze de la periferia de sud-vest a Damascului.

Russia sends six fighter jets to Syrian administration

În fapt este vorba de un contract din 2007, în valoare de peste un milliard USD privitor la 8 avioane MiG-31 si alte 16 MiG-29M care a fost suspendat în 2009, ca urmare a presiunilor exercitate de Israel.

MiG-31 BM este un avion de interceptare cu doua locuri, nu unul multirol, capabil sa execute lupta aeriana apropiata manevriera. El poate patrula la mare altitudine ( 20.000 m ) cu viteza supersonica ( 3.000 km/h ), timp de doua ore, pe o fîsie de granita de 400 km. MiG-31 poate detecta simultan 24 de tinte aeriene sau cosmice pîna la distanta de 400 km, alegînd cele mai periculoase 10 dintre ele, catre care îsi dirijeaza rachetele cu raza lunga de actiune. Alte 8 tinte sunt urmarite automat si atacate cu rachete aer-aer cu raza medie de actiune R-27ER ( raza de actiune 130 km ). Masa maxima a rachetelor pe care le poate acrosa MiG-31 este de 9.000 kg. Asadar avioanele MiG-31 nu au fost livrate de rusi pentru a lupta cu ISIS ci împotriva radarelor zburatoare Boeing 737 (AEW&C ) si E-3 Sentry ( AWACS ) care constituie coloana vertebrala a zonei de interdictie aeriana. Fiind totodata eficiente si împotriva rachetelor de croaziera americane.

Unul sau doua avioane AWACS turcesti sau americane pot acoperi întreg spatiul aerian sirian. Prin echipamentele SIGINT de la bord, AWACS monitorizeaza si traficul radio, receptionînd raportul radio prin care conducatorul zborului aproba decolarea unui avion de lupta sirian.

Sursa: http://www.pope.afrc.af.mil/ (TINKER AIR FORCE BASE, OKLA) Airmen from the 960th Airborne Air Control Squadron monitor the skies during the E-3 Sentry 30th anniversary flight Mar. 23. The E-3 first arrived at Tinker on Mar. 23, 1977, and Airmen have been conducting the same aerial surviellance mission for the past 30 years. (Air Force photo by Staff Sgt. Stacy Fowler)

Sursa: http://www.pope.afrc.af.mil/
(TINKER AIR FORCE BASE, OKLA) Airmen from the 960th Airborne Air Control Squadron monitor the skies during the E-3 Sentry 30th anniversary flight Mar. 23. The E-3 first arrived at Tinker on Mar. 23, 1977, and Airmen have been conducting the same aerial surviellance mission for the past 30 years. (Air Force photo by Staff Sgt. Stacy Fowler)

Astfel AWACS poate descoperi tintele aeriene inamice abia decolate, de la distante de 350-450 km. AWACS dirijeaza la interceptare formatiile de avioane de vînatoare ale statelor aliate SUA, care executa zone de serviciu în aer deasupra Siriei. Tot avioanele AWACS sunt capabile sa descopere coloane de blindate în mars pe teritoriul sirian, dirijînd asupra lor, formatii de avioane înarmate cu rachetele si bombele necesare atacului la sol. Doborîrea unuia sau mai multor avioane AWACS, modifica semnificativ capacitatea de functionare a ”no flight zone”.

sursa: https://upload.wikimedia.org

sursa: https://upload.wikimedia.org

MiG-31 este propulsat de doua motoare Solovyev D-30F6 , fiecare cu tractiunea de 15.500 kgf, care-i permit urcarea cu o viteza ascensionala de 208 m/s. Timpul scurs de la desprinderea de pista pîna la atingerea plafonului de 10.000 m este de doua-trei minute. Practic, daca MiG-31 nu emite în spectrul electromagnetic, el are toate sansele sa intre în regim supersonic, sa receptioneze de la sol prin linia de date, coordonatele AWACS si sa ocupe pozitia optima pentru doborîrea acestuia. MiG-31 este înarmat cu rachete BVR ( beyond-visual range ) R-33, R-37 si Novator  KS-172S-1, cu raza de actiune de 300-400 km, special create pentru doborîrea AWACS.

Sursa: http://www.ausairpower.net/

Sursa: http://www.ausairpower.net/

Profilul de zbor al acestor rachete a fost astfel conceput încît sa urce mai întîi la altitudinea de croaziera de 30.000 m, unde accelereaza la viteza Mach 4. Acest profil împiedica interceptarea lor pe parcursul spre tinta si permite un raport de consum carburant/km redus la jumatate fata de zborul la 8-14.000 m. Atacul avionului AWACS se face de sus, unde exista un con mort al antenei radar.

Articol preluat cu permisiune autorului

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/adevarul-despre-interventia-turciei-in-siria_964832.html

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

O clujeancă a fost amendată chiar dacă avea declaraţia pe propria răspundere. Replică de jandarm: ‘Asta se învaţă în clasa a 7-a’

Publicat

in

De

O femeie din Cluj a povestit mâhnită cum a fost amendată de un jandarm pe motiv că declaraţia pe propria răspundere pe care o avea asupra ei „nu e bună”.  Clujeanca susține că declarația era o versiune descărcată de pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, însă replica jandarmului a fost una uluitoare: „Nu ştiţi să scrieţi o declaraţie? Asta se învaţă în clasa a 7-a”.

Clujeanca, co-proprietara unui restaurant din centrul oraşului, a fost oprită de jandarmi în timp ce se întorcea acasă de la local, potrivit Adevărul.ro.

Citește și: ALERTĂ Spitalul Județean Deva intră în carantină

„Azi am fost opriţi cu maşina de un jandarm. Foarte bine, toată lumea îşi face treaba. Cum ne-am obişnuit deja, i-am prezentat declaraţiile pe propria răspundere şi buletinele. Vlad avea declaraţie scrisă de mână, eu o aveam printată, pe cea din imagine.

– Asta e declaraţie?

– Şi eu am avut declaraţie scrisă de mână până ieri şi s-a acceptat.

– Nici a dumneavoastră nu e bună.

– Domnule, spune-ţi-ne ce e în neregulă cu ea?

– Nu ştiţi să scrieţi o declaraţie? Asta se învaţă în clasa a 7-a. – Subsemnatul cutare cutare….

– Am descărcat-o de pe internet, este o versiune simplificată, o folosim de 2 zile. E versiunea MAI.

– Daţi-mi buletinul domnu.

Fotografiază buletinul lui Vlad cu telefonul personal. Între timp face semn maşinilor care stau în spatele nostru în intersecţie să ne ocolească şi să plece.

– Ce aveţi acolo-n spate? (avem o husă de câini be bancheta din spate)

– Nimic.

– Şi dumneavoastră.

Îi dau buletinul, face la fel.

-Primiţi acasă amenda. Aşteptaţi-o acasă.

La plecare colega jandarm ne face semn că nu avem măşti. Domnul jandarm nu purta nici mască şi nici mănuşi. Eu am tendinţa să exagerez sau măcar să pun întrebări când simt că se întâmplă un abuz/umilire. Acum am rămas total mută, nu mi-a venit să cred. Nu e un lucru mare, ştiu. Ar trebui să-l las în pace şi să uit, îmi zic. Dar cu atmosfera de moarte în aer ultimul lucru de care era nevoie este un domn jandarm care abuzează de puterea lui în asemenea situaţii când chiar nu simt că a fost ceva în neregulă. În timpul taclalelor cu noi ar mai fi putut opri 4 maşini, dacă prioritatea lui ar fi fost într-adevăr verificarea traseelor şi urgenţelor pentru care ieşim. Suntem doar în prima săptămână de scris declaraţii, mă întreb ce va fi într-o lună? Stat de drept, undeva în carantină. A, Poliţia Locală din Cluj a fost super profi până acum, aşa să şi rămână. Nu am primit amenda, totul s-a întâmplat acum 2 ore. Defapt postarea este despre abuzul de putere. Dacă totuşi primim amendă (fără se se fi întocmit şi fără să fi semnat un proces verbal), întâi o plătim, apoi o contestăm”, a postat clujeanca pe pagina ei de Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Tenorul Placido Domingo a fost internat într-un spital din Mexic, după ce a fost testat pozitiv la coronavirus

Publicat

in

De

Tenorul spaniol Placido Domingo a fost internat într-un spital din Acapulco, Mexic, după ce a suferit complicații medicale din cauza infecției cu coronavirus, potrivit purtătorului de cuvânt al artisului, citat de CNN.

„Se descurcă bine și răspunde la tratament”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Domingo, într-o declarație pentru CNN, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Coronavirusul face ravagii în Anglia – Medicii refuză să revină la muncă dacă familiile nu primesc despăgubiri în caz de deces

Placido Domingo a anunțat pe pagina sa de Facebook, săptămâna trecută, că are Covid-19.

El și-a încurajat fanii să se spele pe mâini și să respecte regulile impuse de autorități.

Citește și: Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor: Nimeni nu știe cu adevărat mortalitatea. OMS a acționat iresponsabil, urmat orbește de guverne

„Împreună putem combate acest virus și oprim actuala criză mondială, astfel încât să putem reveni la viața noastră normală foarte curând”, a scris Domingo.

Tenorul de 79 de ani și-a dat demisia din funcția de director general al Operei din Los Angeles anul trecut, după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend