Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Adevărul despre hipnoză. Unealtă magică vs proces terapeutic

Publicat

in

Chiar dacă multe persoane percep hipnoza ca fiind o unealtă magică, folosită în vrăjitorie, prin care cineva te poate manipula sau îţi poate face rău, specialiştii și profesioniștii în domeniu demonstrează că hipnoza este atât un proces terapeutic, cât şi o stare. Hipnoza vine în beneficiul clientului pentru a-l ajuta să obțină rezultatele dorite, fie că este vorba de vindecare și însănătoșire sau despre atingerea scopurilor.

În opinia specialiştilor, percepţia oamenilor despre hipnoza este, de cele mai multe ori, una eronată, deoarece aceştia pun sub semnul egalului hipnoza cu lipsa de control sau, mai bine spus, cu cedarea controlului.

„Bunăoară, când mergem la cinema şi urmărim cu atenţie şi intensitate un film, suntem hipnotizaţi, suntem în transă, adică ne-am contopit întru totul cu dinamica acţiunii şi cu personajele, dar acest lucru nu înseamnă că vom rămâne acolo pentru totdeauna, ci putem ieşi oricând din transă şi ne putem întoarce la lumea noastră. Avem control total şi suntem mereu conştienţi. De fapt, în timpul hipnozei avem mult mai mult control decât credem, deoarece avem puterea de a aduce lumina minţii conştiente în tărâmul subconştientului, înlăturând negura ignoranței şi astfel ne putem cunoaşte mai bine, ne putem înţelege mai bine. Este o re-descoperire a universului nostru interior care ne dă acum posibilitatea să folosim resursele noastre interioare în mod conștient, în loc să fim la cheremul lor”, afirmă specialistul în hipnoză Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

[citeste si]

Teama oamenilor atunci când aud de hipnoză, adaugă specialistul, vine dintr-un instinct de conservare exacerbat, coroborat cu faptul că majoritatea definiţiilor sau informaţiilor despre hipnoză pe care le găsim în cărți, filme sau online, spun acelaşi lucru: „trăirile şi acţiunile celui hipnotizat sunt supuse voinţei hipnotizatorului”.

„Se pleacă deci de la o premisă greşită deoarece hipnoza nu are legătură cu cedarea controlului, aşa cum vedem în unele filme sau la spectacole de hipnoză. Din contră, are legătură cu folosirea totală a resurselor interioare pentru a descoperi un adevăr mai mare. Are legătură cu a aduce la suprafaţă cauzele problemelor, care sunt ascunse în subconștient, pentru a le putea rezolva în mod rapid și pentru totdeauna. Hipnotistul te ajută să reiei controlul asupra vieții tale. Este total invers decât se speculează. Rolul său este acela de ghid care te asistă în acest proces, vine alături de tine pe potecile ascunse din interiorul minții tale. Hipnotistul are acces doar la acele informaţii pe care tu decizi că vrei să i le dezvălui pentru a putea astfel să te ajute să obții rezultatul dorit”, afirmă Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză. Pentru a elucida adevăratul sens şi scop al hipnozei ca proces terapeutic și pentru a populariza cât mai mult această știință și artă terapeutică și de dezvoltare personală, Asociaţia Română de Hipnoză, în parteneriat cu Pro Succes Training, a lansat proiectul „Puterea Minții”, adresat atât formării viitorilor specialişti în domeniu, cât şi publicului larg. Acest proiect conține programe specializate de formare în tehnici inovatoare de lucru cu forța extraordinară a subconștientului cum ar fi Terapia Resurselor, Terapia Subliminală sau Training Profesional de Hipnoză. Despre acesta puteți afla mai multe informații pe website-ul http://training.hipnoza.ro.

Source Article from http://www.dcnews.ro/adevarul-despre-hipnoza-unealta-magica-vs-proces-terapeutic_501820.html

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Cătălin Predoiu: ‘Îmi doresc o majoritate pro-reformă şi pro-justiţie în Parlamentul României’

Publicat

in

De

Ministrul interimar al Justiţiei, Cătălin Predoiu, afirmă că legea nu exclude posibilitatea organizării alegerilor anticipate în aceeaşi zi cu alegerile locale, dar este o decizie politică ce nu ţine de Ministerul Justiţiei, potrivit news.ro.

Întrebat, marţi, dacă OUH privind alegerile anticipate adptată de Guvern prevede posibilitate organizării în aceeaşi zi a alegrior anticipate şi a celor locale, Cătălin Predoiu a spus: ”Această ordonanţă este o reglementare cadru”.

Predoiu a explicat însă că ”legea nu excludea această posibilitate”.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Accident cu cinci mașini lângă Ambasada Chinei din București

”Este decizie politică, în niciun caz nu este la Ministerul Justiţiei această decizie”, a mai spus Predoiu.

Acesta a precizat că-şi doreşte o majoritate pro-reformă în Parlament.

”Eu vă spun că îmi doresc o majoritate pro-reformă şi pro-justiţie în Parlamentul României. Din ce am văzut în ultimii ani din partea PSD, am văzut anti-reformă şi am văzut un mers care ne-a adus unde suntem. Deci, cu cât mai puţin reprezentanţi PSD în noua configuraţie a Parlamentului, cu atât mai bine va fi pentru justiţie”, a mai decara Predoiu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Adrian Tănase, CEO BVB: ‘Piaţa de capital din România începe anul cu un avans uşor într-un context internaţional marcat de incertitudini’

Publicat

in

De

Piaţa de capital din România începe anul cu un avans uşor într-un context internaţional marcat de incertitudini, spune Adrian Tănase, CEO BVB, care precizează că este greu să ne imaginăm că în 2020 vom avea un an cu o rată de creştere similară celei din 2019, de 35% pentru BET sau 47%, dacă luăm în calcul dividendele, potrivit news.ro.

Piaţa de capital din România a început anul 2020 cu un ritm de creştere care s-a situat uşor peste nivelul consemnat la finalul anului trecut, în condiţiile în care indicele BET, care include cele mai tranzacţionate 16 companii listate cu excepţia SIF-urilor, a oscilat în jurul valorii de 10.000 de puncte pe parcursul lunii trecute. Pragul de 10.000 de puncte a fost depăşit pe 13 ianuarie 2020, fiind cea mai mare valoare înregistrată de indicele pieţei locale în ultimii 12 ani. Pe plan internaţional, şi indicii de referinţă ai principalelor burse au testat nivelurile record, fără a lipsi însă corecţiile declanşate de incertitudinile globale, care şi-au făcut simţită prezenţa în pieţele externe.

”Trăim într-un context internaţional marcat de volatilitate, care izvorăşte din incertitudinile investitorilor cu privire la poziţiile pe care să le adopte în pieţe. Dincolo de factorii externi, pot apărea şi elemente interne care să cauzeze decuplări de la trendul pieţelor internaţionale. Este greu, în acest moment, să ne imaginăm că în 2020 vom avea un an cu o rată de creştere similară celei din 2019, de 35% pentru BET sau 47% dacă luăm în calcul dividendele. În lipsa unor factori perturbatori şi dacă economia românească nu decelerează, companiile româneşti listate au fundamente solide să contribuie la creşterea generală a pieţei şi în acest an”, a declarat Adrian Tănase, CEO al Bursei de Valori Bucureşti.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Accident cu cinci mașini lângă Ambasada Chinei din București

Valoarea medie zilnică de tranzacţionare a depăşit 10 milioane de euro în ianuarie, în timp ce valoarea totală de tranzacţionare pe segmentul de acţiuni a fost de peste 200 de milioane de euro în prima lună din 2020.

”Am demarat la finalul anului trecut cel mai ambiţios proiect de dezvoltare a infrastructurii bursiere locale odată cu înfiinţarea companiei care va opera contrapartea centrală. După încheierea procesului de autorizare, vom putea relansa şi piaţa derivatelor. Dincolo de acest proiect dedicat eficientizării pieţei secundare, am stabilit şi cadrul pentru creşterea lichidităţii oferind posibilitatea emitenţilor să încheie contracte de market making cu participanţii la piaţă, iar această posibilitate începe să fie tot mai des fructificată. Pentru a putea vorbi de o mai mare reprezentativitate a bursei în economie, eforturile BVB vor trebui dublate de sprijinul autorităţilor statului pentru susţinerea listărilor companiilor şi stimularea populaţiei să economisească în portofolii de valori mobiliare” a mai spus Adrian Tănase, CEO al BVB.

La finalul lunii ianuarie, valoarea de piaţă a companiilor româneşti listate la BVB era de 110 miliarde lei, echivalentul a 23 miliarde euro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend