Conecteaza-te cu noi

Fără categorie

Adăpost de animale, distrus de flăcări! 7 cai au murit în incendiu

Publicat

in

Mai multe animale și-au pierdut viața, în această seară, într-un incendiu care a cuprins un adăpost din Pitești, de pe strada Turcești. Mai mulți pompieri s-au luptat timp de două ore cu flăcările şi au reușit să salveze o parte din animale.

Un adăpost de cai, de 150 mp, a fost distrus de flăcări în urma incendiului. La fața locului au intervenit 3 echipaje ale pompierilor cu 3 autospeciale de stingere. Au participat 17 subofițeri și un student aflat în stagiul de practică. La sosirea echipajelor ardea violent construcția din lemn și alte materiale combustibile. Din cauza vântului exista posibilitatea propagării la vecinătăţi. S-a acționat pentru protejarea construcțiilor vecine și pentru lichidarea incendiului.

În incendiu au fost surprinse de flăcări și câteva cabaline care nu au mai putut fi evacuate. Și-au pierdut viața 7 cai. În urma incendiului, au ars adăpostul de animale și depozitul de furaje pe aproximativ 150 mp,  respectiv 2000 kg de furaje. Intervenția pompierilor a durat aproximativ 2 ore.

Conform ISU Argeș, cauza probabilă a izbucnirii incendiului este efectul termic al curentului electric produs la nivelul unui conductor defect sau neizolat corespunzător.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

ULTIMA ORĂ ! Klaus Iohannis anunță că ARMATA va fi scoasă ÎN STRADĂ pentru ca românii să stea ACASĂ

Publicat

in

De

Este oficial – așa cum se spunea pe surse încă de câteva zile, România va scoate Armata în stradă pentru a ține românii în case. Măsura urmează să fie formalizată în cursul zilei de azi prin intermediul unei noi ordonanțe militare. „Am convenit să folosim și Armata pentru a gestiona situația din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine”, a declarat Klaus Iohannis.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Fără categorie

Cat de importanta este hidroizolarea corecta a unei case?

Publicat

in

Locuinta noastra este locul in care ne dorim sa avem parte de tot ce e mai bun, de intimidate, confort, functionalitate deplina, alaturi de  garantia ca avem cele mai bune conditii pentru a ne duce traiul in mod sanatos si in siguranta. Iar un aspect care ar putea sa ne creeze cu adevarat probleme este cel referitor la infiltratiile cu apa in casa, un pericol cat se poate de real chiar pentru rezistenta in timp a casei.. Acestea determina o suita intreaga de situatii negative, precum umiditate excesiva, mucegai, igrasie, deci probleme serioase pentru sanatatea noastra, cu pereti tot mai deteriorati, mai subrezi, care se macina incet, au fisuri tot mai multe, cu tencuiala picata etc. 

Toate aceste situatii extrem de neplacute pot fi stopate prin lucrari de hidroizolare executate temeinic si potrivite zonei in care se vor aplica, pentru ca aceste proceduri sunt specifice, difera in functie de zona de risc, fie pentru hidroizolatii terase bloc, circulare sau necirculare, terase case, pentru acoperisuri, pentru balcoane, bai, coridoare de trecere, piscine, bazine, diverse constructii cu specific industrial, fundatii, subsoluri, pereti, ferestre etc. 

Pe piata de profil sunt o serie intreaga de materiale pentru realizarea hidroizolarilor.  Astfel, in functie de specificul zonelor de risc pentru care se solicita acest tip de lucrari, pot fi utilizate membrane bituminoase, hidroizolatii lichide, hidroizolatii poliuretanice, hidroizolatii PVC.

Care sunt principalele calitati ale unei hidroizolatii realizate profesionist? 

Realizarea lucrarii de hidroizolare a unei zone de risc nu este una dintre cele  mai complexe proceduri, are cateva etape clare si in mod normal nu dureaza mult timp pana la finalizarea acesteia. Dar asta nu inseamna ca oricum ar fi ea realizata, rezultatele vor fi aceleasi. Este important sa fie realizata respectand toate etapele, utilizand materiale de buna calitate si potrivite specificului zonei vizate. 

Astfel, printre cele mai importante calitati ale unei hidroizolari reusite se numara impermeabilitatea zonei supuse acestei proceduri, fiind astfel inlaturata posibilitatea infiltrarii apei. De asemenea, lucrarea respectiva este una care trebuie sa reziste cu brio la presiunea apei,  zona trebuie sa fie  etanseizata corespunzator  si constructia sa fie cu adevarat la adapost fata de pericolul infiltrarilor o perioada indelungata de timp, mai bine de zece ani cel putin. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend