Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Acuze fara precedent ale procurorilor: Patronul Alcadibo si Fratica de la Bradu invarteau miliardele prin firme fantomă ! 

Publicat

in

– Procurorii îl acuza pe Pănescu ca ar fi obţinut ilegal nu mai putin de 13 milioane lei iar pe primarul Fratica de o evaziune fiscala de 29 milioane lei

Procurorii îi acuză pe omul de afaceri Constantin Pănescu, pe primarul comunei Bradu, Florin Frătică, dar și pe Ovidiu Marian Ilinca, Narcis Popescu și Nicolae Cătălin Cristea că transferau bani de pe o firmă pe alta, în acest fel cei cinci făceau achiziţii fictive pentru a scăpa de taxe creând un prejudiciu total de peste 100 de milioane de lei. Potrivit referatului procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, omul de afaceri Constantin Pănescu a obţinut ilegal circa 13.000.000 de lei. În referat se arată că: „în perioada 2010 – 2014, numitul Pănescu Constantin, în baza aceleiaşi rezoluţiuni infracţionale, în calitate de administrator al SC Alcadibo Trading SA şi SC Metabet CF SA, a înregistrat în documentele financiar-contabile şi în documentele justificative fiscale operaţiuni nereale de achiziţii de bunuri de pe teritoriul naţional, de la societăţi comerciale cu comportament de tip-fantomă controlate de acelaşi grup de persoane, în acest fel sustrăgându-se de la plata taxei pe valoare adăugată aferentă achiziţiilor nereale, în cuantum de 3.217.037 lei, şi a impozitului pe profit aferent cheltuielilor nereale, în cuantum de 2.144.691 lei. În scopul disimulării provenienţei, circuitului şi proprietăţii asupra sumelor de bani (în cuantum de 13.404.324 lei) obţinute din aceste activităţi ilicite, acestea au fost transferate prin mai multe circuite fiscale frauduloase (utilizând transferuri succesive prin societăţi cu comportament de tip-fantomă), pînă la retragerea lor în numerar din societăţile cu comportament de tip-fantomă care închid circuitele financiare. Activitatea infracțională s-a derulat în mod constant până în anul 2014“.

Florin Fratica avea la cherem un lanţ de firme fantomă

Reţinut pentru 29 de zile într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, Florin Frătică, edilul suspendat al comunei Bradu, e acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti că a prejudiciat statul cu 29 de milioane lei (290 miliarde lei vechi). Procurorii au stabilit că, în perioada 2009-2014, deşi nu avea voie să administreze societăţi, Florin Frătică a controlat din biroul primăriei patru societăţi: SC TAP SRL, SC ANO 2000 SRL, SC VAS SRL şi SC AEPMO SRL. Procuorii susţin că, alături de alţi oameni de afaceri, Frătică a creat şi administrat mai multe circuite de societăţi comerciale de tip fantomă, care mai apoi au fost folosite pentru emiterea unor documente justificative nereale, în care erau consemnate operaţiuni comerciale, dar şi pentru retragerea de bani în numerar, folosind în acest sens borderouri de achiziţii de la persoane fizice care conţineau date de identificare false. Potrivit procurorilor, edilul suspendat de la Bradu punea lanţul de firme fantomă şi la dispoziţia altor societăţi care doreau să îşi diminueze baza impozabilă şi să retragă sume de bani din societăţi.

 

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

‘Ce mă interesează pe mine ce a zis Vela?’ (opinie)

Publicat

in

De

Ce mă interesează pe mine ce a zis Vela?” – replica nu este a mea, ci a unui polițist local care m-a oprit, joi, pentru un control de rutină, că doar trăim vremuri de stare de urgență.

Miercuri vă avertizam că, în perioada aceasta, oamenii care aplică legea ar putea face abuzuri, odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 3/2020.

Joi, în jurul prânzului, m-am dus până la Xerox, fără a completa o declarație pe propria răspundere, dar având cartea de identitate la mine, pentru a i-o arăta organului, în cazul în care mă oprea vreunul.

S-a întâmplat ca la 20-30 de metri de scara blocului meu să mă oprească o patrulă de la Poliția Locală. Evident că nu s-au legitimat și purtau și măști de protecție. Practic, nu aveau cum să fie identificați.

Le explic unde mă duc, le arăt buletinul și le spun: „N-ați auzit ce a zis ministrul Vela ieri? Nu e nevoie să completăm declarația pe propria răspundere pentru…”.

Nu apuc să-mi termin ideea că mă întrerupe unul dintre polițiștii locali: „Ce mă interesează pe mine ce a zis Vela? A fost publicată o Ordonanță Militară și eu după asta mă iau.

Apoi îmi arată pe telefon O.M. nr. 3/2020, pe care, de altfel, o știam.

La un moment dat, revine la ce i-am zis eu legat de declarația lui Marcel Vela și-mi zice: „Păi, ce? Sunteți îmbrăcat în trening?”.Nu eram.

Dar cum vine asta? Dacă mă îmbrac în trening, pot să mă plimb cât vreau în jurul blocului și să zic că am ieșit să fac mișcare?

În cele din urmă, ieri am scăpat doar cu un avertisment, azi-dimineață m-am îmbrăcat în trening, când m-am dus să iau pâine, evident, având buletinul la mine.

Eugen Dinu

P.S.: Nu ieșiți din casă, pentru siguranța voastră. Ieșiți doar pentru urgențe.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

EXCLUSIV Omul nr. 2 din MAI, Bogdan Despescu, dezminte: ‘Să-mi las colegii în mijlocul luptei? Așa mă cunoașteți pe mine?’

Publicat

in

De

În spațiul public a apărut informația conform căreia secretarul de stat Bogdan Despescu, omul numărul 2 din MAI, ar urma să-l urmeze pe Victor Costache și să părăsească frontul pe care se dă bătălia cu coronavirusul.

Reporterul Bugetul.ro l-a contactat, în această dimineață, pe Bogdan Despescu pentru a afla dacă este adevărat sau nu.

Al doilea om din Ministerul de Interne a dezmințit informația, precizând că nu-și va lăsa colegii în mijlocul luptei.

Să-mi las colegii în mijlocul luptei? Așa mă cunoașteți pe mine? Eu nu-mi las colegii în mijlocul luptei. Bazați-vă pe mine”, a declarat, pentru Bugetul.ro, chestorul Bogdan Despescu.

Joi, Victor Costache a demisionat din funcția de ministru al Sănătății, în plină epidemie de coronavirus.

Premierul Ludovic Orban i-a acceptat demisia. În locul lui Victor Costache,  Orban l-a propus pe Nelu Tătaru.

Tot joi, pe repede-înainte, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea lui Nelu Tătaru în funcția de Ministru al Sănătății.

Vezi și

Schemele de tratament pentru coronavirus. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial

Atenție! Persoanele care-și plimbă câinele sau care fac sport nu trebuie să completeze declarația pe propria răspundere! Precizări făcute de Marcel Vela

Mare atenție, români! Se vor da amenzi uriașe pentru încalcarea legii

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend