Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Acţiunile Banca Transilvania, Teraplast şi BRD au fost cele mai lichide luni pe Bursa de la Bucureşti

Publicat

in

Acţiunile Banca Transilvania, Teraplast şi BRD au fost cele mai lichide luni pe Bursa de la Bucureşti, o piaţă care a consemnat o valoare totală a tranzacţiilor de numai 21,54 milioane de lei (4,51 milioane de euro), anunță AGERPRES.

Titlurile Banca Transilvania au generat schimburi de 6,59 milioane de lei, cele ale Teraplast de 2,98 milioane de lei iar BRD – 1,71 milioane de lei.

Citește și: USR a bătut palma cu PSD? Un lider PNL anunță blatul zilei: ‘Le-a crăpat obrazul’

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Electroputere, care s-au apreciat cu 4,55%, Teraplast (+3,72%) şi Zentiva (+3,55%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Ves SA (-14,81), Farmaceutica Remedia (-10,71%) şi SOCEP (-4,95%).

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,08%, la 10.108,05 puncte. BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat un avans de 0,10%, în timp ce indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis în creştere cu 0,04%. Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat o depreciere de 0,04%.

Citește și: Marcel Vela a izbucnit, în timpul audierilor: Este un ordin! N-a fost nicio eroare, oameni buni!

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în declin cu 0,31%, iar indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, a închis pe plus cu 0,32%.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

UNBR, avertisment în plină stare de urgență: Verificați avocații de la care cereți consultanță! Posibile tentative de fraudă

Publicat

in

De

Uniunea Națională a Barourilor din România atenționează persoanele care cer online servicii de consultanță juridică să verifice dacă avocații cărora li se adresează sunt înscriși în tabloul avocaților.

Potrivit UNBR, oamenii sunt atenționați să verifice pe site-ul www.unbr.ro dacă persoanele de la care solicită servicii de consultanță juridică sunt înscrise în tabloul avocaților

„În contextul actual, în care anumite drepturi ale cetățenilor sunt restrânse, apar probleme juridice noi și complexe, dar și un teren propice pentru fraude, inclusiv pentru avocatura falsă. Având în vedere că în perioada stării de urgență profesioniștii sunt obligați prin lege să comunice cu clienții aproape exclusiv online sau prin telefon, iar identitatea persoanelor este mai greu de verificat, sunt promovate tot mai frecvent oferte de consultanță juridică online venite din partea unor neavocați”, susține Uniunea Națională a Barourilor din România.

Politologul Cristian Pîrvulescu, avertisment în plină criză: ‘Nu vom mai fi în aceeași lume’. Ce se va schimba în plan politic. Cine are de câștigat

Uniunea avertizează că va avea „toleranță zero” față de cei care practică fără drept profesia de avocat, prin oferta de consultanță juridică promovată în special în mediul online.

„Conform legii, consultanța juridică este domeniu rezervat avocaților, prin formele de exercitare a profesiei așa cum sunt definite de Legea nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat. Nicio societate comercială sau persoană fizică autorizată nu are dreptul să factureze consultanța juridică, chiar dacă pretinde că provine de la un jurist. O serie de societăți comerciale fără drept de a furniza consultanță juridică încearcă să profite de această situație, în care oamenii sunt obligați să comunice aproape exclusiv prin mijloace electronice, și să racoleze clientelă oferind și consultanță juridică pe lângă alte servicii. Au apărut foarte multe domenii online de consultanță juridică, înregistrate pe persoană fizică, astfel încât deținătorul acestor site-uri să nu poată fi identificat în registrele de evidență a numelor de domenii, întrucât datele personale sunt protejate de Regulamentul general privind protecția datelor. Unele dintre aceste site-uri poartă nume de domeniu de natură să inducă în eroare deoarece folosesc termeni precum `juridic`, `legal`, `drept` uneori chiar `avocat`”, susține UNBR.

UNBR avertizează firmele care practică consultanță juridică în mod ilegal să-și retragă imediat oferta de consultanță juridică: „Continuarea unor asemenea activități constituie infracțiune și se pedepsește potrivit legii penale. UNBR va începe imediat o amplă campanie de identificare a acestor firme și va uza de toate instrumentele legale pentru aplicarea sancțiunilor penale și civile, inclusiv radierea numelor de domenii care induc publicul în eroare cu privire la natura serviciilor oferite”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ: ‘Nemţenii vor avea acces la cea mai performantă tehnologie din lume pentru tratarea COVID-19’

Publicat

in

De

Ionel Arsene, preşedintele Consiliulu Judeţean Neamţ anunţă că „nemţenii vor avea acces la cea mai performantă tehnologie din lume pentru tratarea COVID-19”. Un echipament complet de colectare plasmă, va ajunge în cel mai scurt timp, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, transmite oficialul.

„Dragi nemțeni, vă împărtășesc bucuria imensă pe care o trăiesc!

În urma solicitărilor făcute către Besmax Pharma Distribution, în această seară am primit răspunsul la apelul meu și un echipament complet de colectare plasmă va ajunge în cel mai scurt timp, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț.

Echipamentul va avea și 1000 de kituri de colectare plasmă umană, astfel că nemțenii care au COVID-19 vor fi tratați asemeni bolnavilor din China, SUA, Coreea de Sud, Israel, Italia, Germania, Franța, Elveția, Marea Britanie și alte țări care au implementat această terapie, cu succes.

Alte trei aparate similare, toate produse în Germania, vor fi donate Ministerului Sănătății, care le va direcționa unor importante clinici din țară. Iată, spitalul nostru va fi în rândul celor care beneficiază de cea mai înaltă tehnologie în domeniul tratării pacienților cu coronavirus!

Azi, acum și aici, primind această veste bună, vreau să îi mulțumesc acestui OM deosebit, Florin Hozoc, CEO-ul firmei Besmax Pharma Distribution, care a făcut această donație pentru Neamț.

Dragul nostru nemțean, primește prin mine, cele mai călduroase mulțumiri și cea mai sinceră recunoștință, a mea și totodată a nemțenilor noștri! Să îți dea Dumnezeu sănătate și bună răsplată!

Sângele apă nu se face și în cele mai grele momente, Dumnezeu lucrează prin oameni!”, scrie Ionel Arsene pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend