spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

ACRITURI SI MURATURI – O statuie pentru Pendiuc si fantoma de la Curtea de Arges

Facebook Twitter Google+
ACRITURI SI MURATURI – O statuie pentru Pendiuc si fantoma de la Curtea de Arges

– Il mai ţineţi minte pe Pendiuc, Pendulǎ sau Pendiuchezu cum era alintat el de piteştenii mai cârcotaşi din fire ? Ei bine dacǎ l-aţi uitat deja, este clar cǎ nu o sǎ se mai întâmple de-aci înainte. In veci ! Asta pentru cǎ, aud, un grup de iniţiativǎ format din tineri pensionari cu origini olteneşti au decis cǎ fostul edil meritǎ sǎ rǎmânǎ veşnic în memoria piteştenilor prin intermediul unei statui care va fi amplasatǎ în zona centralǎ a oraşului, în parcul 1907. Practic, ideea ar fi de a-l înlocui pe IC Bratianu cu o statuie a lui Pendiuc, în toatǎ mǎreţia sa ! „Pǎi dacǎ nu mai existǎ liberalism în Argeş, şi asta, graţie lui Pendiuc, de ce sǎ mai ţinem acea statuie a fostului lider liberal şi sǎ nu o punem pe cea a învingǎtorului sǎu, adicǎ a domnului Tudor Pendiuc”, ar fi logica comitetului de iniţiativǎ. Potrivit ideii adepţilor fostului primar, statuia lui Pendiuc ar trebui sǎ fie simbolul unicitǎţii şi al dominaţiei PSD în Argeş. Din pǎcate, niciunul din membrii comitetului de iniţiativǎ nu a ştiut sǎ ne spunǎ ce va fi scris pe soclul statuii fostului primar. Aşa cǎ, dacǎ aveţi idei, nu ezitaţi sǎ la expuneţi !

– Intâmplare adevaratǎ de la inaugurarea Festivalului Medieval de la Curtea de Argeş ! Imediat dupǎ ce au cotit-o spre parcarea din faţa sǎlii de sport şi dupǎ ce au fost binecuvantaţi de Pic şi Poc, cohorta cavalerilor a bǎgat spaima în câţiva copii de grǎdiniţǎ. Astfel,  la vederea unui nene bǎrbos îmbrǎcat într-un cearşaf alb, cam mâhnit şi transpirat fleaşcǎ, câţiva copii au ţipat ca din gurǎ de şarpe ascunzându-se în spatele pǎrinţilor:  ” Mamǎǎǎǎǎ, uite fantoma ! „. Amuzaţi, pǎrinţii au încercat sǎ îi calmeze spunându-le cǎ fantomele nu umblǎ ziua ci doar noaptea. Replica unui puşti a fost magistralǎ: ” Dar, mamǎ, mai gândeşte-te, suntem la Curtea de Argeş. Aici totul este posibil !”. Si se pare cǎ puştii au avut dreptate, asta pentru cǎ, ajungând în dreptul tarabelor cu mici, chinezǎrii şi alte alea medievale, la vederea şi mirosul mujdeiului de usturoi omul îmbrǎcat în cearşaful alb s-a speriat, a luat-o la fugǎ spre zona Lidl unde a luat un microfon încercând sǎ facǎ agitaţie.

–  Vin vremuri grele la Curtea de Argeş, chiar penale ! Surse din cadrul actualului Consiliu Local susţin cǎ se pregǎtesc doua mari tunuri imobiliare. Se pregǎteşte înstrǎinarea a douǎ suprafeţe mari de terenuri care fac de ani buni cu ochiul unor investitori. Nu şi primǎriei care, în loc sǎ acceseze fonduri europene ca sǎ construiascǎ ceva util pentru oraş, le-a lǎsat în paraginǎ. Se aude, astfel, cǎ noua adminsitraţie lucreazǎ de zor la un plan prin care sǎ dea o tentǎ de legalitate procedurilor de înstrǎinare. Desigur, planul este copy paste al celorlalte planuri prin care s-au mai dat moca sau aproape moca suprafeţe din averea oraşului. Mai exact se lasǎ în paraginǎ pentru a putea fi date cât mai ieftin, eventual gratis. De exmplu, în zona ştrandului, primǎria nu are nicio intenţie de a reface ştrandul. De ce sǎ facǎ un ştrand accesibil tuturor argeşenilor sau sǎ meargǎ la CNI sǎ solicite construirea unui bazin de înot didactic, când , mai bine, dau terenul aproape gratis unui investitor care sǎ facǎ acolo un centru SPA. Adicǎtelea, de ce sǎ nu câştige privatul un teren şi taxe de intrare zilnice foarte scumpe. Cǎci una e taxa la un ştrand municipal, vezi BEMO Mioveni sau cel din Piteşti, şi alta la un SPA privat. Sau, altfel spus, de ce sǎ intre toţi sǎrǎntocii sǎ se rǎcoreascǎ, când poa` sǎ intre pe bani buni doar crema oraşului !

TIA GOSPODINA

 

 

 

Acest material este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....