Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

ACAD. BUZURA : “ROMANIA E O TARA CU MULTI EUNUCI, PAPAGALI SI MAIMUTOI !”

Publicat

in

“Din păcate, de un sfert de secol se joacă aceeaşi  piesă tâmpită a alegerilor şi a distrugerii. Totul se vinde, totul se cumpără într-un spaţiu în care nu se respectă nimic. A dispărut industria, s-au înstrăinat finanţele, au fost fugăriţi din ţară peste trei milioane de oameni – toată forţa calificată a ţării –, acum, dispar pământul şi pădurile, iar când este nevoie de vreo diversiune, de acoperit vreo ruşine, scoatem de sub tejghea două dosare, „Cine a tras în noi?…“ şi „Mineriadele“,  care arată lumii chipul nostru cel mai primitiv. Ş… citeste mai mult

Vezi sursa

Source Article from http://revistablogurilor.ro/acad-buzura-romania-e-o-tara-cu-multi-eunuci-papagali-si-maimutoi/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Ludovic Orban, despre Autostrada Comarnic-Braşov: ‘Mi-e ruşine să vorbesc, pe bune’/ Premierul nu ştie încă metoda de finanţare

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că îi este ruşine să vorbească despre autostrada Comarnic-Braşov, având în vedere istoricul acestui proiect, precizând că Guvernul încă nu a luat decizia dacă acest tronson va fi finanţat de la bugetul de stat sau prin parteneriat public-privat (PPP), transmite Agerpres.

Orban a participat, joi, la o conferinţă pe tema construcţiilor şi, în contextul în care discursul său s-a referit la metodele de finanţare a marilor proiecte de infrastructură, el a fost întrebat de un reprezentant al companiei Strabag care este stadiul autostrăzii Comarnic-Braşov.

„În primul rând, mi-e ruşine să vorbesc de Comarnic-Braşov, pe bune. Ştiţi că am fost implicat când nu era PPP, ci Ordonanţa 34. Am demarat licitaţia şi în mod normal dumneavoastră trebuia să câştigaţi (Strabag – n.r.), nu consorţiul celălalt, care a avut o ofertă cu 480 de milioane de euro mai mare, numai că n-am mai fost eu la selecţia finală, ci doar la preselecţie, iar consorţiul câştigător nu a putut să găsească finanţarea”, a spus Orban.

El a precizat că există două variante de finanţare pentru acest proiect: fie de la buget, fie prin PPP.

„Şi acest subiect l-am discutat cu cei de la BERD. Aş vrea ca la PPP să o facem cu o bancă serioasă, care să piloteze acest proiect, astfel încât să nu mai fie posibilitatea să existe o intervenţie subiectivă. Dacă nu e posibil, există şi varianta să finanţăm tronsonul de la buget. Şi aceasta este o variantă. Sunt vreo 60 şi ceva de kilometri, cu 20 de milioane de euro pe kilometru se poate ajunge în trei ani la un efort suportabil de 450-500 de milioane de euro, cu condiţia ca alte tronsoane să fie finanţate din fonduri UE. Decizia trebuie luată în scurt timp, pentru că acest tronson este vital”, a adăugat premierul.

Ludovic Orban a mai spus că speră ca tronsoanele noi de autostradă care nu au putut să fie finanţate din exerciţiul financiar 2014-2020 să poată primi bani europeni din noul exerciţiu, 2021-2027.

„Din păcate, noi vom folosi banii pe care îi vom primi pe fazări, în cazul în care ne vor accepta fazările, pentru că există încă rezistenţă. Fazări înseamnă lucrările începute în perioada 2014-2020, lucrările să poată fi finanţate în continuare. Estimarea noastră este că două miliarde de euro din aceşti bani riscă să se ducă pe lucrările care încep în exerciţiul financiar 2014-2020, deci resursa financiară din fondurile europene nu va fi atât de mare cum am avut acces până acum şi, din păcate, nu am folosit această oportunitate în 2014-2020”, a continuat primul-ministru.

Din cauza aceasta, bugetul de stat va trebui să aloce un procent semnificativ din PIB pentru susţinerea acestor lucrări de investiţii şi vor trebui căutate şi alte forme de finanţare, cum ar fi creditele sau parteneriatul public-privat.

„Noi am făcut o estimare pe următorii 10 ani pentru a putea să finalizăm toate marile proiecte de infrastructură de transport şi am stabilit un necesar anual. Mergând pe acest sistem de a dezechilibra economia numai ca să fidelizezi nişte categorii sociale prin mărirea unor venituri care nu au nicio legătură cu activitatea economică riscă să-ţi arunce în aer perspectivele de a putea finanţa investiţiile respective”, a explicat Orban.

El a subliniat că încrederea este vitală, atunci când atragi un partener cu care să realizezi marile proiecte.

„În ceea ce priveşte PPP, trebuie să vrei. Trebuie să vrei, asta e condiţia. Şi mai ales dacă ai hotărât că vrei, să fii serios şi să te ţii de cuvânt. Nu să semnezi contractul, cum s-a semnat în 2009, şi apoi, când e vorba de împărţirea riscurilor, să ceri pe mama şi pe tata şi alte lucruri pe lângă, astfel încât cel cu care ai semnat contractul să nu poată să-şi asigure finanţarea. Şi în afaceri, ca şi în viaţa publică, totul este o problemă de încredere. Vor veni investitori privaţi cu singura condiţiile să aibă încredere în Guvern şi în instituţiile publice”, a arătat premierul.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Un fost ministru din Kosovo, membru al comunității sârbe, a fost condamnat la doi ani de închisoare, după ce a criticat intervenția NATO din 1999

Publicat

in

De

Un fost ministru din Kosovo, membru al comunității sârbe, a fost condamnat joi la doi ani de închisoare după ce a criticat intervenția NATO din 1999 din Iugoslavia și a minimalizat situația din Kosovo care a dus la declanșarea acestei operațiuni, informează Le Figaro, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Victorie pe plan european pentru Laura Codruța Kovesi .

Ivan Teodosijevici, fost ministrul al Administrației, a făcut această remarcă în luna martie, în timpul unei manifestații cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la bombardarea Iugoslaviei de către Alianța Nord-Atlantică.

Instanța a anunțat că fostul ministru a fost condamnat „deoarece a declarat că agresiunea a fost cauzată de «o așa-zisă catastrofă umanitară din Kosovo»”. Tribunalul a reținut că Teodosijevici „a incitat la ură și la dezbinare” comunitățile etnice din Kosovo.

Fostul ministru a fost demis din funcție la scurt timp după declarațiile sale. Aproximativ 120.000 de etnici sârbi trăiesc în Kosovo, însă cei mai mulți dintre locuitori sunt de origine albaneză. Minoritatea sârbă se opune independenței acestui teritoriu, proclamată în 2008. Potrivit Constituției, minoritățile naționale au dreptul de a fi reprezentate în Guvern.

Citește și: Olguța Vasilescu îl curentează pe Klaus Iohannis: Am o vagă bănuială

În 1999, după 11 săptămâni de bombardamente NATO, președintele Iugoslaviei, Slobodan Miloșevici, a fost obligat să retragă trupele sârbe din Kosovo. Conflictul din Kosovo a dus la moartea a peste 13.000 de persoane, iar mai mult de un milion de oameni au primit statut de refugiat în Albania și Macedonia.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend