Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

A mermelit-o artistic ! Programul Zilelor Curtii de Argeş a starnit rasul primarilor de comune !

Publicat

in

– Panturescu una a promis, alta a facut, un eveniment cu mult mai slab decat o oricarei comune din Arges. Se anticipeaza ca tot  Cicanestiul, Tutana sau Salatrucu vor ocupa betonul din Curtea de Arges.

Ne-am obisnuit deja ca Pic si Poc de Curtea de Arges una sa zica si alta sa faca. Macar acum Panturescu si Jubleanu au inteles ca orasul arata ca o comuna si au organizat Zilele Orasului exact  pe modelul unei comune medii. Studiind programul publicat de Ziarul Argesenilor, o publicatie anonima online din grupa pupincuristilor de presa a PSD, mai multi primari au sunat la redactia ziarului nostru sa se laude razand cu gura pana la urechi ca zilele comunelor lor au fost cu mult mai elevate decat ceea ce vor avea parte locutorii din Curtea de Arges.

Uitandu-te peste program, intr-adevar, iti dai seama iar si iar ca presedintele orasului – el insusi nu se recomanda primar pe facebook ci presedinte municipal – are anumite limitari, spre disperarea argesenilor. Astfel, iti sare in ochi faptul ca Zilele Orasului sunt dominate de „artistic” si nici macar unul de calitate. In al doilea rand, observi ca lista artistilor este una plina de necunoscuti sau artisti expirati din punct de vedere al valorii. Apoi observi un amanunt socant care explica multe: anul acesta organizator este exclusiv primaria. Atat, ca parteneri sau corganzatori nici macar nu este Muzeul, Centrul de Cultura si Arte sau Consiliul Local.

Pe scurt va spunem ca zi de zi vor fi concerte de muzica populara transmise de ETNO TV, doar suntem comuna, concerte ale unor artisti banali din care drept vedetele Zilelor Orasului sunt prezentate Anda Adam, Liviu Teodorescu sau Nicoleta Oancea Band. Altele mai acatari nu am reusit sa identificam din tot afisul. Tot ca la o comuna care se respecta, in afara de programe artistice cu artistii enumerati mai exista si un campionat de fotbal al comunelor la care vor participa celebrele echipe  Şoimii Tigveni sau  Voinţa Valea Iaşului. Cam astea ar fi evenimentel de marcare a zilelor unui oras, REGAL. A, sa mai amintim doar de o prezentare a unei reviste de cultura si, ca sa mai fie ceva in program, Panturescu a inclus si slujba de la Manastire. Atat si nimic mai mult..

Ca o comparatie, va spunem ca exact acum  o luna, zilele Orasului Campulung au fost ca de fiecare data de exceptie,  dand clasa comunei noastre regale. Astfel, la capitolul artisti la Campulung au fost de exemplu,  3 Sud Est, Hara, Proconsul, Nicole Cherry, Trupa MAXIM, Corina Chiriac, Fuego, Nico, Mirabela Dauer,  Aurel Tamas. Ee, astia da artisti ! Si cum muscelenii sunt oameni care se respecta, o alta serie de activitati culturale au aratat pe deplin acest lucru. Astfel, au fost expozitii de pictura, de arta populara, conferinte pe diverse teme de istorie a urbei, lansari de carte, spectacole de teatru, la noi la Curtea de Arges…. nimic ! La Campulung nu au fost uitati olimpicii orasului care au fost premiati in cadru festiv, profesorii si oamenii de afaceri merituosi si nici sportivii. La noi, ca de obicei copiii au fost uitati la fel si profesorii sau oamenii de afaceri. Cat despre sport…. la Campulung a fost o serie de 5 evenimente sportive care au culminat cu un super meci in memoria lui Nicolae Dobrin si care a atras toate vedetele fotbalului romanesc. La noi, ca la comuna, turneu comunal cu Vointa Valea Iasului si Soimii Tigveni.

Deh, cam asa se intampla cad iti organizeaza Pic si Poc Zilele Orasului fara a lua ca parteneri institutiile de cultura din oras, cei doi neintelegand ca Zilele Orasului sunt ale tuturor argesenilor, si a celor care vor o piesa de teatru, cateva episoade de cultura pura, o recunoastere festiva a copiilor olimpici din oras, a oamenilor de afaceri, etc, nu doar a celor care gandesc ca ei, adica mediocru.

Asadar, la cum arata programul, Curtea de Arges va fi invadat de locuitorii comunelor din zona, la fel ca la celebrul Balci medieval.

Asadar, iata ROGRAMUL COMPLET al Zilelor Muncipiului Curtea de Arges asa cum e prezentat de presa PSD a lui Pic si Poc.

 

Joi (10 August)
18:00 Festivitatea de deschidere a ZILELOR MUNICIPIULUI CURTEA DE ARGES va avea loc pe platou salii de sport
Program artistic – platou sala de sport
18:30-22:00 – Recital folcloric transmis în direct de ETNO TV, cu :
Maria Ghinea, Ileana Lăceanu, Virginica Neagu, Nicolae Datcu, Leonard Petcu, Radu Ciordaş, Elena Merişoreanu, Marcela Fota, Ilie Caraş.
22:00-23:00 – Recital LIVIU TEODORESCU

Vineri (11 August)
I8:00 Fotbal CUPA BASARABILOR – Stadionul Municipal
Invitati:
A.C.S. Basarab Curtea de Arges
A.S. Soimii Tigveni
A.S. Vointa Valea Iasului
A.S. Ciofringeni
Recital Nicoleta Oancea Band
Invitati:
18:30-22:00-Recital folcloric transmis în direct de ETNO TV, cu:
-Ionela Stăncioi, Neta Soare, Cristina Turcu Preda, Ion Drăgan, Făniță Modoran, Nicușor Iordan, Ana Maria Roșca Preda.
22:00-23:00 – Recital Noaptea Târziu

Sâmbătă (12 August)
Ziua Revistei Curtea de la Arges
10:00 – 13:00 Centru de Cultura si Arte GEORGE TOPIRCEANU Curtea de Arges – activitati culturale:
Dezvelire bust Mihai Eminescu (prezentata de Radu Adrian)
Sorin Lory Buliga, Targu-Jiu; Brancusi-60. Intre traditie si universalitate.
Manastirea Argesului 500.
16:00- 19:00 Sala mare a Primariei municipilui Curtea de Arges
Salon de carte: prezentare carti si reviste.
Parada premiantilor
18:00-19:00 – defilare B-dul Basarabilor pe traseul Manastire – Biserica Sf. Gheorghe – plotou sala sport, demonstratii aptitudini, premierea participantilor.
Program artistic – platou sala de sport
19:00 – 20:00 Program muzica usoara-folk sustinut de copiii din cadrul Centrului de Cultura si Arte George Toparceanu-coordonator prof. Cristian Matei
20:00-21:00 – Recital Gelu Voicu
21:00-22:00 – Recital Nicoleta Oancea Band
22:00-23:00 – Recital JO

Duminică (13 August)
Program artistic – platou sala de sport
19:00-21:00 – Program folcloric al artistilor din zona Curtea de Arges
21:00-21:30 – Recital Gloria si Balcan
21:30-22:00 – Roxana Nemes
22:00-23:00 – TARAFUL DE LA CLEJANI

Luni (14 August)
18:00-19:00 – FESTIVALUL INTERNATIONAL FOLCLORIC CARPATI, EDITIA 34 – defilare B-dul. Basarabilor pe traseul Manastire – Biserica Sf. Gheorghe – plotou sala sport
Program artistic – platou sala de sport
19:00-22:00 – Spectacol dansuri populare Festivalul Carpati
22:00-23:00 – Dj Set, Dj Andrey N., Dj Dudu, Dj Andy ES, Dj Alin Ionescu, Dj Killer & MC Darius.
23:00 – DJ RYNNO & SYLVIA

Marți (15 August)
09:00 Slujba de HRAMUL MANASTIRII CURTEA DE ARGES
Program artistic – platou sala de sport
Competitie Dj
16:00-18:00- Program folcloric Ansamblul Casei de Cultură Bascov
18:00-19:30 – Recital LAURENȚIU CRĂCIUN
19:30-20:30 – Recital TRUPA DATINA
20:30-22:00 – Recital PROMETEU
22:00- 23:00 – Recital ANDA ADAM
23:00 – Foc de Artificii

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Fără concurs! Cristi Păcănele, director la CAS Argeș

Publicat

in

De

După ce a pierdut și localul My Club pe motiv de… datorii, Cristi Păcănele Mitrofan, va fi numit – concurs nu, ca nu l-ar lua- mare director la Casa de Asigurări de Sănătate Argeș. Asa a stabilit Miuțescu prin hotararea BPJ al PNL Arges din 24 01 2020: Cristian Mitrofan, director casa de asigurari de sanatate ARGES. FĂRĂ CONCURS!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

ACUM ! Accident grav în Argeș, la Băiculești – Două mașini implicate

Publicat

in

De

In urma cu putin timp , un grav accident rutier s-a produs în Băiculești, zona Zigoneni. Este vorba despre un impact între 2 autoturisme, posibil o singură victimă.
La fața locului intervin un echipaj cu o autospecială de intervenție și un echipaj SMURD.

Revenim cu detalii…

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend