Conecteaza-te cu noi

POLITICA

A mai picat un primar PSD ! Maria Florin de la Uda trimis la coada vacii de catre magistratii ICCJ

Publicat

in

Veste proasta pentru PSD data aseara de magistratii de la ICCJ ! Primarul din Uda, Maria Florin, a pierdut si ultima batalie imptriva deciziei ANI care il gasise incompatibil. Astfel, recursul intentat de edilul din Uda impotriva deciziei Curtii de Apel Pitesti care dadea dreptate ANI a fost respins la Inalta Curtea de Casatie si Justitie ca fiind neintemeiat. Fiind ultima cale de atac, decizia este definitiva si irevocabila, astfel ca Maria Florin va trebui sa isi faca bagajel si sa plece din primarie, desigur cu capul plecat.

Amintim ca inca de la inceput Maria Florin a fost o afacere păguboasă pentru PSD Argeş dupa ce primarul de la Uda, fusese  „transferat“ de la PDL, odată cu Ordonanţa care le permite aleşilor locali să treacă dintr-un partid în altul, fără să îşi piardă funcţia.
La momentul transferului pesediştii s-au declarat încântaţi să aibă un nou membru, dar nu au luat în considerare un fapt aparent mărunt, banal: Florin Maria e în proces cu Agenţia Naţională de Integritate şi are deja câteva decizii împotrivă. Deci, PSD nu a făcut nicio brânză luându-l pe Florin Maria în echipă, dimpotrivă, şi-a luat mai legat o piatră de moară de gât! În cazul edilului din Uda, ANI l-a declarat incompatibil, pentru că, în timpul exercitării mandatului de primar, el a deţinut şi calitatea de administrator la o firmă a familiei, dar şi pe cea de comerciant, pe persoană fizică, fapt sancţionat prin lege.
Florin Maria a candidat pentru PDL la alegerile din 2012 dar a decis să treacă de partea PSD pentru a primi mai mulţi bani de investiţii de la Consiliul Judeţean pentru comuna sa.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

USR atacă PNL și pe Klaus Iohannis: ‘Președintele și PNL sunt mai degrabă preocupați de combinații politice’

Publicat

in

De

Liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, susţine că preşedintele Klaus Iohannis şi PNL ”sunt mai degrabă preocupaţi de combinaţii politice pentru maximizarea şanselor electorale, decât de rezolvarea crizei”. Drulă spune că ”nu poţi construi telepatic o formulă de guvernare şi o majoritate” şi nu poţi face consultări cu partidele după ce ai anunţat lista de miniştri.

”Am mers cu bună-credinţă la întâlnirea cu Preşedintele Iohannis ca să găsim o cale de ieşire din criza politică. Din păcate, ne-a fost clar rapid că Preşedintele şi PNL sunt mai degrabă preocupaţi de combinaţii politice pentru maximizarea şanselor electorale, decât de rezolvarea crizei. Am sperat totuşi după desemnarea dlui. Cîţu că există dorinţa reală de a construi o majoritate care să includă USR. Ne-am exprimat disponibilitatea şi dorinţa de a participa deplin la o guvernare bazată pe această majoritate” a scris, vineri, pe Facebook, liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă.

Acesta afirmă că premierul desemnat nu a avut până acum nicio discuţie cu USR.

”Ne-am lămurit rapid prin atitudinea PNL şi a dlui. Cîţu care nu au avut până acest moment niciun fel de consultări cu USR. În mod sigur, nu poţi construi telepatic o formulă de guvernare şi o majoritate. Nu poţi avea consultări DUPĂ ce faci lista guvernului şi programul de guvernare. Decât dacă le faci de formă şi dacă aroganţa îţi e mod de lucru”, a mai scris Drulă.

Acesta afirmă că ”atitudinea PNL şi PSD este orientată strict către câştigul electoral din vară”.

”Ţara, criza politică şi potenţiala criză de sănătate sunt pe planul doi. Pe locul unu, sunt aceleaşi blaturi de care românii sunt sătui până peste cap”, a încheiat Drulă.

”Am prezentat lista guvernului şi programul de guvernare, le vom depune astăzi în Parlament. Lucian Heiuş este propus pentru MInisterul Finanţelor. Este un om cu care am lucrat”, a anunţat Cîţu, vieri, după şedinţa conducerii liberale.

Conform premierului desemnat, liderii PNL au decis să se formeze o ecipă de negocieri, din care sp facă parte el, liderii de grup, prşedintele partidului şi viceprşeedinţii, pentru a începe negocierile în vederea formării unei majorităţi, conform news.ro

Vezi și:

E scandal mare în Ministerul de Interne! Marcel Vela, în fața procurorilor!

Dreapta-împrejur! Marea plecare din sistem

EXCLUSIV O mare mascaradă?! S-a confirmat dezvăluirea lui Coarnă. ‘Vela încearcă să-și facă imagine publică și pe coronavirus’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

A FOST NEBUNIE LA PSD BASCOV ! Consilier local exclus din partid, viceprimar suspendat – STANCU REZISTĂ !

Publicat

in

De

Așa cum relatam intr-o stire publicată azi dimineață, sub bagheta bondarului Mânzână și a buburuzei Simona Bucura Oprescu, pesediștii din Bascov s-au strans, in aceasta după amiază la hanul de la Valea Ursului pentru a face curățenia de primăvară. Vant, ploaie, lovituri sub centură, trădări dar…primarul Stancu rezista și va fi , in ciuda altora, candidatul PSD la primăria Bascov. Și nu oricum, ci cu o echipa in care s-a facut o serioasă dezinsectie la Valea Ursului. Astfel, cu acceptul bondarului Mânzână și a buburuzei Simona Bucura Oprescu, cu un duce de Albota aflat in verva, muștele, puricii și țânțarii din partid au fost eliminati fără regrete. Consilierul PSD Valentin Nedelea a fost exclus din partid, după ce s-a aflat ca a bătut palma cu PNL pentru a-l concura pe Gheorghe Stancu la primprie. De asemenea, viceprimarul de suflet al edilului Stancu, Gheorghe Nedelea a fost suspendat pe o perioada de 6 luni din partid la pachet cu consiliera Constanta Sămărăscu si alti doi membri de partid. Acestia ar fi jucat in ultima perioada la dublu, PSD – PRO ROMANIA. Imediat dupa terminarea sedintei care a tinut aproape trei ore, Gheorghe Stancu ne-a declarat ca e multumit de deciziile luate.” Aceste masuri trebuiau luate pentru ca se ajunsese prea departe. Totul a fost spre binele organziatiei PSD care iese mult mai întărita după curățenia de astazi „

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend