spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

A început minivacanţă de Rusalii peste hotare. Cum eviți aglomeraţia la graniţa cu Bulgaria

Facebook Twitter Google+
A început minivacanţă de Rusalii peste hotare. Cum eviți aglomeraţia la graniţa cu Bulgaria
Poliţiştii de frontieră s-au pregătit deja pentru minivacanţa de Rusalii şi în acest week-end prelungit. Ştiind că această perioadă reprezintă un prilej pentru mulți cetățeni români de a petrece vacanța în afara granițelor şi din experiența anilor anteriori, în punctele de trecere a frontierei se estimează creșteri ale traficului de persoane și mijloace de transport, în special la frontiera cu Bulgaria.
Pentru evitarea aglomerărilor, s-a dispus mai multe măsuri, menite să reducă timpii de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ. „În acest sens, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, în limita configuraţiei acestora. De asemenea, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului politiei de Frontiera până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic”, explică Poliţiştii de frontieră.
În plus, aceştia au solicitat autorităților de frontieră bulgare suplimentarea numărului de polițiști bulgari care efectuează controale la frontieră la intrarea și ieșirea din Republica Bulgaria în această perioadă, iar în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost stabilite măsuri comune astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate. T
Iată ce ne recomandă poliţiştii de frontieră
Pentru evitarea aglomerărilor, este de preferat ca şoferii să folosească toate punctele de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.
Pe raza județului Constanţa, la graniţa cu Bulgaria, sunt cinci puncte de trecere a frontierei cu specific rutier, în total, fiind disponibile nouă benzi de control pe sensul de intrare în țară, respectiv zece benzi pe sensul de ieşire. Este vorba despre P.T.F. Vama Veche – Durankulak, P.T.F. Ostrov – Silistra, P.T.F. Negru Vodă – Kardam şi P.T.F. Lipnița – Kainardja și P.T.F. Dobromir – Krushari, pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 8 la ora 20.
Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line, dezvoltată de Poliţia de Frontieră Română, ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.
De asemenea, reamintim, posibilitatea achiziționării on-line de vignete, prin intermediul site-urilor web: www.bgtoll.bg  (acest site având și meniu în limba română) sau www.vinetki.bg,  precum și din punctele de frontieră, pentru toate categoriile de autovehicule, preţurile acestora rămânând neschimbate.
Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....