Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

A început ca din tun! Simona Halep a surprins-o

Publicat

in

Simona Halep a început ca din tun meciul cu Jennifer Brady, din semifinalele de la Dubai. Mai întâi, „Simo” a câștigat primul game al meciului chiar pe serviciul adversarei, iar apoi a reușit o execuție superbă în game-ul al treilea. Brady a atacat la fileu, dar a greșit „scurta”, iar Halep a surprins-o imediat cu un lob de efect.

Românca a avut o replică de mare campioană, care a venit imediat după ce Brady a reușit primul as al meciului, iar încrederea îi creștea. Nu a fost însă cu noroc pentru americancă.

După ce a servit, Brady a atacat la fileu, dar a greșit „scurta”, iar Halep a surprins-o imediat cu un lob de efect. Totul în aplauzele publicului care a umplut arena din Dubai.

„Numărul 2 mondial a jucat sublim, câştigând multe puncte pe primul serviciu şi având de combătut doar două şanse de break, pe care le-a salvat cu aplomb.

În confruntarea cu Brady, Halep a avut 16 lovituri câştigătoare faţă de doar 8 erori neforţate, în timp ce Brady, care a eliminat 3 jucătoare din top 20 până în penultimul act, a comis 14 greşeli neforţate,” au scris cei de la site-ul oficial al WTA, informează digi24.ro.

Vezi și:

Predoiu aproape ‘călcat în picioare’ de către procurori

EXCLUSIV Audio. Atenție, Marcel Vela, avem dovada! Șef din Poliție prins pe înregistrare

EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

SPERIATĂ de coronavirus, Japonia dă 1.000 de miliarde de dolari pentru sprijinirea economiei

Publicat

in

De

Japonia a anunțat luni un pachet pentru sprijinirea economiei în valoare de aproape 1.000 de miliarde de dolari, în contextul evoluției pandemiei de coronavirus, anunță CNN, potrivit MEDIAFAX.

Prim ministrul japonez Shinzo Abe a anunțat luni pachetul de 108.000 de miliarde de yeni (989 miliarde de dolari) – o sumă echivalentă cu aproximativ 20% din PIB-ul celei de-a treia economii a lumii.

Citește și: Victor Ponta a atacat dur Guvernul: Acceptăm să fim mințiți și propagam minciuni

Pachetul include zeci de miliarde de dolari în numerar pentru familii și proprietarii de afaceri mici care și-au pierdut veniturile din cauza virusului. Pachetul include, de asemenea, măsuri fiscale și împrumuturi cu dobândă zero.

Statele Unite a adoptat o lege ce alocă 2.000 de miliarde dolari pentru stimularea economiei, cel mai mare pachet de ajutor de urgență din istorie. Germania, Franța, Regatul Unit, Italia, Spania și alte economii importante au anunțat, de asemenea, planuri uriașe de cheltuieli.

Numărul mare de pachete de sprijin economic vine pe măsură ce numărul de cazuri de coronavirus continuă să crească. Până acum, peste 1,27 milioane de oameni au fost infectați, în timp ce 69.000 de oameni au murit, potrivit Universității Johns Hopkins. Japonia a înregistrat peste 3.600 de îmbolnăvici și 85 de decese.

Datele recente ale șomajului, producției industriale și vânzărilor cu amănuntul au sugerat că economia Japoniei dă semne că rezistă influențelor virusului care a apărut în Asia în februarie, a remarcat Tom Learmouth, economistul japonez la Capital Economics. Dar „nu există nici o îndoială că perturbarea indusă de coronavirus va genera o lovitură economică severă în lunile următoare”, a spus el într-o notă de cercetare.

Citește și: Klaus Iohannis, despre rectificarea bugetară: Vom avea o situație complicată a bugetului

Numărul infecțiilor a crescut accelerat în marile orașe, cum ar fi Tokyo și Osaka, a adăugat el, adăugând că îngrijorările cu privire la „al doilea val” al virusului i-au determinat pe locuitori să rămână în case și magazinele să se închidă.

Abe a anunțat, de asemenea, că va declara marți o stare de urgență, cu o durată de aproximativ o lună – o evoluție notabilă, întrucât premierul a refuzat să facă la fel ca săptămâna trecută.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Number of employment contracts suspended since start of state of emergency exceeds 950,000

Publicat

in

De

A number of 952,929 employment contracts have been suspended since the state of emergency came to force (16 March) and until now, according to the figures of the Labor Inspection published by the Labour and Social Protection Ministry (MMPS) on Monday.

The Labour Ministry announced on Friday a number of 884,349 suspended employment contracts, which means that their number increased by 68,580 in one business day.

Of the 952,929 suspended contracts announced by the MMPS on Monday, a number of 278,408 were in the processing industry, 188,468 in wholesale and retail / repair of motor vehicles and motorcycles, and 118,277 in hotels and restaurants.

Other 187,548 contracts were terminated since the beginning of the state of emergency until Monday as follows: 36,783 in the wholesale and retail trade / repair of motor vehicles and motorcycles, 32,494 in the processing industry and 23,286 in the construction area.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend