Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

900 de producători din Slobozia vând cereale fără certificate agricole. Primarul Alexandru Niţu spune că aceştia o fac pe cont propriu, şi că vor urma anchete la sânge!

Publicat

in

Legea producătorilor agricoli s-a schimbat, ceea ce ar trebui să însemne că cei care comercializează diferite produse agricole, trebuie să deţină un certificat agricol eliberat în urma unei anchete făcute de reprezentanţii Camerei Agricole şi a primăriei unde îşi desfăşoară activitatea. Comuna Slobozia, din judeţul Argeş are înregistraţi 900 de producători agricoli, fiind cea mai mare din zonă. Realitatea este însă alta, aşa cum mărturiseşte chiar primarul comunei, Alexandru Niţu:” Noi am fost repartizaţi pe lângă societatea Dan Bred, numai că această societate nu are în obiectul de activitate şi acest lucru. Aşa că, urmează o anchetă serioasă făcută la cei 900 de producători agricoli, să terminăm cu intermediarii de cereale. Deocamdată, nimeni din Slobozia nu are certificat de producător agricol eliberat recent, cine mai merge în târguri o face pe propria răspundere. Amenzile sunt de sute de milioane, repet, Primăria Slobozia nu a eliberat nici un certificat de producător până acum,în baza noilor prevederi legislative. Oricum, nu mai merge pe SRL, trebuie să fie constituiţi în Societăţi Comerciale.” Reamintim cititorilor care sunt paşii pentru a obţine certificatul de producător agricol. Iată care sunt demersurile necesare: Producătorul agricol să meargă la primărie, pentru a solicita eliberarea documentelor. La rândul său, primăria este obligată prin lege să elibereze documentele solicitate de agricultor în termen de 5 zile de la înregistrarea cererii, sau să motiveze de ce nu le poate elibera.
Următoarea procedură este verificarea producătorilor agricoli. Urmează ca în funcție de rezultatul verificărilor, să se elibereze producătorului cele două documente.
De asemenea, primăria centralizează cererile primite de la producători și le transmite Consiliului Județean. Pe baza solicitărilor comunicate de primari, consiliile judeţene/Consiliul General al Municipiului Bucureşti solicită Companiei Naţionale „Imprimeria Naţională” – S.A. tipărirea necesarului de carnete de producător. După ce le primește de la Consiliul judeţean sau Consiliul General al Municipiului Bucureşti, primăria eliberează documentele producătorilor, contra cost, stabilirea sumei revenind autorităților locale.
Aşadar, cei care se aventurează să vândă cereale în târgurile din judeţ, după ce au cumpărat cu sacul de la vecini, trebuie să se aştepte la consecinţele impuse de noua lege, care se anunţă foarte dură.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Viorica Dăncilă vine în Argeș!

Publicat

in

De

Viorica Dăncilă vine în Argeș, în ultima zi de campanie electorală! Candidata PSD la prezidenţiale, ȋṣi va ȋncheia campania electorală vineri, 22 noiembrie, la Piteşti. Anunţul a fost făcut de ṣeful PSD Argeṣ, Şerban Valeca. Potrivit acestuia, fostul premier și conducerea PSD se vor întâni cu social democrații argeșeni vineri, începând cu ora 18.00 la Sala Sporturilor din Pitești. Cel mai probabil, inainte de asta Viorica Dancila va merge si in cateva localitati din Argeș

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Contra pleacă de la Naţională: ”Le cer scuze românilor. Meritam mai mult respect”

Publicat

in

De

Cosmin Contra a anunțat că pleacă de la echipa națională. Selecționerul a specificat care este motivul pentru care se desparte de tricolori și le-a cerut scuze românilor. ”Decizia este de a nu mai continua la echipa națională. Nu mi-am îndeplinit obiectivul și plec de la echipa națională. La un nivel așa înalt, trebuie să arătăm altfel. Nu știu dacă merg la tragerea la sorți.

Vreau să îi mulțumesc lui Răzvan Burleanu, vreau să le cer scuze suporterilor pentru că nu am făcut mai mult, dar au fost și lucruri bune. Am meritat mai mult respect pentru ce am încercat să fac. Aș fi foarte fericit să se califice. Nu e treaba mea cine mă va înlocui”, a spus Contra.

După plecarea lui Contra, în pole-position par a fi Gică Hagi și Dan Petrescu, pentru a prelua naționala. Pe lângă cei doi, pe lista FRF se mai află Mirel Rădoi, Marius Șumudică și Mircea Lucescu.

FRF a anunțat ziua și ora tragerii la sorţi a play-off-ului Ligii Naţiunilor, ultima șansă a României de calificare la Euro 2020. Programul barajelor va fi stabilit vineri, de la ora 13:00, la Nyon.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

SUNTEM SI AICI

COMENTARII FACEBOOK

În Trend