Conecteaza-te cu noi

Pitesti

Medicul Cîrstoveanu, Îngerul Copiilor, refuzat la început de carieră de Spitalul de Urgență din Pitești

Publicat

in

Medicul piteștean, Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de Anestezie Terapie Intensivă Nou Născuți a spitalului de pediatrie Marie Curie din București, pe când era medic stagiar la Spitalul de Urgență Pitești în anul 1996, a cerut să lucreze la secția de Neonatologie, dar a fost refuzat cu vehemență de șefa secției din acea vreme care i-a spus :,,Cât timp eu sunt șefă, tu nu ai ce căuta aici!” Supărat pentru refuz și în același timp, scârbit de aroganța medicului respectiv, Cătlin Cîrstoveanu a plecat la București, la spitalul de pediatrie Marie Curie unde a ajuns șeful secției ATI Nou Născuți. În urma numeroaselor intervenții care au redat viața a mii de copii, doctorul Cîrstoveanu a fost supranumit ,Îngerul Copiilor”. Pe lângă profesionalismul său, medicul Cătălin Cîrstoveanu este apreciat și pentru modestia domniei sale, modestia fiind apanajul oamenilor de valoare. Despre valoarea sa au scris nu doar ziarele din țară, ci și cele de peste hotare, de foarte multe ori doctorul Cîrstoveanu aflându-se pe prima pagina a unor prestigioase gazete internaționale. Argeșenii se mândresc cu medicul Cîrstoveanu datorită originii, dar nu încetează să se gândească cum ar fi fost, dacă medicul Cîrstoveanu ar fi fost astăzi la Spitalul de Urgență PItești…

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Cum tai, legal, porcul de Crăciun – Cu sau fără acordul medicului veterinar ?

Publicat

in

De


După ce DSVSA a comunicat primăriilor la începutul lunii noiembrie că fiecare gospodar care taie porcul trebuie să anunţe medicul veterinar, iar acesta să supravegheze procesul de sacrificare a animalului, un val de nemuțumiri a apărut atat in randul cetățenilor dar și a medicilor veterinari. Urmarea: la inceput de decembrie, autoritățile au revinit si au dres nusuiocul: Argeșenii pot sacrifica porcul de Crăciun fără avizul şi supravegherea medicului veterinar. Mi exact, autorităţile sanitar-veterinare din România au renunţat la prevederea pe care au comunicat-o primăriilor la începutul lunii noiembrie. Aceasta presupunea că fiecare gospodar care taie porcul trebuie să anunţe medicul veterinar, iar acesta să supravegheze procesul de sacrificare a animalului. Concret, modificarea condiţiilor pentru sacrificarea porcului vine după ce mai mulţi medici veterinari din întreaga ţară au argumentat este imposibilă supravegherea tuturor tăierilor de porci. Tot la început de decembrie, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a publicat pe site-ul său măsurile impuse la sacrificarea porcilor de Crăciun.
Și totuși mai sunt restricții
Astfel, în cazul gospodarilor care taie porcul de Crăciun, autorităţile verifică respectarea normelor sanitar-veterinare privind identificarea şi înregistrarea animalelor. „Se intensifică şi controalele în vederea interzicerii creşterii extravilane (stâne, cantoane, societăţi agricole, alte clădiri dezafectate etc.). În cazul, în care proprietarul de animale constată înainte de sacrificare, apariţia unor modificări a stării de sănătate a animalului (inapetenţă, febră, pielea se înroşeşte, apoi devine cianotică, arcuire a spatelui, mers greoi, vomă cu sânge, diaree cu sânge, etc) sau/şi după sacrificarea animalului, existenţa unor modificări ale organelor interne (splina mult mărită de culoare roşie sau neagră, ficat mult mărit, numeroase hemoragii, acumulări de lichide în cavităţi, etc.) se va anunţa de îndată medicul veterinar de liberă practică împuternicit”, se arată în comunicatul de presă al ANSVSA. Doar la pensiunile agroturistice şi restaurantelor locale este obligatoriu ca porcul să fie examinat de un specialist veterinar înainte şi după sacrificare, iar în zona de tăiere trebuie luate măsuri pentru evitarea contaminării cărnii şi organelor

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

VIDEO! Accident groaznic în Argeș – 2 mașini implicate, 3 victime

Publicat

in

De

Un grav accident rutier s-a produs între 2 autoturisme, in urma cu putin timp , în Căteasca.
La fata locului intervin un echipaj cu o autospecială de intervenție și 2 echipaje SMURD(B2 și TIM).

Potrivit primelor informatii, in urma impactului au rezultat 3 victime, o femeie de 45 de ani ce a suferit un atac de panică, un bărbat în vârstă de 25 de ani, care prezenta un traumatism cranio-cerebral cu plagă tăiată și un alt bărbat a fost preluat de echipajul SAJ.
Doar bărbatul de 25 de ani este transportat de către echipajul SMURD la spital, celelalte 2 victime au primit îngrijiri medicale la fața locului și au refuzat transportul la spital.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend