Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

636 de locuri disponibile în Piteşti la scolile militare. Au început înscrierile!

Publicat

in

Au început înscrierile la școlile militare. 636 de locuri sunt disponibile în Pitești.

Cei care doresc o carieră militară pot opta pentru admiterea în învățământul universitar, postliceal sau liceal militar. În total, sunt disponibile 2570 de locuri, iar dosarele pot fi depuse până la 1 martie 2019.

Ofițeri – 893 locuri
1. Academia Forțelor Terestre “Nicolae Balcescu”, Sibiu (3 ani): 264 locuri
2. Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă”, Brașov (3 ani): 184 locuri
3. Academia Năvală “Mircea cel Batran”, Constanța (4 ani): 108 locuri
4. Academia Tehnică Militară, București (4 ani): 219 locuri
5. Institutul Medico-Militar (5-6 ani): 110 locuri din care: 60-prin Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”, București (40 medicină generală, 10 medicină dentară, 10 farmacie) și 50 Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș (medicină generală)
6. Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, București (3 ani): 8 locuri

Maiștri militari – 678 locuri
1. Școală Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre “Basarab I” din Pitești (2 ani): 313 locuri
2. Școală Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene “Traian Vuia” din localitatea Boboc, județul Buzău (2 ani): 245 locuri
3. Școală Militară de Maiștri Militari a Forțelor Năvale “Amiral I. Murgescu” din Constanța (2 ani): 120 locuri Trebuie precizat că la maiștri militari, un procentaj de cel mult 25% din numărul de locuri este rezervat absolvenților din acest an ai colegiilor naționale militare.

Subofițeri – 399 de locuri
1. Școală Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre “Basarab I” din Pitești (1 an): 323 locuri
2. Școală Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene “Traian Vuia” din localitatea Boboc, județul Buzău (1 an): 76 locuri

Colegii naționale militare – 600 locuri
1. Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul”, din Albă Iulia, județul Albă -120 locuri
2. Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir”, din Breaza, județul Prahova -120 locuri
3. Colegiul Național Militar ”stefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava -120 locuri
4. Colegiul Național Militar ”Tudor Vladimirescu” din Craiova, județul Dolj -120 locuri
5. Colegiul Național Militar ”Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, județul Constanța -120 locuri

Criterii de recrutare

Pentru admiterea în învățământul universitar militar de formare a ofițerilor (cu durată între 3 și 6 ani) se pot înscrie elevii din clasele a XII-a, precum și ținerii care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat și care vor împlini cel mult 30 de ani (24 pentru piloți) în anul 2019.

Pentru admiterea în învățământul postliceal militar de formare a maiștrilor militari (cu durată de 2 ani) se pot înscrie elevii din clasele a XII-a, precum și tinerii care sunt absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat și care vor împlini cel mult 30 de ani în anul 2019.

Pentru colegiile naționale militare (licee militare cu specializare matematică-informatică și durată de 4 ani) se pot înscrie elevii din clasele a VIII-a sau absolvenții care nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau profesional, cu vârstă de cel mult 16 ani împliniți în anul 2019.

Acte necesare

– vizită medicală, apoi veți depune documentele necesare în dosarul de candidat: acte de identitate și de studii, cazier.
– Selecționarea candidaților recrutați constă în susținerea unor probe psihologice și fizice. Fiecare candidat recrutat va fi planificat pentru parcurgerea probelor de selecție și va fi anunțat cu privire la data prezentării la centrul zonal de selecție și orientare de care aparține.
Candidații admiși (selecționați) vor participa la concursul de admitere (examen scris).

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Informare: Încă 3 decese ale unor români confirmați cu coronavirus

Publicat

in

De

Grupul de Comunicare Strategică anunță noi decese înregistrate marți.

Informare de presă

Deces 70

Femeie, 60 ani, jud Ialomița. Persoană cu Insuficiență renală cronică, dializată, cu HTA si hepatită cronică cu virus B, debut în 23.03.2020 (febră, frison, cefalee), internată în 25.03.2020 în Secția Nefrologie ATI Spital Municipal Slobozia.

S-au recoltat probe pentru COVID 19 în data de 26.03.2020, rezultat pozitiv în data de 28.03.2020. Decedat în 31.03.2020.

Nu a avut istoric de călătorie și nici contact recunoscut cu caz confirmat.

Deces 71

Femeie, 53 ani, jud. Hunedoara. Pacienta internata în data de 17.03.2020 pe Sectia de Oncologie cu diagnosticul de Neoplasm ovarian stadiu terminal, Pleurezie metastatică, carcinomatoză peritoneală. Contact cu cazuri confirmate cu COVID-19, motiv pentru care s-au recoltat probe, a fost confirmată în 30.03.2020. Decedată în 29.03.2020.

Deces 72

Barbat, 65 ani, jud Hunedoara. Internat în 25.03.2020 în Spitalul de Boli Infecțioase Deva și transferat în ATI în data de 26.03.2020. Confirmat în aceeași dată , decedat în 31.03.2020. Comorbiditati: HTA.

Fără călătorie, fără contact cunoscut cu caz confirmat.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Medic român atrage atenția asupra pericolului automedicației: ‘un american care a luat clorochin fosfat a murit’

Publicat

in

De

Dr. Olga Simionescu spune că nimeni nu se poate substitui medicului, ea dând exemplul unui american care a luat clorochin fosfat și care a murit. Medicul român atrage atenţia asupra pericolului automedicaţiei.

„Jurnalul meu de pandemie episodul 7, fiindcă îmi pasă!

Food and Drug Administration (FDA) a autorizat în regim de urgenţă folosirea Hidroxiclorochinei (cu denumirea comercială de Plaquenil în ţara noastră) pentru tratamentul COVID-19 la adolescenţi şi adulţi tineri, atunci când studii clinice nu sunt disponibile”. FDA este instanţa supremă din SUA în termeni de autorizare a medicamentelor şi procesele sunt de durată. Daca FDA aprobă ceva, lumea stiinţifică ii respectă automat autoritatea.

Când apare un medicament nou sau o indicaţie nouă a unui medicament cunoscut deja, FDA se pronunţă, apoi dacă avizul există, este preluat în Europa şi de acolo în ghidurile naţionale. Durează şi câţiva ani, de pildă, acest proces, în terapiile noi ţintite în cancer. Iar în cazurile cremelor de fotoprotecţie, ani de zile au trecut până la autorizarea protecţiei pentru ultravioletele A.

Procesul a fost un pic invers în acest caz: echipa marseilleză a lui Didier Raoult a propus combinaţia Hidroxiclorochina + Azitromicina, iar americanii au preluat-o înainte ca francezii să-şi termine disputele interne. Orgolii hipertrofiate sunt şi la ei, staţi liniştiţi! Chiar acum începe la New York un clinical trial pe combinaţie, căci FDA face referire, deocamdată, doar la Hidroxiclorochină şi nu la combinaţia cu antibiotic.

Cu 3 zile anterior de aprobarea FDA, Consiliul de Sănătate Publică (HSCP) al Franţei a publicat folosirea hidroxiclorochinei în protocolul de profilaxie cu excepţia cazurilor grave, iar Germania a eliberat deja din stoc 30 de milioane de doze. Medicamentul se poate elibera în Franţa pe bază de reţetă de la medicul reumatolog, internist, dermatolog, nefrolog, neurolog sau pediatru, sau prin medicul de familie care reînnoieşte o prescripţie medicală.

Germania şi-a reînnoit stocul, eliberând peste 30 de milioane de doze către Strategic National Stockpile.

În România medicamentul este deja inclus în schema de tratament, ca alternativă, însă nu în combinaţie cu Azitromicina.

Despre combinaţia dintre acest antiplaudic de sinteză şi antibiotic găsiţi o explicaţie extensivă în episodul 4 al jurnalului meu de pandemie.

Cele de mai sus nu înseamnă că oamenii trebuie să-şi procure stocuri dintr-un medicament sau din altul.

Un american care a substituit medicul şi-a administrat o formă nefarmaceutică de clorochin fosfat, şi nu sulfat, decedând după administrare. Nimeni nu poate substitui medicul în înţelegerea bolii, în stabilirea etapelor de tratament şi în monitorizare! Deci automedicaţia este exclusă!

Există, de asemenea, reacţii adverse ale oricărui medicament care presupun punerea în balanţă a raportului beneficii/risc şi individualizare la caz. Nu se tratează o formă uşoară, aşa cum se tratează una medie sau o formă severă de boală.

Din acest motiv, dar şi din multe altele, este nevoie de protecţia cu echipamente corespunzătoare a Halatelor Albe.

Să terminaţi cu prostiile, cum că medicii care au salarii grase, fug! Nimeni nu fuge, să fie clar!

Doar ca nu doreşte să meargă câine surd la vânătoare. Halatele albe trebuie să fie acum spaţiale”, conform Mediafax.ro

Vezi și:

Lidl, mutare în plină epidemie de coronavirus! Se întâmplă din 30 martie, în magazinele din România

Război în PNL pentru contractele privind achiziția de măști medicinale

EXCLUSIV În lupta cu coroanvirusul, Guvernul Orban 2 cumpără combinezoane de protecție de la un magazin on-line! Firma are doar 3 angajați. Contract de peste 3 milioane de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend