Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

6000 de romani din Italia, strigat disperat catre cei ramasi acasa – “Votaţi şi pentru noi”

Publicat

in

– La evenimentul cultural-electoral de la Roma “Votaţi şi pentru noi” auparticipat peste 6.000 de români

“Împreună pentru a ne cunoaşte mai bine” este sloganul folosit de Asociaţia Românilor din Italia (ARI) cu ocazia organizării evenimentului cultural-electoral din ziua de duminică, 26 octombrie 2014 la Roma, la Teatro Terndastrisce.

Membrii şi simpatizanţii ARI, români din Roma, au venit în număr record. Peste 6.000 de persoane au participat la acest maraton cultural-electoral început la ora 14:30 şi încheiat al ora 19:30. ARI a lansat în cadrul evenimentului Romani Italia 1campania de informare şi responsabilizare a românilor din diaspora şi din România, “Votaţi şi pentru noi”.
Prin aceasta campanie se cere romanilor o implicare directă în reformarea României, în restabilirea democraţiei şi a bunului sens în România. Dezrădăcinarea birocraţiei, combaterea corupţiei, rezultate care pot fi obţinute doar prin participare şi implicare, prin vot.
Aspectul cultural al evenimentului a fost susţinut de Elisabeta Turcu Juverdeanu, George Rotaru, Ionică Stan, Ansamblul “Dor Călător” fiind apreciat de către publicul prezent prin aplauze prelungite, dansuri, hore şi voie bună. Inclusiv oaspeţii politicieni italieni, membri marcanţi ai comunităţii s-au bucurat de atmosfera românească. Surpriză pe care ARI a făcut-o celor prezenţi s-a numit îndrăgitul interpret Gheorghe Turda, care a fost îndelung aplaudat pentru cunoscutele sale cântece patriotice.
Singurul candidat care a răspuns la invitaţia ARI şi a oferit materiale de promovare participanţilor a fost Calin Popescu-Tariceanu, programul său prezidenţial fiind bine primit de comunitatea prezentă. ARI apreciază în acelaşi timp faptul că Victor Ponta a fost în vizită la românii din Torino pentru a-şi expune programul său pentru diaspora. romani Italia 2Până acum cei doi candidaţi au fost singurii care au dat atenţie diasporei.
Preşedintele ARI Eugen Terteleac a comunicat că Asociaţia Romanilor din Italia a invitat toţi candidaţii la preşedinţia României să prezinte românilor din Roma programul lor electoral.
Vor mai fi organizate alte evenimente în aceeaşi locaţie: duminică 9 noiembrie sunt invitaţi să participe cei doi candidaţi care vor ajunge în turul doi al alegerilor prezidenţiale, astfel românii din diaspora vor afla prin intermediul televiziunii Daciatv cum vor fi reprezentaţi de viitorul preşedinte al României, ce va face acesta concret pentru românii din diaspora. În schimb, duminica 16 noiembrie vom urmări minut cu minut decursul alegerilor şi vom sărbători la Roma închiderea scrutinului şi noul preşedinte al României.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Alina Gorghiu critică propunerea PSD: E la fel ca în vremea lui Dragnea! Un partid complet iresponsabil

Publicat

in

De

Senatorul liberal Alina Gorghiu critică propunerea PSD privind un proiect care oferă posibilitatea celor care au rate să obţină o amânare a acestora până la sfârşitul lunii septembrie fără „dobânzi la dobânzi”, susţinând că este un „partid iresponsabil”.

„PSD e la fel ca în vremea lui Dragnea! Responsabilitate! O cerem de la cetăţeni, dar vedem un partid complet iresponsabil pe scena politică. PSD nu renunţă la logica de campanie nici măcar acum, când priorităţile sunt altele: sănătatea oamenilor, asigurarea veniturilor pe perioada crizei şi găsirea măsurilor necesare pentru a-i scăpa pe oameni de stresul ratelor la bănci”, a scris Gorghiu, duminică, pe Facebook.

Ea subliniază că Guvernul PNL a anunţat că România va avea cea mai cuprinzătoare măsură din Europa de ajutorare a celor care au credite – persoane, dar şi companii.
„Vor putea să decidă ei singuri perioada de amânare a ratelor, de la 1 la 9 luni. Şi după aceea ratele nu vor fi mai mari, pentru că băncile sunt obligate să prelungească perioada de rambursare. Şi nici comisioanele neîncasate pe perioada de amânare nu vor fi incluse în costul creditului. Iar Guvernul garantează integral plata dobânzii pentru creditele ipotecare amânată la plata de către bănci care nu va putea fi achitată ulterior de populaţie. Soluţii găsite în ritm infernal, pentru că timp de pauză nu e. Iar în timpul asta, PSD se joacă cu nervii românilor. Se laudă în stânga şi dreapta că vor propune legi prin care ratele să fie amânate până la sfârşitul anului, dar când să pună totul pe hârtie, surpriză! PSD anunţă că vrea să stabilească prin lege ca termenul de păsuire să fie de numai 6 luni. Cine şi cu ce argumente v-a explicat, domnilor, că e mai bună o amânare de 6 luni faţă de cele 9 luni stabilite de Guvern? Că la cei care resimt financiar efectele crizei generate de pandemie sigur nu v-aţi gândit!”, mai arată Gorghiu.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că săptămâna viitoare va fi trecută prin Parlament o lege care va oferi posibilitatea celor care au rate să obţină o amânare a acestora până la sfârşitul lunii septembrie fără „dobânzi la dobânzi”.

„În România, ce fac Orban şi guvernul care a fost pus pentru a avea puteri depline şi a conduce? Mai nimic. Au dat o ordonanţă de urgenţă joi, care nici acum nu a fost publicată. În acest timp, oamenii sunt îngrijoraţi de ratele care vin peste ei, în condiţiile în care mulţi nu mai au salarii. Săptămâna viitoare vom trece prin Parlament o lege care va oferi celor care au rate o amânare până la sfârşitul lui septembrie. Şi fără să plătească dobânzi la dobânzi cum vrea #CîtuLucruriFantastice”, a scris Ciolacu, sâmbătă seara, pe Facebook.

Vezi și:Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Se vor lua noi măsuri în România! Ce presupune scenariul 4

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Detalii îngrijorătoare! COVID-19 poate fi transmis și de pacienții vindecați

Publicat

in

De

Jurnalul de Medicină Respiratorie și Îngrijire Critică a publicat un nou studiu despre pandemia de coronavirus iar acest stuidiu relevă faptul că boala poate fi transmisă și de pacienții vindecați, notează GSP.ro.

S-a descoperit astfel că 8 dintre cei 16 subiecți testați în China în perioada 28 ianuarie – 9 februarie, care au avut simptome relativ ușoare de COVID-19, au putut infecta alte persoane chiar și la 8 zile după vindecare.

Astfel, autoizolarea devine o opțiune importantă chiar și pentru oamenii care se tratează de coronavirus.

Studiul a fost realizat în luna februarie și urmează ca numărul de persoane analizate să fie extins.

Vezi și:Atenționare: Pandemia de coronavirus ne poate aduce într-o criză alimentară

Acuze dure lansate de un medic: Se fac angajări ‘pe pile’ folosindu-se starea de urgență

Se vor lua noi măsuri în România! Ce presupune scenariul 4

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend