Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

600 de sportivi din 17 ţări v or fi prezenţi la Campionatele Balcanice de Atletism de la Piteşti

Publicat

in

Municipiul Pitesti se pregătește pentru Campionatele Balcanice de Atletism – seniori, care au loc pe Stadionul Municipal Nicolae Dobrin în perioada 25-26 iunie 2016.
Peste 600 de sportivi din 17 tari se întrec la Pitesti în cadrul celei mai importante competiții internaționale găzduite de România în acest an.
Baza sportiva atletica a Piteştiului a fost aleasa de Federația Romana de Atletism, principalele argumente fiiind  condițiile  de competiție și antrenament  pe care le oferă, fiind cea mai performanta din România.
Primarul ales al Piteştiului, Cornel Ionică, şi-a exprimat însă regretul că deşi competiţia sportivă al cărui start va fi dat sâmbătă, pe data de 25 iunie, la ora 17, este cel puţin una dintre cele mai importante din ţără , argeşenii nu sunt foarte interesaţi de ea, numărul spectatorilor fiind unul redus, semn că sportul nu este încă o prioritate pentru argeşeni şi că nu a fost suficient de mult promovată activitatea sportivă. De altfel Piteştiul este singurul oraş din ţară care găzduieşte o competiţie internaţională de atletism .

Prezenţa celor 600 de sportivi străini şi români la acest concurs  are, pe lângă rolul competiţional, şi scopul de a promova România, Argeşul şi valorile româneşti dar există şi o latură economică deosebit de importantă ca urmare a prezenţei unui număr mare de persoane care necesită cel puţin cazare şi masă.

În ţările civilizate, unde cetăţenii sunt conştienţi atât de importanţa sportului asupra păstrării sănătătii dar şi de importanţa organizării pe teritoriul lor a unor astfel de competiţii, tribunele sunt întotdeauna pline.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Angela Merkel afirmă că Germania trebuie să-și amintească crimele nazismului

Publicat

in

De

Cancelarul Angela Merkel a afirmat, în urma primei vizite făcute la Auschwitz, că Germania are resposanbilitatea să-și amintească crimele nazismului, conform BBC .

Această spune că această responsabilitate „face parte din identitatea noastră națională”. Vizita sa la Auschwitz vine în contextul aniversării celor 75 de ani de la eliberarea lagărului, dar și în perspectiva renașterii unui curent anti semit în Germania. Cancelarul Merkel a fost însoțită în vizită să de pătre premierul polonez Mateusz Morawiecki, precum și de un supraviețuitor al lagărului, în vârstă de 87 de ani, Stanislaw Bartnikowski.

Angela Merkel a trecut prin cunoscutele porți inscripționate „Arbeit macht frei” ( Muncă te eliberează), și a ținut un minut de reculegere la așa-numitul Zid Negru, unde mii de prozonieri au fost executați. Apoi, în lagărul de la Birkenau, Merkel a ținut un discurs în care și-a exprimat regretul față de cele întâmplate în lagărul morții.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Salariații ROMATSA în pericol!

Publicat

in

De

Din cauza blocării conturior de către cei doi frații Micula, ROMATSA este pe punctul să rămână fără resurse financiare începând cu data de 15 decembrie.

Conform economica.net, s-a ajuns în această situație după ce, conturile companiei sunt blocate ca urmare a datoriei de 400 de milioane de euro a Statului Român către Frații Micula. Practic, Compania responsabilă de dirijarea aviaonelor NU mai primește – de mai multe luni – contravaloarea serviciilor de trafic Aerian de la EuroControl           (Organizația Europeană pentru Siguranța Navigării Aeriene) iar fondurile mai ajung pentru aproximativ o săptămână, conform sursei citate.
Oamenii de afaceri Ioan și Viorel Micula continuă să execute statul român, în condițiile în care pe rolul Curții de Justiție a UE încă se mai dezbate dacă România a procedat corect atunci când a decis să pună în aplicare o decizie a Curții de Arbitraj de la Washington care o obliga la plata a aproximativ 84,5 milioane de euro plus penalități și dobânzi. La Tribunalul UE, oamenii de afaceri au avut câștig de cauză.

Vezi și:

EXCLUSIV Aripa FBI, la butoanele Poliției Române!

Beneficii uriașe pentru o categorie de angajați- Ce vor primi

EXCLUSIV Răsturnare de situație! Nu Liviu Dragnea a scris pe Facebook mesajul de 1 Decembrie

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend