Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

6 lucruri pe care le poți face pentru a-ți echilibra bugetul în timpul pandemiei

Publicat

in

Omenirea se află într-un moment delicat. Viața unor oameni este dată complet peste cap din cauza pandemiei de COVID-19. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, nu a lansat o prognoză prea fericită, spunând că deficitul bugetar va depinde în mare măsură de durata crizei.

Deja nu se mai pune problema de deficit bugetar. Ați văzut că și Comisia a anunțat acest lucru. Depinde cât va ține această criză. Dacă se va încheia în vreo două luni probabil ne vom duce până în 5%, dacă va dura 3-4-5 luni atunci nu se poate aproxima nimic”, a declarat ministrul Virgil Popescu într-o intervenție la Realitatea TV.

Reorganizarea bugetului și a cheltuielilor este o măsură necesară în acest moment. Fiecare român trebuie să-și păstreze calmul, dar totodată să caută să elimine cheltuielile neesențiale și să țină sub control consumul. În continuare, vă vom prezenta câteva sfaturi în acest sens.

Renegociază prețul chiriei

Fie că este vorba de o locuință, de un birou sau de un punct de lucru, primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă ești chiriaș este să verifici contractul de închiriere. Nu este neapărat să găsești dispoziții relevante, însă ar trebuie să existe ceva în secțiunea legată de cazurile de forță majoră. Dacă nu te pricepi, poți cere sfatul unui avocat.

Ceea ce trebuie să faci este să discuți cu proprietarul, însă nu cu gândul de a-i pretinde o gratuitate, deoarece el nu este vinovat pentru situația în care te afli. O reducere substanțială a costului chiriei trebuie să fie obiectivul tău. Așadar, gândește-te că o negociere cinstită și transparentă este cea mai bună soluție în astfel de momente.

Aplică pentru șomaj

Dacă ai fost dat afară de la serviciu, trebuie să vezi dacă poți obține calitatea de șomer și să te înregistrezi la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă în a cărei rază teritorială ești domiciliat. O astfel de sursă de venit te poate ajuta să supraviețuiești într-un astfel de moment.

În cazul în care ești antreprenor, iar activitatea firmei tale a fost întreruptă parțial sau total sau dacă face parte din categoriile menționate de decizia Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, ar trebui să faci demersurile necesare pentru a solicita șomajul tehnic pentru angajați.

Guvernul României a stabilit condițiile pentru intrarea în șomaj tehnic în contextul actualei pandemii. Documentele pentru obținerea unor beneficii sociale pe perioada stării de urgență pot fi depuse online.

Oprește plățile recurente

Chiar dacă pe timpul pandemiei oamenii tind să folosească mai mult serviciile de streaming ca niciodată, este posibil să ai anumite abonamente de care nu ai nevoie. Acest lucru a fost semnalat de către specialiștii de la Sun Life Financial, una dintre cele mai importante companii din industria globală de asigurări.

Nu este cazul să renunți la Netflix dacă îl folosești, însă ai putea reduce costurile dacă ai împărți un cont cu mai multe persoane sau dacă ai întrerupe alte servicii de care poate că nu ai nevoie, cum ar fi, spre exemplu, abonamentul la sală. Totodată, poți face downgrade la anumite abonamente, pentru a diminua cheltuielile.

Renunță la anumite servicii

Cei care au probleme mari cu lichiditățile ar trebui să-și păstreze calmul și să își facă bine socotelile. „Fiți exigenți cu cheltuielile voastre și eliminați tot ce nu vă este necesar pentru a supraviețui în această perioadă,” a declarat Kelly Crane, planificator financiar certificat și CIO al Napa Valley Wealth Management, pentru CNBC.

Un bun punct de plecare este să-ți faci o listă cu cheltuielile existente și să elimini orice nu este necesar. Spre exemplu, poți găti acasă în loc să comanzi mâncare din oraș, poți să speli și să calci hainele acasă pentru a nu le mai duce la curățătorie și așa mai departe.

Diminuează prețul facturilor pe cât posibil

Anumite persoane aflate autoizolare în această perioadă de epidemie nu pot să-și sporească veniturile, însă au posibilitatea de a economisi. Linda Howard de la Daily Record a furnizat câteva idei în acest sens:

  • Scade temperatura termostatului cu 1 grad
  • Mută canapelele cât mai departe de calorifere
  • Montează becuri LED economice
  • Scoate din priză tot ce nu folosești în acel moment
  • Caută oferte mai bune la electricitate

Refinanțează creditele

Dacă măsurile luate de autorități nu te ajută să rămâi pe linia de plutire, ce trebuie să faci este să discuți cu societățile de la care ai obținut credite, în vederea găsirii unei soluții. Nu trebuie să te alarmezi nici dacă negocierile nu sunt satisfăcătoare, pentru că poți opta pentru varianta de refinanțare credit.

Acest lucru presupune încheierea unui alt credit care să-l acopere pe precedentul, în idee de a-ți oferi condiții mai bune. Spre exemplu, anumite credite pot avea o perioadă inițială de câteva luni fără plată. Ar fi indicat să folosești comparatorul internațional de credite Finbino pentru a te asigura că optezi pentru o variantă de refinanțare avantajoasă.

Nu uita, în astfel de perioade nu trebuie să iei decizii pripite, ci să îți iei o foaie și un pix pentru a trece totul pe hârtie. Cu cât analizezi mai bine situația, cu atât ai șanse mai mari de a lua cele mai bune decizii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

ACTUAL

S-A DECIS: Spitalul Valea Iașului va trata pacienții COVID – MÂINE VA FI ELIBERAT și pregătit

Publicat

in

De

Propunerea unor reputați medici făcută public și încurajată de ziarul nostru, la inceputul saptamanii trecute, va fi pusa în aplicare de mâine, la Valea Iasului. Astfel, Dan Manu, presedintele CJ Argeș, și Sorina Honțaru, directoarea DSP Arge, au anunțat astazi ca Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf.Andrei” sin Valea Iasului va trata pacienții diagnosticati cu coronavirus. „Începând de luni, 6 aprilie, Spitalul de la Valea Iașului va fi eliberat deoarece pe viitor și această unitate medicală va fi destinată pacienților suspecți și diagnosticați cu SARS COVID 19, forme ușoare și medii”, a declarat Dan Manu.

Sorina Honțaru, sefa DSP, a anunțat oficial că decizia este luată. ” Vă anunț că, de mâine, luni, 6 aprilie, spitalul de la Valea Iasului va fi eliberat pentru putea primi si trata pacienți suspecți și diagnosticați forme medii sau usoare de SARS COVID 19. La Mioveni, vor mai fi internate doar formele grave de infectie cu COVID 19″, a spus Sorina Honțaru, șefa DSP Argeș.

Reamintim ca la începutul acestei săptămâni, ziarul nostru publica o stire in care faceam referire la mai multi medici argeșeni care avansasera o propunere care, iată, este pusă în practică. Ei spuneau ca cea mai potrivita unitate spitaliceasca din judet pentru a deveni Spital COVID 19 este Spitalul de Pneumoftiziologie „Sf.Andrei” sin Valea Iasului. ” Are toate dotarile reclamate ca fiind lipsa la Mioveni, inclusiv reteaua de ventilatie care este adaptata prin specificul spitalului. Este acreditat ANMCS si este cel mai bine amplasat, intr-o padure de brazi si cu o cale unica de acces ce poate fi usor pazita si are foarte aproape o zona unde pot ateriza si decola elicoptere SMURD in caz de urgenta. Este cel mai bine amplasat geografic, ceea ce ar permite detasarea lejera a medicilor aici de la Pitesti, Campulung si Curtea de Arges”, erau doar cateva dintre argumentele medicilor care au explicat pe o retea de socializare ca Spitalul Valea Iasului  este cea mai buna solutie pentru un spital COVID 19. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Jumătate din cazurile de COVID, în zona Câmpulung – Prefectul nu exclude carantina la Godeni

Publicat

in

De

Statistica oficiala anunțată astăzi, arată faptul că zona Câmpulung pare să devină un focar de infecție cu COVID, cu sursa principala comuna Godeni. După ultimele 13 îmbolnăviri din zona in doar 2 zile, avem de a face cu o situație care nu este deloc pe placul specialiștilor din sistemul de sănătate argeșean: comuna Godeni se transformă in epicentrul unui previzibil focar de infectie din zona Campulung. Potrivit informatiilor, pacientul zero in zona, pare a fi un șofer care face curse internaționale startul valului de infectii a fist dat, fara voia ei, de angajata companiei Lear care a folosit mijloace de transport în comun pentru a ajunge la serviciu unde a intrat in contact cu alte zeci, poate sute, de persoane.

După ce o parte a presei a relatat despre problemele de la Godeni dar si dupa cresterea brusca a cazurilor de infecii cu COVID 19, prefectul Argeşului, Emanuel Soare, a transmis primarilor din Câmpulung şi Godeni să se întrunească luni, 6 aprilie, pentru evaluarea situaţiei din cele două localităţi, privind măsurile ANTICOVID. După analizarea situației si stabilirea măsurilor, cei doi primari trebuie să transmită Comitetului Judeţean pentru Situaţiile de Urgenţă Argeş propunerile de măsuri suplimentare în aceste localităţi, daca se considera a fi necesare. 

„Măsura închiderii unei localități este una foarte importantă și se ia în urma unei analize foarte serioase, nu în urma unor apariții în presă sau a unor declarații ale unora sau altora. Comitetul Local pentru Situații de Urgență se întrunește, analizează situația și prezintă Comitetului Județean pentru Situații de Urgență eventualele propuneri. În urma analizei în CJSU, se transmite către minister această propunere. Dacă sunt întrunite condițiile, se poate decide, prin ordonanță militară, o asemenea măsură. Sâmbătă (05.04.2020), am transmis Primăriei municipiului Câmpulung și Primăriei localității Godeni să întrunească, luni, comitetele locale pentru evaluarea situației și să transmită CJSU propunerile de măsuri suplimentare, dacă se impun. Între timp, așteptăm rezultatele probelor prelevate de la toate persoanele suspecte care s-au prezentat la spital sau au sunat la 112, pentru a avea imaginea clară a persoanelor și a zonelor afectate”, a informat prefectul Argeșului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend