spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

5 semne care demonstreaza ca inteligenta ta este peste medie

Facebook Twitter Google+
5 semne care demonstreaza ca inteligenta ta este peste medie

Inteligenta nu se masoara in cat de multe cunosti ci, mai degraba, cat de repede inveti lucruri nou. Din nefericire, studiile din trecut sustin ca IQ-ul este fix, asa ca vei ramane la aceleasi valori toata viata.

Insa, multi oameni habar nu au daca sunt, sau nu, inteligenti. Nu stii exact care este coeficientul tau de inteligenta, daca nu dai o multime de bani pentru a-ti fi analizat de catre un specialist in domeniu.

Insa exista anumite semne interesante despre care oamenii de stiinta spun ca sunt comune printre oamenii inteligenti. Iata-le:

  1. Esti anxios

Nimanui nu-i face placere sa se confrunte cu anxietatea, insa stiinta a demonstrat ca persoanele anxioase sunt mai inteligente. Un studiu sustine ca esti cu atat mai inteligent cu cat simptomele de anxietate sunt mai grave. Un alt studiu, a demonstrat ca subiectii anxiosi sunt mai concentrati si eficienti in executarea unor sarcini.

  1. Incepi sa citesti devreme

Un studiu britanic sustine ca o persoana este cu atat mai inteligenta cu cat invata mai devreme sa citeasca. Oamenii de stiinta spus ca cititul la varste fragede are un impcat pozitiv asupra dezvoltarii ulterioare a creierului. Asadar, daca ai invatat sa citesti inainte de a merge la gradinita este clar ca ai o inteligenta peste medie.

  1. Esti stangaci

S-a descoperit ca exista o coleratie inexplicabila intre a fi stangaci si un IQ mai mare. Mai ales in cazul barbatilor.

  1. Ai luat lectii de muzica in copilarie

Lectiile de muzica imbunatatesc, conform unor studii, inteligenta si functia executiva, abilitatea critica pentru autocontrol. Cercetarile au aratat ca micutii care au luat lectii de muzica sunt mai inteligenti decat media.

  1. Esti amuzant

Daca esti mucalit atunci ai motive de bucurie. Un studiu a aratat ca exista o corelatie intre a fi amuzant, inteligenta verbala si argumentarea abstracta. Si asta nu este o gluma.

Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator

Facebook Comments

Mai poti citi si....