spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

5 reţete delicioase de post

Facebook Twitter Google+
5 reţete delicioase de post

Ai fi tentat să ţii post, pentru că te gândeşti că dincolo de semnificaţia religioasă este o ocazie bună pentru a avea o dietă mai uşoară, mai ales că iarna nu te ajută deloc când vine vorba de mâncat fructe şi legume. Doar că, în post ţi se pare că ai atât de puţine variante de mâncare încât te plictiseşti doar gândindu-te la cartofi, fasole şi soia. Acesta este motivul pentru care îţi propunem 5 reţete delicioase, pe care să le prepari când îţi pierzi inspiraţia în post.

Orez cu ciuperci

Pentru 8 persoane

3 linguri ulei de măsline extravirgin
2 căţei de usturoi
2 ceşti de ciuperci pleurotus tăiate fâşii
2 morcovi mari tăiaţi fâşii
1 ceapă tăiată peştişori
2 fire de ţelină apio tăiate mărunt
¼ lingură de sare de mare
½ lingură de piper proaspăt măcinat

3 ceşti de orez brun sau alb, gătit conform instrucţiunilor de pe pachet
2 linguri oţet balsamic
2 fire de ceapă verde tăiate mărunt

Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Pune uleiul de măsline într-un wok, la flacără medie. Adaugă usturoiul şi prăjeşte-l timp de 30 de secunde. Adaugă ciupercile şi sotează pentru un minut. Adaugă morcovii, ceapa, ţelina apio, sarea şi piperul şi ţine-le pe foc până ce se înmoaie legumele, cam 7 minute. Adaugă orezul fiert şi oţetul balsamic. Amestecă bine.

Transferă amestecul într-un vas termorezistent şi bagă-l în cuptor pentru 30 de minute. Scote-l din cuptor, presară ceapa verde şi serveşte-l cald.

 

Varză de Bruxelles cu mentă

Pentru 2 persoane

400 de grame de varză de Bruxelles (poate fi şi congelată)
2 linguri de oţet balsamic
2 linguri de seminţe de in măcinate
½ lingură de seminţe de chia măcinate
¼ lingură de ghimber ras
2 linguri de ulei de in
1 ceapă mică tăiată mărunt
¼ lingură de sare de mare
¼ lingură de piper măcinat proaspăt
4 ceşti de legume verzi
2 ceşti de baby spanac
½ ceaşcă de mentă proaspătă
2 linguri de fistic măcinat fin
1 lingură coajă de lămâie, pentru garnisit
Umple un bol mare cu apă cu gheaţă, pune pe foc o oală cu apă cu sare, iar când dă în clocot, scufundă varza de Bruxelles în ea, pentru 3 minute. Apoi scote-o şi pune-o în apa cu gheaţă. Pune varza de Bruxelles la scurs.
Amestecă oţetul, cu seminţele de in, cu cele de chia şi cu ghimbirul, într-un bol mare. Adaugă uleiul de in şi amestecă până obţii o emulsie. Adaugă varza de Bruxelles şi ceapa, apoi amestecă uşor şi adaugă sarea şi piperul.

Aranjează pe un platou legumele şi spanacul verde, adaugă varza de Bruxelles cu sosul, pune peste fisticul şi menta tăiată mărunt. Amestecă uşor până se omogenizează. Decorează cu coajă de lămâie.

Orez brun cu cocos

Pentru 4 persoane

1 ceaşcă şi ½  orez brun
½  ceaşcă de zmeură proaspătă
400 gr. sparanghel, doar mugurii
1 lingură de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
2 cepe medii tăiate fin
2 linguri de fulgi de cocos
½ lingură sare de mare
¼ lingură piper proaspăt măcinat
2 linguri de ulei de cocos

Fierbe orezul brun conform indicaţiilor de pe pachet, scurge-l şi pune-l deoparte.
Spală zmeura şi pune-o deoparte. Taie sparanghelul în bucăţi mai mici, ţine-l la abur timp de 8 minute, sau până se înmoaie puţin, apoi pune-l la răcit pentru 5 minute. Într-un bol mai mare pune orezul fiert, sparanghelul, zeama de lămâie, ceapa tăiată mărunt, nuca de cocos, sare şi piperul şi amestecă-le uşor, că să nu se zdrobească. Pune castronul la frigider pentru 20 de minute.Scoate castronul din frigider, adaugă zmeura, amestecă uşor, ca să nu se strivească şi stropeşte cu uleiul de cocos. Serveşte-l rece.

Supă rece de avocado

Pentru 4 persoane

3 avocado coapte curăţate de coajă şi tocate
2 ceşti de iaurt integral de migdale
½ ceaşcă de caju crud
½ ceaşcă de coriandru proaspăt, tocat
½ ceapă tocată mărunt
1 lingură de oţet balsamic alb
1 ceaşcă de ceai verde, răcit
1 linguriţă de sare de mare
¼ lingură de piper proaspăt măcinat
2 fire de ceapă verde, tocate fin
Combină avocado, iaurtul, caju, coriandrul, ceapa, oţetul balsamic, ceaiul verde, sarea de mare şi piperul într-un blender, până se obţine un lichid de consistenţa smoothie-ului.

Transferă supa obţinută într-un bol acoperit şi pune-l  la frigider pentru 2 ore. Serveşte cu ceapă verde tocată presărată deasupra.

Paste cu ghimbir

Pentru 4 persoane

400 de grame de paste integrale
½ ceaşcă de lapte de migdale
¼ ceaşcă merişoare deshidratate
1 linguriţă muguri de pin, prăjiţi
¼ ceaşcă pătrunjel tăiat fin
1 linguriţă scorţişoară măcinată
1 linguriţă ghimber proaspăt, dat p răzătoarea mică
¼ linguriţă sare de mare
¼ linguriţă piper alb proaspăt măcinat

Găteşte pastele conform indicaţiilor de pe pachet. Ia-le de pe foc, trece-le printr-un jet de apă rece şi transferă-le într-un bol mare. Adaugă restul de ingrediente şi amestecă-le uşor, până se omogenizează. Serveşte-le calde.

Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator

Facebook Comments

Mai poti citi si....