spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

5 argeșeni prinși cu lemne furate

Facebook Twitter Google+
5 argeșeni prinși cu lemne furate

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, polițiștii argeşeni au acționat pe raza de competență pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos, ocazie cu care au au depistat 5 bărbaţi cu vârste cuprinse între 33 și 50 de ani, care au tăiat sau transportat material lemnos pe drumurile publice cu autoutilitare, fără documente legale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010, în valoare totală de 7.000 de lei și a fost confiscat un motoferăstrău utilizat la doborârea arborilor al căror material lemnos a fost identificat.

Totodată a fost confiscată cantitatea de aproximativ 6 metri cubi material lemnos de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente.

Remintim că sancţiunile prevăzute de legislaţia din domeniul silvic sunt cuprinse între 1.000 şi 8.000 de lei pentru persoanele fizice care taie sau sustrag arbori, indiferent de forma pe proprietate a terenului de unde provin, iar deţinerea ori transportul de material lemnos fără forme legale de sancţionează cu amendă între 3.000 şi 10.000 de lei.

De asemenea, materialul lemnos tăiat, deţinut sau transportat ilegal se reţine în vederea stabilirii provenienţei şi/sau confiscă, iar în funcţie de împrejurările depistării, poate fi confiscat şi mijlocul de transport şi uneltele folosite la tăierea materialului lemnos

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....