Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

30 iunie –ultima de zi în care se pot plăti impozitele cu bonificaţie .Vin ajutoarele alimentare de la UE

Publicat

in

Anul 2016 este primul în care Executivul a decis ca termenul limită pentru plata impozitelor pe case, masini sau alte bunuri, să fie prelungit până la data de 30 iunie. Până în acest an, reducerea de 10% aplicată impozitelor era valabilă doar în cazul plăţilor efectuate până la data de 31 martie. Aşadar, cine mai are de plată impozite pentru bunurile pe care le are, trebuie să ştie că doar mâine le mai poate achita cu o bonificaţie de 10 %.

În altă ordine de idei, vechea declaraţie a directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Piteşti, Sorin Iancu, potrivit căreia ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană vor fi distribuite abia după alegeri, se dovedeşte a fi cât se poate de reală şi că nu numai contestaţiile au stat în calea ajutorului alimentar ci şi politicienii. Vineri, 1 iulie, va sosi prima tranşă de alimente însă nu vor fi distribuite decât după stabilirea unor grafice care să evite pe cât posibil aglomeraţiile de oameni . 12 mii de persoane se află în situaţia de a avea nevoie de ajutor alimentar, la nivelul Piteştiului şi prin urmare este cu adevărat nevoie de măsuri organizatorice eficiente care să prevină scene dezumanizante şi umilitoare aşa cum a fost cazul cu alte ocazii. Cert este că aceste ajutoare vin cu o întârziere de peste 6 luni întrucât ele trebuiau a fi distribuite încă din decembrie 2015.

Potrivit viceprimarului Cornel Ionică, fiecare pachet va conţine 4 litri d eulei, 2 kg zahăr, 2 kg făină, 4 kg mălai, 2 pungi paste făinoase, 2 conserve carne de vită, 2 conserve pate de ficat, 2 conserve paste de tomate, 1 kg fasole şi 2 kg de orez.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Vești mari- Toți buncii vor primi bani în plus – Care sunt condițiile

Publicat

in

De

Senatorii au repus pe tapet o inițiativă legislativă care a fost depusă și dezbăbută la Senat încă de la începutul toamnei.

Este vorba de acordarea unui ajutor financiar destul de consistent pentru bunicii care au grijă de proprii lor nepoți, dar în anumite condiții.

Ideea acestei prevederi este ca părinții să se poată întoarce în câmpul muncii mai devreme. Așadar, pentru ca bunicii să poată primi ajutorul de 650 de lei lunar, părinții trebuie să renunțe la concediul post-natal și să revină la muncă.

Proiectul legislativ care prevede această măsură va primi, cel mai probabil, până la sfârșitul anului, votul favorabil al senatorilor, având propunere de adoptare. Documentul are nevoie, pentru a se putea aplica, de adoptarea de către Parlament și de publicarea în Monitorul Oficial.

Cererile pentru indemnizația destinată creșterii nepoților se vor putea depune la primăria din orașul de domiciliu și vor fi însoțite, pe lângă actul de identitate al solicitantului și certificatul de naștere al copilului pentru care se solicită dreptul, de acte doveditoare ale calității de bunic al copilului respectiv și de acordul scris al părinților.

Vezi și:EXCLUSIV Răsturnare de situație! Nu Liviu Dragnea a scris pe Facebook mesajul de 1 Decembrie

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea reorganizare! Șeful din MAI căruia i-a tăiat din atribuții

Modul de acordare al voucherelor de vacanță se schimbă-Care sunt noile reguli

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Frații Micula atacă din nou! Acțiunile statului puse în pericol

Publicat

in

De

Frații Micula vor să pună mâna pe alte 2 mari companii de stat, pe lângă sechestrul pe care l-au pus deja în proporție de 22%, respectiv 58%, din Nuclearelectrica și Conpet Ploiești.

Potrivit Ziarul Financiar, Virgil Popescu, ministrul eco­no­miei, energiei şi al mediului de afaceri, spune că fraţii Micula, care se judecă de mai mulţi ani cu statul român şi care au pus un sechestru pe 22% din Nuclear­electrica şi pe 58% din Conpet Ploieşti, au încercat să pună sechestru şi pe Romgaz şi Hidroelectrica, cele mai va­loroase două companii ale statului ro­mân, dar decizia a fost ulterior suspen­da­tă în Instanţă de Ministerul de Finanţe.

„S-a încercat să se pună sechestru pe mai multe companii, şi pe Romgaz, Hidroelectrica sau Petrom. Mi se pare un uragan într-o ceaşcă de cafea. Vor să ia de la toate companiile aceeaşi sumă. Însă nu Ministerul Economiei şi Energiei are proces, ci Finanţele sunt în litigiu de fond cu ei. Deja a fost câştigat procesul pentru suspendarea executării, iar companiile vor acţiona separat în Instanţă pentru ridicarea sechestrului“, spune Virgil Popescu pentru ZF.

LUSIV Răsturnare de situație! Nu Liviu Dragnea a scris pe Facebook mesajul de 1 Decembrie

EXCLUSIV Marcel Vela a început marea reorganizare! Șeful din MAI căruia i-a tăiat din atribuții

Modul de acordare al voucherelor de vacanță se schimbă-Care sunt noile reguli

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend