Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

30 de angajați ai Spitalului de Urgență Floreasca, izolați la domiciliu: 7 sunt medici

Publicat

in

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că 30 de angajați ai Spitalului de Urgență Floreasca au fost izolați la domiciliu, după ce o persoană internată a fost confirmată cu coronavirus.

7 dintre aceștia sunt medici.

„În ziua 23.03.2020 la Unitatea de Primiri urgente a Spitalului Clinic de Urgență București s-a prezentat un pacient care nu prezenta context epidemiologic pentru suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2, ci pentru o altă patologie.

În urma investigațiilor efectuate s-a ridicat suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2 care s-a confirmat în cursul dupa-amiezii de 23.03.2020, iar pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș.

Deși personalul care a venit în contact direct și indirect cu acest pacient purta echipament de protecție, s-a luat măsura izolării la domiciliu a acestora și a testării ulterioare.

În acest moment, în urma acestei măsuri se află în izolare la domiciliu un număr de 7 medici și 23 asistenți medicali și personal auxiliar.

Activitatea spitalului continuă să se desfășoare în aceleași condiții.”, a transmis GCS.

Vezi și

De ce va crește semnificativ numărul de cazuri de coronavirus înregistrate în România

EXCLUSIV Adevărul despre interdicția privind constituirea unui grup mai mare de 3 persoane: Pe cine vizează

EXCLUSIV Autoritățile refuză să testeze pesoanele care au intrat în contact direct cu pacienții cu coronavirus! Reacția Ministerului Sănătății

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

NATIONAL

Germania se îndreaptă spre cea mai severă recesiune de la criza financiară din 2009, spune Consiliul înţelepţilor de la Berlin

Publicat

in

De

Consiliul înţelepţilor – cei cinci economişti care sfătuiesc Guvernul de la Berlin – au avertizat luni că pandemia de coronavirus (COVID-19) va provoca Germaniei cea mai severă recesiune de la criza financiară globală din 2009, transmit Reuters şi Bloomberg, citate de Agerpres.

Chiar dacă majoritatea restricţiilor de circulaţie sunt ridicate la mijlocul lunii mai, permiţând economiei să se redreseze pe perioada verii, PIB-ul Germaniei ar urma să se contracteze cu 2,8% anul acesta, şi să crească în mod potenţial cu 3,7% anul viitor, conform raportului Consiliului german al experţilor economici.

Dacă restricţiile durează mai mult sau producţia va fi şi mai mult timp oprită, cea mai mare economie europeană ar putea înregistra un declin de 5,4%. Orice variantă ar reprezenta cea mai severă recesiune de la criza financiară globală din 2009.

Tradiţionalele măsuri de stimulare pentru sprijinirea activităţii economice pe termen scurt nu par promiţătoare, în contextul măsurilor de izolare adoptate pentru a ţine sub control pandemia.

În schimb, Guvernul ar trebui să se concentreze pe gestionarea aşteptărilor cetăţenilor şi oamenilor de afaceri pentru perioada de după restricţii, pentru accelerarea redresării, apreciază consilierii economici. Aceştia cred că autorităţile trebuie să comunice la timp ce instrumente au făcut disponibile şi să precizeze clar ce criterii trebuie îndeplinite pentru ridicarea restricţiilor.

Citește și: ALERTĂ Spitalul Județean Deva intră în carantină

Un angajament clar la nivelul zonei euro pentru furnizarea de instrumente fiscale suplimentare, dacă va fi necesar, ar putea ajuta de asemenea la stabilizarea pieţelor financiare, susţin experţii.

Parlamentarii germani au votat săptămâna trecută în favoarea suspendării, pentru prima dată, a prevederii din Constituţie referitoare la frâna datoriei, pentru a finanţa un pachet de măsuri fără precedent, ce totalizează 750 miliarde de euro (800 miliarde de dolari), menit să amortizeze efectele negative ale pandemiei.

Măsura reflectă sporirea temerilor în cercurile guvernamentale privind impactul profund al epidemiei asupra celei mai mari economii europene, în condiţiile în care marile firme industriale opresc producţia, sectorul serviciilor este profund afectat, iar activitatea economică este pe cale de dispariţie.

În anul 2009, pentru a frâna acumularea de noi datorii, a fost inclus un paragraf special în Constituţia Germaniei. Conform acestui amendament, cunoscut sub numele de frâna datoriei, Guvernul federal poate contracta datorii noi până la echivalentul a 0,35% din produsul intern brut. Însă Berlinul poate depăşi acest prag dacă Germania este lovită de un dezastru natural sau în „situaţii de urgenţă excepţională”, care sunt dincolo de controlul statului şi afectează în mod semnificativ situaţia financiară a ţării.

După ce au devenit clare implicaţiile economice ale crizei, Executivul german a decis majorarea semnificativă a cheltuielilor şi renunţarea la politica „schwarze Null” (black zero), prin care de ani de zile Germania are un buget echilibrat, nu face noi împrumuturi, iar de şase ani raportează excedente.

Această politică a fost din ce în ce mai criticată în ultimele luni, economişti importanţi din Germania şi din afară cerând Guvernului să profite de ratele scăzute ale dobânzilor pentru a-şi asuma noi datorii şi a investi în infrastructura Germaniei.

Conform unei estimări a Ministerului de Finanţe, economia Germaniei s-ar putea contracta anul acesta cu cel puţin 5%.

„Toate măsurile au ca obiectiv sprijinirea afacerilor într-un mod rapid şi nebirocratic. O mare parte din măsuri reprezintă furnizarea de lichidităţi”, a declarat ministrul Economiei, Peter Altmaier.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Un bărbat din Botoșani a fugit din izolare ca să bea cu prietenii. Toţi au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de peste 30.000 de lei

Publicat

in

De

Un bărbat din Botoşani a fost sancţionat de poliţişti după ce a părăsit locuinţa, în care se afla în izolare, şi a mers să bea alcool alături de trei prieteni, se arată într-o informare de presă transmisă, luni, de Instituţia Prefectului.

Potrivit documentului, bărbatul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 5.000 de lei şi, ca măsură complementară, a fost plasat în carantină sub pază pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, acesta a fost sancţionat conform Legii 61/1991 pentru consum de băuturi alcoolice în spaţiul public, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor: Nimeni nu știe cu adevărat mortalitatea. OMS a acționat iresponsabil, urmat orbește de guverne

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Botoşani au fost sesizaţi prin apel 112 despre faptul că pe strada Adrian Adamiu se află un grup de persoane care consumă băuturi alcoolice. În urma verificărilor efectuate au fost identificaţi patru bărbaţi cu vârstele cuprinse între 30 şi 53 de ani, din municipiul Botoşani. Unul dintre aceştia ar fi trebuit să se afle în izolare la domiciliu”, se precizează în informarea Instituţiei Prefectului.

Faţă de celelalte trei persoane s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, atât pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare, cât şi pentru nerespectarea Legii 61/1991 cu amendă în valoare totală de peste 30.000 de lei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

PROFIT 24 TV LIVE

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend