spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

2014 – an cu investiţii majore la Curtea de Argeş

Facebook Twitter Google+
2014 – an cu investiţii majore la Curtea de Argeş

dezbatere publica buget (1)Podurile intră în reabilitare, la fel şi grădiniţele

Zeci de lucrări pentru alimentări cu apă şi reţele de canalizare

Spre surprinderea unora şi contrar obiceiului din anii trecuţi, vineri dimineaţă la Curtea de Argeş a avut loc dezbaterea publică a bugetului local pentru anul 2014. Foarte mic a fost însă numărul celor participanţi, printre aceştia numărându-se mai mult consilierii locali ai PDL dar şi câţiva oameni de afaceri.

Primarul Nicolae Diaconu, asistat de vicele Mitrofan şi de directorul economic Gheorghe Florescu a prezentat lista de cheltuieli şi investiţii pentru anul în curs. Bugetul a fi aprobat în cadrul unei şedinţe extraordinare de consiliu local, cu un singur punct, ce va avea loc cel mai probabil marţi după amiază.

Dintre investiţiile majore pe care le vor face autorităţile locale în acest an se numără schimbarea unor reţele magistrale de apă precum şi înlocuirea unora vechi, construcţia de canalizare menajeră pe străzile unde nu există precum şi asfaltarea mai multor străzi dintre care cea mai importantă ar fi strada Fabricii.

STEINEL-ul dă peste un miliard pentru grădiniţe

Bani vor fi alocaţi, ca în fiecare an şi pentru Spitalul Municipal Curtea de Argeş dar şi pentru unităţile de învăţământ de pe raza municipiul. Spre exemplu grădiniţa de la Valea Sasului va fi reabilitată în totalitate, iar pentru grădiniţa cu program prelungit de la Posada s-a primit o sponsorizare de peste un miliard de lei vechi pentru anvelopare. „Ca în fiecare an cei de la STEINEL ne-au ajutat cu o sponsorizare pentru grădiniţa cu program prelungit. Banii vor fi folosiţi pentru anvelopare, după ce aceeaşi societate comercială a alocat bani pentru schimbarea reţelei de încălzire dar şi a pătuţurilor”, a precizat primarul Nicolae Diaconu.

Soft-uri pentru monitorizarea lucrărilor

Printre investiţiile din acest an se numără achiziţionarea a 4 softuri care vor permite o monitorizare atentă a reţelelor de apă din municipiu, a străzilor, parcărilor dar şi a problemelor pe care le au acesta. „Unul dintre soft-uri ne va arăta clar toate reţelele de apă, la ce adâncime sunt montate, unde se fac intervenţii. Pentru străzi de asemenea vom avea controlul clar al lucrărilor, al perioadei de garanţie sau a altor probleme care se ivesc”, a mai spus primul edil.

Podurile intră în reparaţii capitale

Un alt aspect la care au făcut referire autorităţile locale are legătură cu 3 poduri principale din municipiu care la ora actuală au nevoie urgentă de reparaţii şi pentru care se vor face studii şi se vor căuta soluţii pentru a putea fi consolidate. „E vorba de trei poduri care sunt în administrarea noastră şi care trebuie urgent reabilitate. Cel peste Valea lui Gan la Valea Sasului sau cei de la Mănăstire necesită reparaţii urgente”, spun autorităţile locale.

Una peste alta, numai la investiţii bugetul local pentru 2014 este cu 20 de miliarde de lei vechi mai mare decât cel de anul trecut, lucru ce ar trebui să fie pus în valoare prin lucrări majore în municipiu. De asemenea de această dată s-a ţinut foarte mult cont de problemele semnalate de către locuitorii municipiului, mai spun surse din cadrul primăriei.

Rămâne de văzut dacă după lungile şi desele şedinţe de comisii consilierii au căzut de acord privind cheltuirea banilor în acest an sau în plenul şedinţei vor apărea noi idei, discuţii şi mai ales contradicţii.

Facebook Twitter Google+

Facebook Comments

Mai poti citi si....