spalatorie haine Bucuresti | realizare site web

2 reţete de post de la Chef Paul Siserman

Facebook Twitter Google+
2 reţete de post de la Chef Paul Siserman

Ţii post, dar eşti în pană de idei? Chef Paul Siserman te învaţă ce poţi să pregăteşti în această perioadă.

Ingrediente

  • 1 lingură de ulei de rapiţă presată la rece
  • 1 ceapă medie tocată fin
  • 2 căţei de usturoi, tăiaţi în felii subţiri
  • 1 lingură de praf curry
  • 200g linte roşie
  • 500g cartofi dulci ( curăţaţi şi tăiaţi în bucăţele mici,  circa 3 cm )
  • 2 linguri de zeamă de lime ( sau lămâie) plus coaja răzuită la servire
  • 100 g iaurt bio natural (pentru cine nu ţine post)

Pentru curry de legume:

  • fasole verde 100g
  • 250g conopidă ( bucheţele mici )
  • 2 morcovi medii feliaţi
  • 1 lingură de ulei de rapiţă presat la rece
  • 1 ceapă medie tocată fin
  • 2 căţei de usturoi, felii subţiri
  • 1 linguriţă praf curry mediu
  • 200g roşii coapte  tocate
  • 1 ardei iute verde ( tocat mărunt )
  • Coriandru verde

Mod de preparare:

Încălziţi uleiul într-o tigaie mare antiaderentă şi puneţi ceapa, apoi amestecaţi în mod regulat până când se înmoaie şi se rumeneşte uşor. Se adaugă usturoiul şi praful de curry. Se menţine pe foc timp de 30 de secunde.

Se punea lintea, 1 lingură de sare de mare şi 1 litru de apă. Reduceţi focul şi fierbeţi timp de 35 de minute, apoi adaugaţi cartofii şi mai lăsaţi la fiert pentru încă 15 minute sau până când dhalul devine tot mai consistent, amestecând regulat. Adăugaţi un strop de apă dacă dhal-ul se îngroaşă prea mult. Se amestecă sucul de lămâie şi se condimentează.

În timp ce dhal-ul se găteşte, se pregăteşte curry de legume. Umpleţi o tigaie medie cu apă şi puneţi-o la fiert. Adăugaţi fasolea, conopida şi morcovii. Se opăresc timp de 4 minute, după care se pun în apă cu gheaţă , asta pentru a opri procesul termic. Se lasă câteva minute, după care sunt scoase şi scurse de apă.

Puneţi o  tigaie antiaderentă la foc şi adăugaţi uleiul şi ceapa. Gătiţi-le la foc mediu 3-4 minute sau până când ceapa devine sticloasă, amestecaţi regulat. Se presară usturoiul şi se lasă încă un minut până se înmoaie. Se amestecă praful de curry şi se adaugă roşiile, ardei iute după gust şi 200ml apă rece. Gătiţi timp de 5 minute sau până când se înmoaie roşiile. Se amestecă legumele blansate şi se menţin pe foc încă 4-5 minute. Se condimentează cu piper negru.

Cum se serveşte

Împărţiţi dhal-ul în patru boluri adânci. Presăraţi  deasupra curry de legume. Dacă nu ţineţi post, serviţi alături un pahar de iaurt.

 

  • Supă de orz cu năut şi lămâie

Ingrediente:

  • 1 lingură de ulei de masline
  • o ceapă tăiată cubuleţe
  • 2 morcovi mari (tăiaţi în jumătăţi, apoi în lungime şi fâşii tăiate)
  • 3 tulpini de ţelină tocate
  • 3 căţei de usturoi (tocaţi)
  • 1/2 linguriţă cimbru uscat
  • 1,5 Lt supă de legume + 250ml  de apă
  • 250 grame de năut scurs
  • 1 crenguţă mică de rozmarin
  • 150 grame  orz
  • o frunză de dafin
  • 40 ml suc de lămâie proaspătă

Mod de preparare:

Se încălzeşte uleiul de măsline la foc mediu. Se adaugă ceapa, morcovii, ţelina şi usturoiul. Se prepară un sote care rămâne pe foc până când se înmoaie legumele.

Adăugaţi cimbru şi un vârf de linguriţă de piper.

Se amestecă toate ingredientele, supa de legume, apa şi se pun la fiert.

Adăugaţi năutul, rozmarinul, orzul şi frunza de dafin. Reduceţi căldura la o temperatură scăzută şi fierbeţi timp de 10 minute, până când se prepară orzul. Codimentaţi după gust cu sare .

Luaţi de pe foc şi amestecaţi cu suc de lămâie. Poftă bună!

Facebook Twitter Google+

Redactor colaborator

Facebook Comments

Mai poti citi si....